Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 186)

plakát

Frasier - Lyžařský srub (1998) (epizoda) 

Jedna z mých nejoblíbenějších epizod. Ulítlá rošáda a taškařice jako z pera klasika divadelních her...

plakát

Duch (1990) 

Moje oblíbená scéna - předávání šeku na 4 miliony jeptiškám :-). A taky bych vyzdvihl geniální ústřední hudební motiv. Tenhle film je prostě klasika. 90%

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Guardians zůstávají i po 3. díle mou nejoblíbenější Avengers sérií. Z kina jsem odcházel s úsměvem "od ucha k uchu" a moc se těším na další shlédnutí. Já ty postavy prostě miluju - všechny z téhle party. James Gunn opět válí - co od roku 2014 režíroval (včetně Peacemakera) byla naprostá pecka. 150 minut je v tomhle případě málo - na různé vtípky a klipy s členy GoG bych se díval pořád. Soundtrackově už to sice není takový objevný nářez, jako předchozí díly, ale hudba i zde hraje stěžejní roli při budování tolik specifické atmosféry téhle série.

plakát

Hra na oliheň - VIP (2021) (epizoda) 

Slovy jednoho z nadšených VIP hostů: "Tohle se bude těžko překonávat!" Bravo!

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Musím se k něčemu přiznat... Jsem se do Louise (ve skvělém podání Emilie Clarke) v tomhle příběhu zamiloval taky...

plakát

Babylon (2022) 

Byl to zážitek! A v kině obzvlášť. Na konci jsem se už sice cítil z délky filmu trošku znaven, ale ten nářez, kterého jsem byl svědkem, ve mně rezonoval ještě dlouho. Neskutečná audiovizuální palba vjemů, vtipu, a hereckého umění, tuna materiálu ke vstřebání a zamyšlení. Už teď vím, že si to budu muset někdy ještě zopakovat a těším se na to. Díky Damiene Chazelle, vytvořil jste se svým týmem něco mimořádného. PS: Většina herců skvělá, ale Tobey Maguire: obrovský smajlík :-)

plakát

Kulový blesk (1978) 

"Kolik máš hodin? -Osm - A už si někdy dostal v osm přes držku?" Napodruhé zvyšuju o hvězdu, protože ono to už poprvé byly silné 4 hvězdy. Skvělé hlášky, z nichž mnohé zlidověly, geniální charaktery zahrané s bravurou, skvěle vypointované vtipy a gagy, vynikající klasika.

plakát

Rocky III (1982) 

Když potřebuju namotivovat, Rocky je ten pravý - ať je to jednička, trojka nebo čtyřka. Skvěle natočeno. Příběh sice není nejoriginálnější a nejzajímavější, nějaké zvraty nečekejte, ale má to emoce a vždy mě to nakopne. A to už jsem viděl tolikrát... Vždycky jednou za pár let si dám celý "Rockyho kolečko" a vždycky mi to zvedne náladu.