Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (391)

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Twilight se zombíkama. Teresa Palmer - jak je krásná, tak mi tady byla protivná. Nicholas Hoult - fajn, ale vnitřní monology jeho postavy opravdu nebyl moc dobrej nápad. Z postav nejvíc zaujal zombík M Roba Corddryho. John Malkovich neměl moc co hrát. Atmosféra Stmívání z tohohle filmu srší na všechny strany - od pojetí námětu, přes vizuál až po soundtrack. Navíc film sráží neskutečné logické lapsusy. Škoda. To nejzajímavější z filmu lze shlédnout i v traileru. 50%

plakát

Bídníci (2012) 

Nerad bych se dotknul těch, co hodnotí tenhle spektákl *****, ale plné hodnocení tomuhle filmu může dát snad jen člověk s hudebním hluchem. Když se například poprvé objevil zpívající Crowe, nevěděl jsem, jestli se smát nebo plakat. A uječená postava Hathaway těsně před tím, než skončila v nemocnici, byla skorem k nevydržení. Nechtěně směšně na mě působil i téměř každý běžný dialog, který se snažili herci přezpívávat. Hudba jako taková samozřejmě není špatná a některé písně (včetně té ústřední) jsou moc pěkné, ale někteří herci by asi neměli zpívat. Nebo alespoň ne metodou, kterou zvolil štáb Bídníků. Dějově vzhledem k výtečné předloze není co vyčítat, herecké obsazení je rovněž skvostné, ale muzikálové zpracování podle mě nebyl úplně nejlepší nápad.

plakát

Baron Prášil (1961) 

Z pohledu filmového historika samozřejmě za *****. Po výtvarné stránce je film jedinečný. Plus tu máme skvostné herecké obsazení v čele s Milošem Kopeckým. Ale přeci jen mi chybí výraznější děj a místy jsem se i nudil.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Tuctový příběh, nudně odvyprávěný bez špetky napětí. Nevýrazný Sung Kang. Jako epizoda televizního seriálu určitě fajn, ale film pro kina? Sly na to určitě ještě má a Momoa si svého zabijáka evidentně užíval, ale čekal jsem asi víc. Slabší ***.

plakát

Chceš pěstí? (2013) 

Děj není z nejobjevnějších a některé scény opravdu šustí papírem, ale vizuálně je to nádhera. A pak jsou tu samozřejmě James McAvoy a Mark Strong, který by mohl pohledem propalovat ocel. Už jen kvůli nim nemůžu pod ****.

plakát

Konečná (2013) 

***** je patrně poněkud přepálených, ale tenhle film - to je přesně Arnieho parketa. Po klasikách typu Terminátora, Predátora či Total Recall se překvapivě právě Konečná zřejmě natrvalo dostane do mého top žebříčku filmů bývalého kulturisty z rakouského Thalu. Na čestné místo hnedle vedle Commanda.

plakát

Frajer Luke (1967) 

Newman a Kennedy výborní. Několik úžasných scén. Ale po všech těch oslavných chorálech, co jsem se doslechl nebo přečetl, jsem asi čekal víc. 70%

plakát

Metoda (2005) 

A pak že si manažeři ten svůj nechutně velkej plat nezaslouží...

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Naprosto zbytečný film a Marc Webb může Raimimu leda tak nosit kafe. Zásadní fail je pro mě obsazení hlavní role Andrewem Garfieldem, který je jen ubohou parodií herce a ve druhé polovině filmu mě už ty jeho škleby vyloženě iritovaly. Scénář je pouze snůškou klišé a dokáže překvapit jen minimálně, stejně jako mdlá režie. Casting se jinak kromě hlavní role vydařil a až mi bylo líto, jaké "perly" a "moudra" musel třeba takový Martin Sheen vypouštět z úst. Vizuálně pěkné, ale na dnešní dobu nijak omračující. Druhou * přidávám za roztomiloučkou Emmu Stone a výborného Rhyse Ifanse (než se začal měnit v Godzillu).

plakát

Caveman (1981) 

Na *** to u mě zachraňuje snad jen roztomiloučká Shelley "Cheers" Long. Pár vtípků se povedlo, (mužské) oko potěší dekolt Barbary Bach, ale celkově tvůrci zoufale nevyužili potenciál daného námětu.