Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (505)

plakát

Ďábelské líbánky (1970) 

Tenhle pokus o crazy komedii se dle mého skromného názoru vůbec nepovedl. Jediné světlé chvilky byly některé Libíčkovy hlášky. Humor bohužel doslovný, úvodní scéna s hasiči tragická. Dal bych i víc, ale ten zničený potenciál mě štve. Tolik skvělých herců na jednom místě!

plakát

Cesta (2009) 

Velmi depresivní, jde se odnikud nikam, nic se neřeší, snad jen ty postkatastrofické kulisy sem tam zaujmou. Nechtěl bych být v jejich kůži.

plakát

Ať žije republika (1965) 

Acho jo, tohle je zase jeden z těch filmů, které budou jistě kvalitní, ale já osobně jsem měl problém dodívat je do konce (OK, přiznávám, tenhle jsem nedodíval)

plakát

Maratón (1968) 

Tak nevím, byla to komedie, drámo nebo válečný film? Jako špatné to nebylo, Menšík jako vojín neměl chybu, ale tak nějak jsem pořád nerozuměl tomu, co tím tvůrci chtěli říct. Co stojí za to je hudba Zdeňka Liška (netypická jako vždy) a dialogy Hanzlíka s Brejchovou.

plakát

O myších a lidech (1992) 

Film nikam nespěchá, spíše popisuje přátelství / závislost dvou kamarádů na sobě, to vše v krásné přírodě a s chlapama, co umí opravdu máknout. Výprava skvělá, Sinise hraje velmi střízlivě, Malkovich si roli evidentně užíval. I nad tím závěrem budu občas dumat. Víc takových filmů.

plakát

Kapsy plné dynamitu (1971) 

Další z filmů, na které se nezapomíná aneb "A máš to, blbe!" Ještě bych tu citoval Juanův monolog o revoluci, ale to bych se opakoval.

plakát

Šach mat (1964) (TV film) 

Zajímavý experiment. Trošku může nudit, ale celkově určitě stojí za zhlédnutí. Zvlášť závěrečná rekonstrukce šachové partie je skvělá. A dva šachisti Lipský - Pavlík, to je bonbónek na dortu.

plakát

Krakatit (1948) 

Připomněl jsem si po letech - stále skvělé téměř sci-fi drama. Ten zvuk toho vysílače... ten se nezapomíná.

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Bohužel utopie, ale velmi lidská. Rozhovor Galéna s maršálem by se měl tesat do kamene.