Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

James Franco si naštěstí čím dál častěji zkouší vážnější role v seriózních dramatech (Milk, V údolí Elah). Je to jedině dobře, protože bych si osobně rozhodně nepřál, aby tento nadějný herec skončil ve škatulce "hezky se usmívej, řekni pár smysluplných vět, a máš to". FlyBoys takoví totiž občas jsou: skvělé digitální triky ladných piruet válečných letadel z WWI v akčních scénách jsou prokládány lacinými řečičkami a solidním románkem. I když tu pak každý hláškuje jako na běžícím páse, nejvíce v paměti utkví právě choreografie leteckých soubojů. Těch je celkem pět nebo šest scén, přičemž se naštěstí všechny celkem povedly a sledovat napínavé bitky ve vzduchu tak ani chvilku nenudí. Co se ale týče zbytku celého filmu, nelze jinak, než opakovat mnohá slova vypsaná do HTML přede mnou: je to americký Tmavomodrý svět = více klišé, výbuchů a hrdinů. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

filmy o válce mám rád ,ale tenhle nepatří mezi nějakou elite,celkem příjemný příběh,ucházející james franco a hlavně mám radost že je to konečně o první světový.letecký souboje so naprosto fantastický,bohužel je hodně znát nekoordinovanost tvůrců francie a usa.za vše hovoří rozpočet 60 mega a celkové tržbi něco málo přes patnáct. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Tony Bill v podstatě debutuje na filmovém plátně. Zatím má za sebou desítky televizních projektů, pracoval například na Monkovi či Chicago Hope. (imro)
  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)
  • Film se natáčel celý v Anglii, přesněji na základně RAF v Buckinghamshire a v Londýně. (messiah)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama