Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Jestli se mohlo někomu zdát, že Clint Eastwood nedokáže natočit po Million dollar baby ještě lepší film, krutě se mýlil a Gran Torino je toho důkazem. Že je rasismus a cynický osamělý stařec obehraným námětem? Možná ano, ale herci vás přesvědčí o opaku. Plný počet hvězdiček za nádherný konec, který se zpočátku tvářil jako obehrané klišé, ale...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film, který má na ČSFD nejlepší hodnocení. Dlouho jsem váhala, zda jej mám přesunout na první příčku, jenže pak jsem viděla nejmenovaný film od nejmenovaného režiséra a scénáristy a bylo rozhodnuto :).

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Zpočátku mě odradilo, že se jedná o starý černobílý snímek, navíc cca 95 % filmu je natočeného v jedné místnosti (zbytek je soudní síň a krátký venkovní záběr). Předsudky jsem odhodila už po několika minutách a na konci jsem musela připustit, že tenhle film musí poznamenat naprosto každého, kdo jej viděl (zvláště jeho náhled na justiční pravdu/omyl, pravdivost očního svědectví, atd.) Kdo neviděl, okamžitě napravit :).

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nádherný film o lidské nezdolnosti, že když se chce, všechno jde, tedy začít s boxerskou kariérou, i když máte nejlepší léta (ta boxerská) za sebou a navíc jste žena. Ovšem život vždycky nekončí happy-endem.

Mezi řádky

Mezi řádky (2007)

Úvodní scény dramatu vás prostě přikovají k místu a ani se nepohnete. Mladá naivní učitelka jde učit do školy a dostane smíšenou třídu, kde jsou pouliční gangy, studenti, kteří jsou monitorováni policií na každém kroku a přinesená zbraň do školního areálu není žádnou zvláštností. Podle skutečné události.