Reklama

Reklama

Chlapec a svět

  • Brazílie O Menino e o Mundo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý chlapec žije s maminkou na venkově a postrádá svého tátu, který odešel za prací do vzdáleného města. Sedne proto na vlak a vydá se za ním. Cestou poznává moderní průmyslový svět, připlete se do víru divokého karnevalu a nevinnýma očima sleduje životy dospělých. (Cinema Glok)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (17)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá animace byla kouzelná, námět a myšlenka filmu také. Snímek, ač animovaný, rozhodně není určen primárně pro děti, protože by neměly šanci vlastně pochopit, o co režisérovi jde - pro ně by to byla jen pohádka "jak se vydal chlapec do světa", ale nic by si z toho nevzaly. Jak tu píšou jiní, sice sledujeme příběh chlapce, který hledá otce, ale vlastně nám ukazuje témata dnešního světa - rozdíly vesnice/města, nástup technologie a modernizace nahrazující pracovní místa lidem, konzumerismus a zkaženost dnešní společnosti a v neposlední řadě "válku a nepokoje". Rozuzlení v závěru bylo, přiznám se, pro mě nečekané. Avšak je tu jeden výrazný zápor a to velký - délka snímku. Na tohle téma s touto animací by bohatě stačilo 30 minut, mělo by to rychlejší spád a možná i větší dopad na mou mysl. Dlouhá stopáž ale bohužel hodně zkazila prožitek ze sledování a po 40 minutách už jsem jen blahosklonně čekala na závěr. 3-4* ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem se nechytl. Pomalé tempo "příběhu", které se i v krátké stopáži 80 minut mění v dlouho sáhlou nudu. Vizuálně zajímavé, ale ne tak, aby na tom mohl stavět celý film. Animace je slabá a design některých věcí mi připadal až nevhodný. Tento film se může líbit pouze tomu opravdu nejmladšímu publiku, jelikož je celý film bez dialogu, a je to vlastně ručně kreslené DuckTV. I přesto, se nám v minulém roce objevil další němý animák "Ovečka Shaun ve filmu", která je stejně jako Chlapec a Svět nominovaná na Academy Awards. Shaun mi ale připadala pro malé děti lepší a pro rodiče rozhodně stravitelnější. Jestli tohle dostane Oscara, jakože nedostane, budu naštvaný. Naopak nadšený budu, pokud vyhraje Omoide no Marnie. Ono je to vlastně jedno, protože na 99% stejně vyhraje V hlavě ;-) ()

Reklama

kolly13 

všechny recenze uživatele

Animace, příběh a taková dětská pozitivní energie objevování, to jsou hlavní přednosti filmu. Nemyslím, že u toho děti vydrží a i já se po půlce začal ošívat. Tvůrci se snaží vložit zvraty děje a díky animaci to lze překvapivě rychle. Vidíme i určitý přesah pro starší, ale obecně je to tak nějak málo (vyjma pocitu hravosti v srdci, což není samozřejmost). ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nevšední animací zobrazený příběh s hlubším podtextem, který je však divákovi občas natolik skryt, že si není jistý, co si o tom vlastně ve skutečnosti má myslet a jak si to, co právě viděl, přeložit. Není to špatné, nicméně občas přeci jen až příliš abstraktní. Oskarová nominace každopádně budí údiv. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jedině za 5 a nic jiného. Kdo nedocenil není moje krevní skupina. Dvě hvězdy za animaci, jedna za hudbu, jedna za příběh a jedna za moderní pojetí. Jde skutečně o moderní animovaný snímek, který by vás měl uchvátit. Navíc silný sociologický, ekonomický a environmentální příběh. Částečně trochu doják, ale ocení skutečně jen ti, kteří již své dítko mají. Celkově skvěle funguje a řekl bych nedoceněné. 9/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Režisér film poprvé uvedl na Mezinárodním festivalu animovaného filmu v Ottawë. V Annecy i na dalších festivalech například v Mnichovë, Káhiře, Seattlu či Šanghaji od té doby získal více než čtyřicet různých ocenëní. V Česku byl v roce 2015 v předpremiérách uveden na festivalech Ostrava Kamera Oko, Kino Brasil, na Přehlídce animovaného filmu Olomouc a na Ekofilmu v Brnë. (Zdroj: Cinema Glok)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

Reklama

Reklama