Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 2

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 598)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

První dojem? Fajn. Nejsem nadšená, nejsem zklamaná, prostě jsem dostala tak nějak to, co jsem očekávala. Jestli je to dobře nevím, každopádně srovnání s původním Spidermanem se přímo nabízí a tak se mu nevyhnu. Spiderman z roku 2002 se zabýval více faktory; Peterem jako loserem, jako hodným synovcem, víc se řešila láska, víc se řešilo jeho špatné svědomí ohledně smrti Bena. Bylo to takové vtipnější, zatímco Amazing Spider-man na to nahlíží z té temnější stránky. Začátek slibný, jakmile si však Peter nasadil masku, nastala rutina superkýčovitých superhrdinských filmů. V té chvíli se dostavilo mírné zklamání.. Psalo se o tom, jak se tenhle film víc zabývá jeho minulostí a osobním životem, ale není to pravda. Asi nebylo zbytí,ale původnímu Spidermanovi se podobá v některých scénách až příliš. Jakobych měla dejavu. Vadí mi spousta nedořešených, nebo nevyužitých věcí, jako co se stalo s rodiči, nebo vina ze smrti strýce. Ale možná si to schovávají na druhý díl (i když to druhé asi těžko,že..). Kirsten Dunst nemusím, takže obsazení mojí oblíbené Emmy bylo úlevou. A Andrew Garfield docela ujde,i když nemá na to utáhnout hlavní roli a měl by trochu zapracovat na výslovnosti:)Abych to shrnula, je škoda, že toho tvůrci pořádně nevyužili a nepředvedli nám nějakého úplně jiného Spidermana. Ale snaha byla a uvítala jsem , že se tenhle Peter nesnažil tolik o to být za každou cenu superhrdinou. Amazing Spider-man ale more amazing než první rozhodně není. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Spider-mana miloval. Především pak první díl, ten jsem viděl nesčetněkrát. S napětím jsem tedy očekával jak dopadne ten nový. Zprvu jsem si říkal : Restart série. Proč? Mám rád původní herce, nechci si zase zvykat na nové a nechápal jsem, proč prostě neudělají čtvrtý díl (alespoň s jinými herci, ale ne reboot). Musel jsem se s tím smířit a přijmout Andrew Garfielda za, pro mě charismatického, Tobey Maguire. Jelikož jsem nikdy moc neměl rád představitelku Mary Jane, tak mi Emma Stone v roli Gwen Stacy připadala jako parádní volba. Teď ale k samotnému filmu. Peter Parker je zde osobitější a uvěřitelnější než v původní trilogii, je to zkrátka normální drzý kluk, který jakmile získá superschopnosti, má problémy ve škole a vůbec se zvládáním svého života. Také jsou zde začleněni do příběhu Peterovi rodiče, což jsem uvítal, protože jsem alespoň neměl pocit, že se koukám na ten samý starý film s novými herci...Co mě ale naopak trošku zklamalo byl hlavní "záporák," Lizard. Když to přirovnám k Venomovi z třetího dílu, tak zas tak zlé to nebylo, ale prostě jsem od něho čekal víc. Je to asi jen můj subjektivní pocit, ale mně se prostě jeho vzhled nelíbil. Film je povedený, na 3d se opravdu vyplatí zajít do kina, jen mě prostě zklamalo, že je to restart. Ovšem i tak se těším na další díly...80%...[14.07.2012_Cinestar_Plzeň] ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přerod teenagera v supermuže a příjemná citlivá romantika by Webbovi i díky mladým talentům před kamerou šly a za mimořádně osvěžující pak považuju, že Parker není hodným obrýleným bambulou, ale normálním až cool klukem, co jezdí na skateboardu. Pár věcí z Raimiho jedničky se decentně přežvýkalo (středoškolská rivalita s Flashem a první láska, smrt strýčka Bena), dobrý tah bylo jít tentokrát po Staceyových i rozvíjet tajemství okolo smrti Peterových rodičů, kterážto linie ale byla trestuhodně odbytá, stejně jako akční scény (kam se sakra podělo těch 230 mega?) a nudný záporák. A klidně se přiznám, že se mi patetická scéna s jeřábníky, kteří zraněnému hrdinovi vytvoří dočasnou speciální vzdušnou cestu městem, líbí. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Středoškolský úvod připomene, kde má Webb kořeny a s nimi pevnou půdu pod nohama. V momentě, kdy se z Petera Parkera stane Spider-Man, naplno se projeví tvůrčí bezradnost, která nefunguje v hláškování, motivacích a hlavně ne ani v akci, která sice vyždímala mnoho procesorových jader, ale virtuální kamera může lítat sebevíc, opravdového fyzična tam není ani bit. Že v tom pekle vlastně zafunguje ta nejkýčovitější věc na kilometry komiksových políček široko daleko, tedy jeřábníci v akci, je už jenom bizarní třešničkou na tomhle přebujelém a přitom dokonale prázdném dortu. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Jakmile se Gwen Stacy (Emma Stone) dozví, že Peter Parker (Andrew Garfield) je pavoučí muž, řekne mu: "Ty jsi Spider-Man," i když předtím toto označení ještě nezaznělo. Poprvé jej vyřkne Peter, když zachrání malého kluka na mostě. (skinny)
  • Jedná se o prvního filmového Spider-Mana, který v USA nepokořil hranici tří set milionů dolarů. Utržil "pouze" 258,8 mil., což byl po prvním díle Spider-Man (2002) s výdělkem 403,7 mil., pokračování Spider-Man 2 (2004) se ziskem 373,6 mil. a předcházejícím Spider-Manovi 3 (2007) s dolarovým výdělkem 336,5 mil. výrazný propad. Souhrnné celosvětové tržby ve výši 757,9 mil. lze ovšem bezpochyby považovat za veliký úspěch. (cinemag)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama