Reklama

Reklama

Rada nad zlato

(studentský film)
  • USA Good advice is better than gold (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pohled do světa multi-level marketing finančního poradenství v České Republice. Víš, kdo ti bude radit s financemi? Víš, jakou práci ti radí vyzkoušet? Dobrá rada není zdarma, dobrá rada je nad zlato. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Výborný studentský film který popisuje obchod s důvěrou ve finančním poradenství na principu multi-level marketingu. Obchod na kterém nevydělá ani poradce, ani zákazník který koupí nepotřebný produkt, ale parta manažerů, kteří sedí výš v náborové pyramidě. Oceňuji zejména dobrý pohled na vnitřní fungování systému z pohledu řadového poradce. Škoda, že se nepodařilo do filmu dostat nějaké vyjádření z druhé strany, z pozice vedení a top managementu. Ale už sama neochota se vyjadřovat o lecčems vypovídá. ___________ dobrý rozhovor na DVTV s režisérem: http://video.aktualne.cz/dvtv/poradci-ovb-stripterky-a-drogy-na-vecircich-a-obchod-s-duver/r~e823273e691f11e68d00002590604f2e/ ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v OVB nikdy nepracoval, určité povědomí o dění v této firmě jsem měl. Dokument ho jen potvrdil. Jednou jsem dokonce byl čistě pro zajímavost na pohovoru v jiné poradenské společnosti, a přestože jsem nebyl na pohovor (záměrně) připraven a na otázky kluka možná mladšího než já jsem reagoval spíše nedbale, samozřejmě mi obratem přišel e-mail, že jsem přijat. Myslím, že opravdu přijmou kohokoliv, jen aby 18letí „manažeři“ získali provizi za další ovečky. Na dokumentu mi trochu vadily některé zbytečné a opakující se záběry (večírek) a taky házení do jednoho pytle. Nemyslím si, že by veškeré finanční poradenství spadalo do této žumpy, jak v dokumentu zaznělo. Nicméně je asi smutnou skutečností, že většina finančních poradců jsou jen bouchači investičního životního pojištění a podobných „výhodných“ produktů. Jako všude je prostě potřeba pečlivě vybírat, jaký produkt či službu si kupuji. Celkově si myslím, že je dobře, že dokument vznikl, třeba trochu napomůže kultivaci oboru, nebo alespoň varuje potenciální klienty či zaměstnance. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Peníze nejsou důležitý ...když jich máte plnou prdel. Samotná idea, že vám někdo bude radit, jak ušetřit resp. vydělat prachy, a nebude z toho (chtít) něco mít, je dost pitomá. Žádný podnikatelský záměr ale tady a teď není dost průhledný, aby se do toho někdo nezamotal. Půlhodina záběrů ze vzdělávacích a motivačních akcí OVB může citlivějšímu divákovi navodit nedůvěru v lidi jako druh. Jestli se chcete utvrdit v životní metodě, že o penězích je lepší se neradit, prostě je utratit nebo nejlépe žádné nemít, zhlédnutí Rady nad zlato poslouží na jedničku. Pro hloupého každý hloupý (dobrý). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Užitečné téma, slabší zpracování. Byl jsem při tom, taky jsem chtěl být bohatý, taky jsem chtěl ty káry a děvky, ale naletěl jsem a teď se vám aspoň trochu pomstím. To je v pořádku, osobně jsem rád, že nad tím všichni nemávnou rukou (vychází to tak na 1 000 000:1 ve prospěch rezignovaných poražených). Kdo z nás jím někdy nebyl? Tuto otázku směřuji na lidi pod 45 (v roce 1989 nám bylo 18, podobných pastí a pastiček kolem nás různí chytráci rozeseli tisíce). GWC, Sorrena, Herbalife, diamanty, čistící prostředky, léčiva, akcie, pojištění... Podstata je, že každej MLM se ze své podstaty řítí do záhuby. Abych se vrátil k filmu - kvituju s povděkem odvahu škodit škůdcům, moc mi ale nesedí ty morality. Chudí lidi chtějí bejt prachatí, mladí se navíc chtějí pořádně bavit, jsme tak naprogramovaní, jsme tak vychovávání, jsme obklopení materialismem, více méně tomu podléháme všichni, mladí z toho ještě nestačili vystřízlivět, pro oko kamery mohl být hovadem někdo, kdo bude za pár let taky chovat včely, místo aby lanařil po hospodách číšníky. Pěšáci za to nemůžou, ksichty těch skutečných k..ev jsme tam nejspíš vůbec neviděli. Ale snaha je dostihnout tady byla a panu Charvátovi nezbývá než přát, aby měl v dalším životě o čem točit bez toho, aniž by ho to předtím stálo X desítek tisíc z vlastní kapsy. Profesi si teď napodruhé zvolil mnohem sympatičtější (můj názor), jen musí počítat s tím, že ferrari z toho nikdy nebude. Na ty naše silnice bude tohle auto stejně dobrý, jako micky z playboye pro vztah. Ve dvaceti bych tomu ale nechtěl rozumět a zajuchal bych si na mítinku OVB. ()

Duch217 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dokumentů, který i kdyby byl natočen na mobil, tak by to bylo uplně jedno, protože téma, smysl a celkové sdělení Rady nad zlato formální stránku totálně převyšuje a člověk jenom kouká s otevřenou hubou, jak je tohle vůbec možný. A to, že OVB posílá právníky a zakazuje zveřejnění filmu, jenom přidává na celkovém dojmu z dokumentu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama