Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (69)

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Je úplně jedno, jak moc je podle některých tenhle dokument "neobjektivní". Ten problém tu je a všechny protistrany dostaly prostor se vyjádřit - to, že se vyjádřily debilně nebo vůbec v žádném případě neshazuje význam tohoto dokumentu. Jakákoliv snaha dostat do povědomí podobná témata se cení a forma jde podle mě v tomto případě trochu stranou.

plakát

Rada nad zlato (2015) (studentský film) 

Jeden z těch dokumentů, který i kdyby byl natočen na mobil, tak by to bylo uplně jedno, protože téma, smysl a celkové sdělení Rady nad zlato formální stránku totálně převyšuje a člověk jenom kouká s otevřenou hubou, jak je tohle vůbec možný. A to, že OVB posílá právníky a zakazuje zveřejnění filmu, jenom přidává na celkovém dojmu z dokumentu.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Vzhledem k ostatním českým filmům roku 2015 nemám nejmenší problém dát plný počet. Originální a především perfektně napsaný scénář, díky kterému celý film drží pohromadě a výborná režijní práce s herci a především s neherci, kteří vůbec nevybočují, naopak do filmu krásně zapadají. I přes jistou náročnost a komplikovanost příběhu všechno drží jak má a člověk se i dobře pobaví. Jen tak dál.

plakát

V hlavě (2015) 

Skvělý animák, který měl sice standardní šablonu, nicméně zasazenou do super originálního prostředí a v kombinaci s vtipnými postavami se jedná opravdu o dobrý film. Zpočátku mi trochu vadil styl animace, nicméně po pár minutách jsem se zaměřil na příběh a animace mi byla úplně jedno. Navíc na konci skvělá příprava pro druhý díl - nevím, jestli se plánuje nebo ne - rozhodně ale doufám, že ano!

plakát

Spectre (2015) 

Rozhodně nemám pocit, že by Spectre byl o něco horší než předchozí díly...až teda na úvodní song, ten na Skyfall nemá :) Možná film nepřichází s něčím novým, ale proč měnit tým, který vyhrává, že jo. Jedná se o skvěle natočenou akční podívanou, která má všechno, co by člověk od Bonda čekal. Trochu jsem se bál delší stopáže, ale překvapivě mě film ani chvilku nenudil. Samozřejmě, pokud by člověk pátral po nějaké reálnosti akcí a složitějším příběhu, tak má smůlu, ale o to mi zrovna v tomto případě vůbec nešlo, jednoduše se na film dobře koukalo, všechny postavy byly sympatické a od nového Bonda jsem dostal přesně to, co jsem od něj čekal. Viděl bych to tak na 85%, ale kvůli množství kritiky dávám plný počet.

plakát

As It Is in Life (1910) 

Teprve se pomalu kraťasy od Griffitha prokousávám, ale tenhle mě zatím zaujal ze všech nejvíce. Takový roztomilý jednoduchý romantický příběh, který však na mě nějakým způsobem zapůsobil. V porovnání s asi neoceňovanějším A Corner in Wheat mi toto přišlo jednoznačně lepší.

plakát

Sunset Boulevard (1950) 

Klenot, kterému jsem se z neznámého důvodu velmi dlouho vyhýbal. Celé téměř dvě hodiny jsem ani na chvilku neztratil pozornost a s napětím očekával, co se bude dít dál. Velmi dobrý a svým způsobem i netradiční film, který rozhodně stojí za zhlédnutí!

plakát

Zloději kol (1948) 

Kdo by na začátku filmu řekl, že takto jednoduchá zápletka utáhne celý film. Film má dokonalou atmosféru, plně jsem se dokázal vžít do role hlavního hrdiny. Velmi tomu přidává i syn hlavního hrdiny, díky kterému jsou emoce ještě více podpořeny. A hlavní cíl filmu - vykreslení sociálních poměrů v Itálii se podle mého názoru povedlo na výbornou. Zatím nejlepší film italského neorealismu, který jsem kdy viděl a myslím si, že ho jen tak něco nepřebije.

plakát

Hlava plná metalu (2013) 

Jako fanoušek této hudby jsem si film maximálně užil! Nevím, jak by film fungoval v hollywoodském zpracování, ale v tom islandském je to skvělá podívaná.

plakát

Praha vs. prachy (2015) (pořad) 

Asi nejlepší publicistický pořad, který jsem kdy viděl. Až mě skoro zaráží, že téměř po půl roce "sledování" taxikářů se v podstatě nic nestalo a parkujou tam pořád, neuvěřitelný. Každopádně pořad super, jen tak dál.