Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (367)

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) (seriál) 

Překvapivě kvalitní sci-fi seriál spoléhající víc na diplomatické a kulturní konflikty vznikající na vesmírné stanici než na akční scény. První série se poměrně pomalu rozjíždí, ale s přibývajícími díly je DS9 lepší a lepší.

plakát

Star Trek VIII: První kontakt (1996) 

Byť mě universum Star Treku nikdy zcela nepohltilo, První kontakt je bezpochyby kvalitní sci-fi snímek s výbornými maskami a zajímavou zápletkou. A Patrick Stewart do role kapitána hvězdné lodi prostě sedí.

plakát

Batman (1966) (seriál) 

Batman s nádechem 60. let. Co chtít víc?

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Povedlo se, návrat k precizní české animaci v celé své kráse a v úžasně fantaskním hávu. Lesní svět a bytosti v něm žijící oplývá velice zvláštní, klidnou a zároveň lehce znepokojivou atmosférou, což poměrně přesně odráží moje pocity ze skutečných lesů. Rozplývat se nad krásně navrženými loutkami a vozidly nemá cenu, vše se povedlo na jedničku. Jen je škoda, že z dabingu některých loutek šlo až příliš poznat, že to nemluví loutka, nýbrž herec ve studiu. Jiří Macháček a Pavel Liška si svoje role ovšem užili a je to znát.

plakát

Samuraj (2003) 

Strašně mě bavil ten obtloustlý uřvaný rádoby válečník.

plakát

The Black Gestapo (1975) 

Nad tímto filmem trochu zůstává rozum stát, ale má to prostě svoje kouzlo. Banda drsných a kladných černochů se snaží zatočit s gangem zlých a záporných bělochů.Před třiceti lety tvůrci film nejspíš prohlašovali za drama, v roce 2010 je to výborná crazy komedie. Pokud máte blaxploitation rádi, tohle Vás zaručeně nadchne.

plakát

Hustle a Flow (2005) 

Hustle & Flow je pro mě jeden z nejlepších filmů s hip-hopovou tématikou. Takových filmů je v žánru jako šafránu a měli bychom si vážit každého nového přírůstku. A popravdě se ani nedivím, že titulní song vyhrál Oscara, protože je vážně skvělej a poslouchal jsem ho asi tři dny v kuse pořád dokola.

plakát

Hospoda Na mýtince (1997) (divadelní záznam) 

Hra samotná není až zas tolik vtipná, ovšem seminář je geniální jako vždy. Taneční zpívané výstupy jsou příjemným osvěžením a Miloň Čepelka je vskutku výborný. Pro mě jeden ze slabších Cimrmanů, ovšem "slabší Cimrman" je stále mnohem lepší než cokoli jiného.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Carrey a McGregor jsou skvělí, film stojí především na nich a bez problémů jim jejich orientaci uvěříte. Film je zábavný, lehce kontroverzní a je prostě "gay" v tom nejlepším slova smyslu. Jedinou vadou na kráse je jeho žánrová nevyváženost. Film osciluje mezi vztahem dvou homosexuálních věznů a neuvěřitelnou Russelovou kariérou podvodníka a režisér si asi úplně nebyl jist, k čemu se chce přiklonit víc. Obě dvě linie se tedy smrskly na více méně epizodické příhody a situace, ale čert to vem! I Love You Phillip Morris!