Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (11)

plakát

Love Steaks (2013) 

Moc se mi líbilo hotelové prostředí filmu. Potěšilo mě, že to byla jiná romarťárná než obvykle. Nekteré scény byly komické, některé až trapné... zajímavý děj. Romantické hrátky a řešení problému mezi dvěma kolegy z hotelu. Trochu beznadějné postavy. Není špatné vidět.

plakát

Muž jménem Ove (2015) 

Pohlazení po duši! Dojemný příběh.. okoulující spracovaní... komedie, která neurazí a běží bez jediného pocitu nudy.

plakát

Stroszek (1977) 

Velmi zajimavý film. Líbil se mi nápad příběhu. Beznadějné, ale i komické situace. Retro doba 70. let má krásnou výpravu a stáva se dnes zas moderní. I nadšenci veteránu si příjdou na své... Některé scény mi přišly opravdu kouzelné a s nádhernou barevnou kompozicí. Postavy tvoří tři milí hlupaci/blázni... trochu zdlouhavé dalo by se říct i road movie.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Místy hořká komedie. Vtipný film s rázem ukazuje, jak v každé rodině jsou problémy. Vždy se tu najde vůl, ne jen jeden. Hádky u rodinného oběda. Bezradný chlapec, co žije v zazobané rodině s odpornou matkou najde lepší a přívětivější domov u své babičky, která na stará kolena najde lásku. Vypjaté, komediální, vážné, rodinné situace... pěkná kamera, skvělí herci. V celku povedené! Trochu natahované

plakát

Mžitky (2016) 

Krásně výpravný film. Pravdivě vykresluje tehnejší dobu za vlády Stalina a těžký život malíře. Zaujala mě kamera a scény tvořící dokonalou kompozici.

plakát

Sámská krev (2016) 

Nadherná kamera, která provede nedotčenou přírodou Švédska. Zajímavý film, poutavý příběh a mrazící situace rasismu mezi Švédy a Laponci. Čistá, ponurá, krutá atmosféra severu. V celku mě film zaujal.

plakát

Zimnice (1995) 

Milý zajimavý film, zápletka malá... Asi jsem čekala trochu víc. Velmi jednoduchý děj, o japonci, který se vydá na island, kde mu zemřeli rodiče a ta jim udělal řádný obřad. Muž z japonska se humorně a bez nadějně protlouká islandem, ten mu chystá samé překažky. Záběry plné chumelenice a japonce v kabátu. Neustále řeší problemy s autem a setkává se s místními lidmi.

plakát

Chlapec a svět (2013) 

Po dlouhé době animák, který mě opravdu potěšil. Bylo to jak koukat na umělecké dílo. Jednoduchost tvarů a barvy tvořily neustále kouzelné obrazy. Je to příběh postavičky, utopené v civilizaci, o chlapci, který chledá tátu a protlouká se dnešním světem.

plakát

Špína (2017) 

Velmi silný a poutavý příběh. Ohromujicí kamera, skvělé herecké výkony a poutavé záběry. Chladné prostředí plné deprese, težká životní situace a protloukaní se světem znásilněné dívky, bojujíc v psychiatrické léčebně.

plakát

Natural Selection (2016) 

Poutavý chladý zajímavý příběh. Herecké výkony už ale byly slabší. Některé scény se zdálý trošku kýčové a až moc přehnané...