Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
Akční / Rodinný / Fantasy / Krimi
USA, (1966–1968), 49 h 59 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Adam West, Burt Ward, Alan Napier, Neil Hamilton, Stafford Repp, Cesar Romero, William Dozier (vypravěč), Yvonne Craig, Burgess Meredith, Anne Baxter (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(120)

Recenze (40)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Doteďka by mě zajímalo, jestli to tvůrci opravdu mysleli vážně, nicméně na originalitě a komediálnosti to nic nemění. I jako fanoušek Batmana musím doporučit. Nudit se rozhodně nebudete :))) Moje obzvláště oblíbená scéna je, když Batman s Robinem lezou po stěně do okna. Batmanovi komparz drží plášť aby visel směrem dolů, nicméně na chudáka Robina se vykašlali. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

dost dobrej seriál,který jsem jako malý a později dospívající klučina sledoval na ORF,protože u nás,pokud vím ho nikdy nedávali-velká škoda!!V dnešní době to samozřejmě může působit trapně,ale ti,kteří tu v recenzích píší,že je to pro 4% nebo že hrdinové vypadají moc buzerantsky,tak je na nich vidět,že Batmana vůbec neznají a viděli ho poprvé až z Burtonových filmů a nebo z těch Nolanových sraček-jinak by totiž věděli,že tento seriál(a následný celovečerní film) přesně vypovídají o komixovém batmanovi té doby-v těch 60 letech to vůbec nebyl ten dark knight jakýho známe dnes,ale bylo to ůplně přesně tak "přiteplený" jako je v tomto seriálu-a v tomto má seriál můj velký obdiv,že opravdu zachoval ducha a atmosféru těchto detektivních(a dost naivních a ujetých) komixů-v té době se kladl důraz spíše na detektivní zápletku těchto story než na nějakou temnotu,kterou proslul tento komix až později,proto tomuto seriálu dávám pět hvězd,ačkoli z dnešního pohledu působí více než trapně,mě se prostě ten komixovej feeling velice líbí ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

4% menšina se raduje (mám pocit, že tohle číslo už dnes tak docela neplatí) nad pojetím obou comicsových bardů, ale když odhlédnu, že Batman s Robinem budí v každé epizodě dojem, že by se nejraději chtěli "polaskat", tak toho už tedy moc nezbývá co by stálo za zmínku. Ve studiových kulisách se žádná větší "rajčula" nenadělá a plytkost každé epizody je doménou. Dvě hrdinské postavy tedy dopadly hodně blbě v šedesátých letech. Budily spíše smích než respekt. Klady: snad jen ta úvodní znělka má něco do sebe, ale moc to nevytrhne. Zápory: nemožné ztvárnění postav je urážkou skvělého comicsu, plytké epizody, masky a kostýmy horší než když se někdo namaskuje na maškarní bál, laciné rekvizity, nemožné pojetí příběhů, bídná studiová výprava, všechno špatně. 0% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, tento seriál nezostarol vôbec dobre. Vadí mi hlavne masívna štruktúrovanosť, každá časť je ako cez kopirák rovnaká...- skupinové bitky, lezenie po stene, hlúpe hádanky, "dáma v nesnázích", opakujúce sa repliky, či celé scénky, ale na druhej strane chytľavá zvučka, charizmatický Adam West a jeho nonšalantné podhadzovanie múdrych myšlienok.... a navyše to nie je až tak bláznivé ako film, čo je škoda. Prvá séria bola celkovo jednoducho povedané zlá, druhá séria sa zlepšila, viac som si ju užil (ubudlo náhodných absurdností, pridali sa pre zmenu interné vtipy a seriál mi prišiel "dospelejší", v rámci možností, navyše časti s Jokerom a Catwoman boli pravidelne z tých lepších....) Tretia séria už trochu varí z vody, nová vedľajšia postava a mierna zmena formátu veľa nepriniesli (a to ani nespomínam niektoré fakt divné časti - surferský duel, výlet do Londonia, či "orgovánový" nepriateľ, pričom vrchol ľadovca bola totálne absurdná 19.ta časť). Dávam 2*, dosť subjektívnych tentokrát, ide hlavne o nostalgické body. Je ťažké uveriť, že Batman a Star Trek vyšli v rovnakom roku, úplne iný filmársky prístup. Asi netreba dodávať, že Star Trek ma oslovil viac... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (40)

  • Batmobil je postavený na základe konceptu Lincolnu Futura z roku 1955, ktorý v roku 1965 odkúpil za jeden dolár George Barris. (Raccoon.city)
  • Cesar Romero, který v seriálu hraje Jokera, si kvůli roli odmítl oholit svůj tenký knírek. (DominikV)
  • Do scén jsou jakoby komixově přidávány nápisy vyjadřující zvuky "bitky". (galba)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Reklama

Reklama