Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na "do 4. řady" a "po čtvrté řadě" První půlka je upovídaný (někdy až moc) úvod do velkého schématu a pak se to náhle rozjede. U nás se myslím ani poslední řady nevysílaly, takže se ani nedivím zdejšímu hodnocení. Ale akční scény z války a podle mě nejlepší epizody s klingony, které byly natočeny, to vše tam je a pěkně provedeno. Takže bych to zdaleka nezahazoval. Navíc je třeba zmínit skvělou práci s postavami a jejich vývojem, která u ostatních sérií nemá obdoby. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Ze všech ST seriálů, je DS9 asi nejvíce funkční pouze pro hardline fandy. Tuny loru a zbytečností a celková statičnost, plynoucí z toho, že se děj točí více méně okolo jednoho místa, dělají seriál pro běžného diváky trochu nudný, ale pokud se do toho člověk zažere, jako já, velice štředře se mu investovaný čas vyplatí. ()

Reklama

Jandos 

všechny recenze uživatele

DS9 je nejlepsi ST serii vubec, ale ma jedno velke ale. Zacne byt zajimavy az od treti serie dal. Prvni 2 serie jsou vicemene ukecana nuda. S prichodem dominionu a pozdejsim vypuknutim valky se vse otoci o 100%. DS9 nabizi s prehledem nejzajimavejsi charaktery ktere se ohrome vyviji a zamilujete si je. Neboji se byt politicky nekorektni, federace neni vykresleno jako pohadkove kralovstvi, pozdeji se prida zrada, genocida a valecne zlociny ve velkem. Kdo vydrzi az do konce nebude litovat, skoda ze se zaverem DS9 konci to nejlepsi ze ST, Voyager byl pro me krok hodne vedle. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zatímco u "dynamických lodních" seriálů měl spoustu prostoru příběh a nemálo prostoru lodě samotné, u "statického stanicového" DS9 se tvůrci seriálu rozhodli zaměřit na postavy a jejich rozvoj. Ostatně, neměli moc na výběr - natáčecí strategie "alien of the week" holt nebyla na statické stanici dost dobře možná a starší díly tak nutně musely mít vliv na ty novější, což udělalo z DS9 nejserializovanější ST. A zatímco v lodích bylo 99% posádky utopicky kladných hrdinů, na základně si mohli dovolit prozkoumat i temnější stránky postav: například "kriminálník" barman Quark nebo major Kira Nerys nemající zpočátku Federaci příliš v lásce. Nesmíme opomenout na nejkomplikovanější a tím i nejzajímavější zápornou postavu světa ST - gul Dukat je dalším důkazem o směru, kterým se DS9 vydalo. Nepřítel z druhé strany červí díry se pak postaral o akční stránku seriálu, která si v ničem nezadala s konflikty z jiných ST seriálů, byť nedosáhla renomé tradičních soupeřů Federace. Co se týče oblíbených herců, k Marcu Alaimovi hrajícího zmíněného Dukata, je třeba přidat dalšího záporáka, Jeffreyho Combse hrajícího Weyouna (herec s nejvíce ST postavami), a také dalšího cardassiana, Andrewa Robinsona hrajícího Garaka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Předem chci napsat, že každý, kdo tenhle seriál odsoudí jako nudný ho nemohl vidět celý. Protože přesně tohle jsem si říkal já na začátku - první a druhá série přinesli občas zajímavý příběh, ale většinou se vše odehrávalo na stanici, kde občas někdo přišel a něco se dělo. Občas přišla nějaká akce, výsadek na jinou planetu, ale jinak nuda. Zlom přišel později - kdy začne vystrkovat růžky Dominion, začínají první války, spojenectví, zrady, objevují se postavy, které nejsou černobílé, ale které změní několikrát stranu. Seriál je sérii od série lepší, postavy Vám začnou připadat jako skuteční lidé a vše vrcholí několika vícedíly, kde jde doslova o všechno. A ve finále, které v podstatě vyřeší všechny dějové linie, uzavře všechny postavy (což dnes nebývá pravidlem) Vám začne být líto, že vše končí. Jedna z nejlepších vesmírných ság, co znám a to myslím vážně. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Avery Brooks měl jako součást smlouvy podmínku nechat si narůst vlasy, aby se odlišil od jiné své postavy v seriálu Spenser: For Hire. Ve čtvrté sezóně mu však tvůrci povolili znovu si oholit hlavu a nechat dorůst vousy. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama