Reklama

Reklama

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 597)

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, 3,5*? Od Webba tak ako mnohí iní zbožňujem 500 dní so Summer a tak boli očakávania veľké. Nakoniec je ale výsledkom štandardný komiksový origin. Je to asi lepšie, než keby svet dostal plánovanú štvorku Sama Raimiho, ale pachuť zbytočnosti tu bez debaty je. Poteší, že scenár sa notoricky známy Spideyho zrod snaží poňať miestami inovatívne, takže je prítomná sprisahanecká linka alebo živí (?) rodičia. Poteší tiež originálny zlosyn a Garfield je sympatickejší, než kvetináčový Maguire. Snímke ubližuje, že ju evidentne drasticky prestrihávali, takže z deja záhadne miznú dôležité dejové línie i postavy (!). Poteší svieži kasting a sústredenie sa na menej známych záporákov, čo je príjemne osviežujúce. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Marc Webb nema bohatu filmografiu, avsak najznamejsi film, aky natocil je romanticky film 500 DNI SO SUMMER (2009) a skusenost z romantickeho filmu preukazal aj v tomto filme. Mal som taky pocit, ze mladsi divaci sa pri dlhych dialogoch a hlavne v prvej polovici filmu trosku nudili, pretoze zrejme ocakavali Spidermanovske eskapady asi trosku skor a hlavne viac, ale reziser nam chcel najskor predstavit hlavnych hrdinov, co sa mi celkom pacilo a az potom sa to rozbehlo. Priznam sa, ze som pred filmom vobec netusil, kto ma hudbu pocas filmu, avsak pri niektorich romantickych scenach som si hned spomenul pri klavirnych castiach hlavne na TITANIC (1997), pricom az na konci filmu som si vsimol meno Jamesa Hornera, cim sa len potvrdil moj dojem, ze romanticke chvile vo filmoch vie asi najkrajsie hudobne spestrit prave spominany James Horner. Skoda, ze si nepamätam na prveho Raimiho SPIDER-MANA (2002) s Tobey Maguireom, avsak podla mojho nazoru restart nebol zbytocny, skor vydareny, ale neviem, ci lepsi, nez ten Raimiho Spider-Man. _________ Andrew Garfield - (Spider-Man / Peter Parker) +++ Emma Stone - (Gwen Stacy) +++ Rhys Ifans - (Lizard / Dr. Curt Connors) +++ Denis Leary - (Kapitán Stacy) +++ Martin Sheen - (Strýko Ben) +++ Sally Field - (Teta May) +++ Campbell Scott - (Richard Parker) +++ Embeth Davidtz - (Mary Parker) +++ Max Charles - (Štvorročný Peter Parker ) +++ Stan Lee - (Školský knihovník) +++ Produkcia: Stan Lee +++ (Videl v 3D kine 03.07.2012) +++ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Středoškolský úvod připomene, kde má Webb kořeny a s nimi pevnou půdu pod nohama. V momentě, kdy se z Petera Parkera stane Spider-Man, naplno se projeví tvůrčí bezradnost, která nefunguje v hláškování, motivacích a hlavně ne ani v akci, která sice vyždímala mnoho procesorových jader, ale virtuální kamera může lítat sebevíc, opravdového fyzična tam není ani bit. Že v tom pekle vlastně zafunguje ta nejkýčovitější věc na kilometry komiksových políček široko daleko, tedy jeřábníci v akci, je už jenom bizarní třešničkou na tomhle přebujelém a přitom dokonale prázdném dortu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by filmový svět zemřel strašlivou smrtí bez nové verze Spidermana, ale na druhou stranu se mi tenhle týpek líbil o hodně víc, než jeho houpající se předchůdce. Jednak není třídním trotlem příliš dlouho, jednak si své schopnosti celkem zábavně užívá a hlavně kolem něj pořád vzduchem poletuje spousta hlášek z různých úst, což více vyhovuje mému vnímání comicsu. Navíc každého bojovníka za spravedlnost musí uspokojit vědomí, že když zarputilý vystřelovač pavučinek potřebuje zastavit naštvanou ještěrku, tak je mu odborářský svaz jeřábníků plně k dispozici. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Úžasný spajdrgej je rozhodně méně homo než jeho předchůdce, kde se rozkokošně lepil na paneláky Toby McQueer, kterému jeho předstíranou heterosexualitu nežraly snad ani ty nejzarytější, dvanáctileté Patyzónovy fanynky. Obsahuje to více vtipu na úkor mačkání beďarů a laškování s ohyzdnou Kirsten a hlavně je ústředním záporákem místo žužu zeleného skateboardisty, připomínajícího rumunskou gymnastku s premenstruačním syndromem, docela slušně udělaná, nasraná Gappa. Nový Párkr je sympaťák, u něhož jsem se ani na chvíli nebál, že se lačně vrhne na nějakého sexy spolužáka. A vůbec jsem si u toho nemusel jako posledně přikládat na xicht tarantuli, abych se mezi všemi těmi lepkavými výprcy alespoň trochu pobavil. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Lizard (ve filmu Rhys Ifans) je klasický marvelovský záporák, který debutoval v komiksu „The Amazing Spider-Man“ č. 6 v roce 1963. A o dva roky později se ve stejnojmenném sešitě s číslem 31 objevila krásná Gwen Stacy – dívka, jež v podání Emmy Stone zamotá hlavu Peteru Parkerovi (Andrew Garfield). (oje)
  • Když se novináři režiséra původní trilogie (2002, 2004, 2007Sama Raimiho zeptali, jestli se mu film líbil, odpověděl: „Ještě jsem ho neviděl. Znám Marca Webba, je to skvělý režisér. A zbožňuji Andrewa Garfielda i Emmu Stone... ale stejně bych nešel na svatbu své bývalé přítelkyně.“ (karlik4801)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama