Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (53)

plakát

Hastrman (2018) 

Nádherný lyricko-fantastický český filmový počin o lásce, touze, smrti, pokušení, nenávisti, respektu, humoru, kouzel, přírodě, hudbě, dávno zapomenutých zvyklostech, ekologii... a tak bych mohla pokračovat dál a dál, protože v tom bylo všechno. Tempo filmu není zbrklé, líbilo se mi to pohádkové nechvátání. Celou dobu jsem cítila takové vnitřní napětí, jako by každá scéna měla být hlubší, hlasitější, akčnější, víc srdcervoucí - ale nebyla a to napětí mi zůstalo nejen po skonční kapitoly, ale i po skončení filmu, kdy se změnilo ve vír myšlenek. Pokud se vám bude líbit, tak na tenhle film jen tak nezapomenete. Navíc musím ocenit jazyk, tu krásnou starou a melodickou češtinu. Karel Dobrý je neuvěřitelně charismatický, Simona Zmrzlá je nádherná a divoká, Jiří Lábus mohl dostat víc prostoru. Po dlouhém váhání, zda 4* nebo 5* se přikláním k nižšímu, mimo jiné za občas neostrou kameru. * oprava na plný počet - je to úžasný film!

plakát

Odvaha (2016) 

Róna je fakt borec! Měla jsem to štěstí, že po promítání na Letním filmovém a hudebním festivalu ve Slavonicích byl pan sochař osobně přítomný a odpovídal zvědavcům na otázky, kde jsme se mimo jiné dozvěděli, že kdyby do toho dokumentu dali opravdu všechno, trval by dvě a půl hodiny :-) Osobně nemám zkušenosti se sochařstvím, proto pro mě bylo velice překvapující, jak se vlastně všechno dělá, kolik je to piplání, kolik potřebujete těžké techniky, že je občas nutné rozebrat střechu, že sochař dnem a nocí nespí, aby stihl termín, že se všechno v každym okamžiku může po*rat, že Váš vývor, kde jste nechal duši a mozoly, může kdokoli odsoudit... Velmi doporučuji toto krásné svědectví o porodu Odvahy.

plakát

Už je tady zas (2015) 

Knihu jsem nečetla a do kina jsem šla na komedii. Odcházela jsem se smíšenými pocity, s hlavou jako pátrací balón. Stejně jako film Die Welle se mi tento vryl do paměti z hlediska toho, jak plíživé a snadné je podlehnutí, ať už je to sympatickému Adolfovi, který přesně říká, co se chce slyšet, nebo sociálním nátlakům. Bylo to vtipné, bylo to překvapující a bylo to k zamyšlení. A tenhle zůsob točení mám ráda, takový dokument o dokumentu. A hlavně, když se něco děje v Berlině, hned jde hodnocení o * vejš :-) Doporučuji všem lidem všech věkových kategorií a ras.

plakát

Marťan (2015) 

Dost mě překvapilo, že si nikdo z filmového štábu nestěžoval na to, že jim ten marsovský písek během natáčení lezl všude a že cesta tam a zpátky je pěknej voser :-) a teď vážněji... Po skončení snímku opravdu čekáte "This movie was dedicated to Mark Watney, he spent XXX days on Mars all alone". Je to natočeno čistě, srozumitelně a příjemně. Čekáte drasťárnu (třeba jako Gravitace), ale dostanete pěknou červenou nálož s překvapivou kopou humoru. Líbilo se mi, že se film přímo vrhnul do akce a nepitval se zbytečně v začátku. Celou dobu filmu Markovi fandíte, aby se vše dařilo, do posledního okamžiku. Prostřihy Mars x Země byly skvělé, máte představu, co přesně se v jakou dobu komu honí hlavou, co se děje, jaký je pokrok. A nemohu pominout takový báječný soundtrack! Mé devadesátkové (a starší) srdce zaplesalo! A pokud tomu někdo bude vyčítat amerikanismus, srdíčko a národní zapálení, což s oblibou také dělám, tak mu připomenu, že ten film vznikl s pomocí NASA, a to je přeci jedna velká americká hrdost. Tady to musí stranou. Pro mě jeden z nejlepších filmů 2015.

plakát

Příběh Marie (2014) 

Za cely muj filmovy zivot me takhle rozplakaly jen dva filmy. Pribeh Marie je jeden z nich.

plakát

Sunflower Hour (2011) 

Velmi osvezujici, nove, zajimave, vlhke, odporne, intimni, smesne, drazdive, k popukani, smutne a hlavne neuveritelne uveritelne!!! Fakt me to bavilo a chci to videt znovu!

plakát

Mladý muž a bílá velryba (1978) 

Tohle je jedno z nejlepších filmových zpracování literární předlohy. Už samotná kniha mě velmi oslovila. A slza mi ukápla jak u knihy, tak u filmu. Každý z představitelů se na roli hodí na 100% a se stejným nasazením ji hrají. Jsem dojat.

plakát

Ve jménu syna (2012) 

Pozor, SPOILER! Už jste viděli tu komedii, jak tam zneužívaj malý kluky a ta matka pak vystřílí všechny představitele církve široko daleko? Takhle jsem se už fakt dlouho nezasmála! A že to zní šíleně? Souhlasim! :-)

plakát

Zahrada slov (2013) 

cítíte tu vůni deště? já ano... cítíte, jak vám kapky padají na tvář? já ano...