Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Elysium (2013) 

Pro mne mezi 3 a4*, ale zaokrouhlím nahoru, dobrých sci-fi není tolik a tento film do této kategorie patří. Zajímavý začátek nasadil laťku vysoko, kvalitu ale nedokázal udržet do konce, kde se to zvrhlo v obyčejný průměrný akčnák. Škoda, že se nepodařilo vylepšit nosný příběh nějakým vedlejším dějem, nahodit nějaké technologické vychytávky a náhledy do života za 140 let. Naštěstí film není tak dlouhý, aby začal ve druhé půli nudit, což je taky plusový bodík a spousta filmařů by se to měla naučit.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Trapárna plná násilí. Pár neúplatných policejních supermanů se rozhodne zbavit město nejzlejšího gangstera a pak se už jen střílí, mlátí, seká... prostě zabíjí, jak na běžícím pásu. Často dost ubohým stylem, střílí dvě řady proti sobě ze samopalu, zlí padají, hodný se trochu umažou. A je třeba se v těch nechutnostech pořádně vyřádit a ukázat je v detailu, či zpomaleně. Občas do toho šoupli nějakou dojemnou, nebo zamilovanou scénu. Nejlepší moment je asi zpěv krásky v podniku, ale nebyl dokončen, rozstříleli to tam.

plakát

Gravitace (2013) 

Byli jsme na 3D projekci v Hostivaři, Atmos zvuk super, ale chtělo to větší plátno, takže asi bych doporučil IMAX na Floře. Vizuální podívaná parádní, subjektivní pohledy zkrz hledí helmy jsou velmi působivé, akce je tam dobře řemeslně zvládnutá (kdy se vám poštěstí, aby kolem vás lítaly úlomky z rozbitého kosmického korábu, že?), ale přece jen to trochu přehnali s tím hollywoodským superhrdnistvím a asi i pár fyzikálních úletů tam bylo. Nicméně Clooney si může ve svém playlistu odškrtnout dalšího neodolatelného sympaťáka, tentokrát v kosmu.

plakát

Jako nikdy (2013) 

Film zpracovává těžké téma, ale dopadlo to dobře. Uvažoval jsem i i 4 *,ale trochu mne ve scénáři štvalo opakování scén, kdy někoho urazili a pak se mu omlouvali. A také tradičně konec, ten je nezvládnutý (zbytečná scéna navíc).

plakát

Kandidát (2013) 

Bomba. Marketingovy matrix v modernim strihu svetove urovne. Fakt jsem cumel. I vcetne zaverecne pointy. Well done, Bobe!

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Patetická americká ptákovina o elitní vojenský jednotce, která místo aby se připravila na akci, tak si jde odpočívat a bavit se svých holkách, jak je milujou. Trapná propaganda, tedy spíše nepovedená parodie. Totálně špatně připravená akce, kluci při prvním problému neví, co dělat, vybírají jedno špatný řešení za druhým, maximáně umí výborně nadávat. Každý schytá tak 6 zásahů, 2x spadnou do několik desítek metrů hluboké propasti a zlámou si všechny kosti, ale to jim nezabrání, aby sestřelovali Afghánce na první dobrou a dál pobíhali po skalách jak Jánošíci, zatímco protivník netrefí sedícího Amíka z pár metrů ani na potřetí. Další výborný výkon Marky Marka, největšího zabijáka amerických nepřátel v US kinematografii.

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Viděl jsem polovinu dílů (tedy 4) a dva byly parádní (1,3) a další dva (4,5) ucházející. Zkusím si pustit další na netu a třeba hodnocení změním. Ale rozhodně v rámci tv produkce výrazný nadprůměr, potěšilo to.

plakát

Podfukáři (2013) 

Efektní, pouze efektní a úporná snaha, být pořád efektní. To je pro mne málo. Hlavně pro řadu logických nesmyslů a prázdných gest.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Film je dost dlouhý, ale nenudil jsem se. Je efektní, zábavný, rozjetý, šokující... Na druhou stranu po chvilce přemýšlení dávám nižší hodnocení, přece jen se jedná o jakousi glorifikaci prachsprostého zloděje a lháře, kterému jde jen o peníze.

plakát

Zmizení (2013) 

Film jsem začal sledovat bez čtení jakéhokoliv popisu či komentáře a vyplatilo se to. Ještě že v češtině je to tak nepřímo nazvané, prisoners by prozradili trochu více. Sledoval jsem to na staré televizi, nějaké detaily mi unikaly, ale možná to taky přispělo k atmosféře filmu, stejně jako 5 reklamních přestávek, co to vzrušení ještě vyšponovaly.