Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 186)

plakát

Uspořená libra (1963) (TV film) 

Herecký koncert? Celkem ano. Zábava? Moc ne.

plakát

Francouzská spojka (1971) 

Ano, některé scény jsou opravdu vypečené (vyzdvihl bych honičku s nadzemkou a sledovačku v metru/přechytračení Popeye) a Hackman+Scheider jsou bezva charismatická dvojka, ale hodně pasáží (které bych popsal slovem vata) mě nudilo a i ten konec byl nějaký divný.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

1) John Goodman Rulez! __ 2) Skvělá hudba - už ten hudební úvod mě hezky naladil a hlavní motiv je skvěle atmosférický, tesklivý a k tématu padne jako ulitý. __ 3) Ani chvilku nenudí. __ 4) Zdá se, že nápad není moc originální - trojice zavřená v bunkru, jeden z nich magor, druhá hysterka, třetí sympaťák, nicméně způsob natočení a finále filmu -> prostě lahůdka. __ 5) Výborná gradace příběhu a děje. Celkově: bezva film, který jsem si v kině užil a doufám, že vyjde pokračování.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

"Tenhle film mě zklamal." - "Fakt? Vždyť tam hraje Emily Blunt, tvoje oblíbenkyně a má to skvělé reference a hodnocení." - "Jenže Emilka je tam většinu filmu zbytečná a jen přihlíží a já se většinu filmu nudil." - "Takže mi to nedoporučuješ? Bylo to tak špatný?" - "Tak zase úplně špatný ne. Třeba vizuální stránka se povedla - hlavně kamera byla prvotřídní. A atmosféra - třeba ten přejezd do Mexika - to jsem se ještě docela bavil. Ale postupem doby se moje spokojenost s filmem vytrácela. Nic moc scénář, spousta nejasností, člověk pořád doufá, že 'něco' přijde, něco zajímavého, nějaký zvrat, posun, překvapení, a ono skoro nic. Prostě zklamání, poněvadž očekávání jsem měl docela velké. Ještě, že jsem za to nevyhodil prachy v kině a počkal si na DVD." - "Takže bys mi to nedoporučil?" - "To záleží, co se ti líbí. Pokud ocenuješ hlavně výbornou audiovizuální stránku, skvělou atmosférou a kvalitní herecké obsazení/výkony a nevadí ti pomalý děj, průměrný až zmatečný scénář/příběh, pak se ti to líbit bude, pokud je pro tebe důležitější kvalitní story, dialogy, překvapení a zvraty v ději, tak ne."

plakát

Noční jízda (2013) 

"O čem to je?" "O maníkovi, co jede autem a telefonuje." "A co se stane pak?" "Nic, to je celý." "Fakt? To musela bejt ale blbost." "Ne, bylo to super! Nemohl jsem odtrhnout oči od obrazovky, úplně mě to vtáhlo. Ten chlápek to má v hlavě srovnaný a člověk mu prostě musí fandit." "A co tam jako řeší celou tu dobu?" "Ivan Locke, hlavní postava, udělal rozhodnutí, i když tušil, že to bude mít špatný následky. Rozhodl se zachovat správně a napravit jedno 'uklouznutí' a narozdíl od svého otce neustoupit. Je zvláštní, že film, který se celý odehrává v autě, skládá se jen z rozhovorů a nejde v něm o akci, zbraně ani zločin, dokáže být tak zajímavý, ale funguje to a já hodnotím hodně silnýma čtyřma hvězdama."

plakát

Spectre (2015) 

3,5/5 || Už od úvodní hodně nepovedené melodie/písně to nebylo ono. Také se mi nelíbila příliš dlouhá délka filmu, kvůli níž jsem byl na konci utahaný a už mě to nebavilo. Herci (záporák, bond girl, zabiják) vybraní dobře - ale chyba je ve scénáři - hlavní záporná postava je nevýrazná a její motivy divné. Lokace, v nichž se nový Bond odehrává, také průměrné - bývaly líbivější a exotičtější. I kameru hodnotím průměrně, nejdůležitější je však příběh, který mě tentokrát moc nezaujal. || (4/2022) Druhé shlédnutí - Spectre už se mi líbil víc, a proto přidávám hvězdičku na 4. Úvodní písnička mi pořád trhala uši, ale příběh už mi nepřipadal příliš natahovaný, ale bezva uvolněný. Není to sice rozhodně top ani mezi bondovkami s Craigem, ale pro celý příběh s Craigem 007 klíčový díl, u kterého jsem se, aspoň napodruhé, cítil v pohodě...

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Nekonzistentní. Několik scén zbytečných. Hercům není co vytknout. Pár vtípků se povedlo (fotograf, střihačka, "trávení" Clooneyho), ale je jich příliš málo. Nápady a kamea, které bohužel vyšly naprázdno, protože se jim nedostalo většího rozpracování. Výsledný dojem: mírná rozpačitost.

plakát

Hořký měsíc (1992) 

3,5/5 || Filmu jako by docházel dech. Zpočátku mě velice bavil, ale postupem času už mi to připadalo moc dlouhé a konec, ten se mi nelíbil vůbec. Odfláknuté...

plakát

Most špiónů (2015) 

Natočeno výborně, zahráno výborně, ovšem co naplat, když příběh je naprosto předvídatelný a nepříliš zajímavý a chladný až odtažitý...

plakát

V měsíčním svitu (1991) 

Skvělá Reese + kvalitní režie + průměrný neoriginální příběh = docela fajn film. PS: Připravte si kapesníčky...