Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Občas človek z kalných vôd vyloví klenot. Partia béčkových hercov sa ocitla v dobre vymyslenom, dobre napísanom a perfektne natočenom áčkovom filme a snaží sa hrať ako Pacino a De Niro, čo sa darí najmä strašidelne spuchnutému Butlerovi, ktorý tu v úlohe hajzlovského, ale nie celkom nesympatického poliša podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. Toto som si vychrochtal a chvíľu som uvažoval aj o plnom hodnotení. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hloupá napodobenina Heatu, která se tak strašně snaží na legendární kriminálce parazitovat, že i Butler má potřebu předvádět gesta a grimasy Al Pacina - a diváka to sere od úvodu po závěr. Přitom film nemá ani pětinový napětí oproti Mannovo tvorbě, chybí nosný charaktery, nefunguje tu chemie mezi postavami, natož pak psychologickej souboj mezi dobrem a zlem, přičemž ani akce nemá moc co nabídnout. Film je sice zemitej i relativně drsnej, ale nechytá se ani coby pocta (to si raději dejte Affleckovo The Town), ani jako kopie. Přehodnoťte radši Triple 9 - mnohem lepší, svižnější a údernější "oldschool" kriminálku! ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Butler v trochu drsnejšej role, ktorá mu sedela, ale čo tá dejová línia? Vykrádačky a akcia sú ok, ale na čo tam riešili Butlerov osobný život, keď ho ani nedoriešili? Zbytočne natiahnuté o pol hodiny. A to som si myslel, že sa 50 cent konečne objavil v dobrom filme. Len objavil samozrejme, herec to nie je. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • „Big Nick“ (Gerard Butler) má jako služební zbraň pistoli Smith & Wesson M&P 2.0, která se poprvé objevila na plátnech právě v tomto filmu. Jako taktickou zbraň má útočnou pušku FN SCAR-L a pistoli FN FNX Tactical 45 s kolimátorem C-MORE STS red dot sight. (Maulincio)
  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama