Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

John Steinbeck je mým nejoblíbenějším spisovatelem a četl jsem od něj vše co u nás vyšlo. Když jsem si film pouštěl, byl jsem velmi zvědav na jeho ztvárnění. Už předem jsem se k němu choval s despektem, protože jsem si myslel, že takový skvost nepůjde zfilmovat. Gary Sinise mi však vyrazil dech. Ještě jsem nezažil, aby se představy při čtení knihy tak moc protnuly při jejím zfilmování.... Ztvárnění předválečné Ameriky a obou hlavních postav je fanatastické. To jak Malkovich ztvárnil Lennyho nemá obdoby. Moc by mně zajímalo co by na to řekl Steinbeck. Já dávám 5 hvězd. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

O myších a lidech jsem prvně viděla před léty, jako divadelní inscenaci Zlínského divadla a velmi na mě zapůsobila. Snímek, který režíroval Gary Sinise nezůstává se svými kvalitami pozadu a přináší příběh stejně silný, jako byl ten, který jsem viděla v divadle. Možná jen ten závěr jsem čekala více emotivnější, v divadelním provedení měla ona osudná scéna mnohem delšího trvání, a když člověk nevěděl, co se vlastně stane, byl její dopad mnohem větší. Ve filmu mi tento zvrat přišel zbytečně rychlý, useklý, takže pro mě osobně nevyzněl natolik silně. Ale možná to tak mělo být a bylo to vlastně správně. Nač zbytečně oddalovat to, k čemu se člověk chystá a ví, že je to neodvratné, ač mu to způsobuje muka. Takže z tohoto pohledu to bylo vlastně rychlé řešení. Krutý je osud k člověku. Moc se mi líbil John Terry, který ztvárnil Slima. Takový ten typ mlčenlivého "kovboje", který více pozoruje, než mluví. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Garyho Sinise podezřívala, že se zhostil režírování, aby si konečně zahrál v hlavní roli. Jestli tomu tak bylo, pak jen dobře. Prokázal, že je dobrý herec, ale především výborný režisér. Málokdy se podaří převod knihy do filmové podoby a v případě klasiky je to ještě horší. Sinise se úkolu ujal parádně a natočil perfektní snímek. Škoda, že od té doby se mu do režírování nechce. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se zmínil o českém dabingu, který mi vysloveně prznil dojem z filmu. Nebyl zas až tak špatný, ale výkon Johna Malkoviche byl natolik výborný, že jsem si během filmu neustále přál slyšet jeho hlas a intonaci v originále. Gary Sinise jako režísér překvapil. Film je příjemně výpravný a má patřičnou atmosféru. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama