Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (69)

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Je úplně jedno, jak moc je podle některých tenhle dokument "neobjektivní". Ten problém tu je a všechny protistrany dostaly prostor se vyjádřit - to, že se vyjádřily debilně nebo vůbec v žádném případě neshazuje význam tohoto dokumentu. Jakákoliv snaha dostat do povědomí podobná témata se cení a forma jde podle mě v tomto případě trochu stranou.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Tohle je přesně ten film, který by měl figurovat v žebříčku "nejrozporuplnější hodnocení". Celou dobu vás vlastně strašně sere na to koukat, neztotožníte se s žádnou postavou a chcete, aby všechny přinejmenším odpráskli, ale zároveň jste ohromení výkonem Rosamundy a i hodně nezvykle napsaným scénářem, který sice ke konci trochu ujede, ale pořád se jedná o hodně netypickou záležitost.

plakát

Moje učitelka chobotnice (2020) 

Jedná se o naprosto ojedinělé téma, které mě strašně zajímalo a v jistých chvílích i dojímalo, bohužel mi však moc nesedělo provedení a celkový způsob vyprávění dokumentu, i přes opravdu zajímavou látku jsem spíše nudil. Tak nějak je vám jako divákovi jasné, jak to celé dopadne - jedná se spíše o film, během kterého si můžete v klidu deset minut telefonovat a nic zásadního vám neunikne.

plakát

Tatínek (2004) 

Pro fanoušky Svěrákových filmů se jedná o super záležitost, ve které by to ale chtělo jít mnohem více do hloubky. Asi by mi v tomto případě nevadilo, kdyby povídání o každém projektu mělo samostatný dokument. Zde je vše pouze nakousnuto, ale především Obecná škola a Kolja by si určitě zasloužili svůj vlastní film o filmu v podobném duchu, jako je tento dokument.

plakát

8 hlav šílenství (2017) odpad!

"Kdo odejde z projekce poslední, ať prosím vypne projektor."

plakát

Prázdniny v Provence (2016) 

Ono by to ani nebylo tak špatný, kdyby se nezdálo, že půlka plánovaných záběrů úplně chybí. Celý film jsem měl pocit, že koukám jen na jednotlivé situace, které ještě k tomu jako by byly slepené ze všech možných záběrů, které se snad ani neměly původně použít. Škoda no.

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

Myslím, že toto je ten případ filmu, kdy forma zkazí celý zážitek. Podobné záběry už každý někdy viděl a pokud u nich není komentář, nebo alespoň nějaké popisky míst, na které koukáme, stává se z toho obrovská nuda. Ačkoli asi není lehké pomocí montáže vyjádřit jisté sdělení, stejně bych ho raději dostal přímo a ne pomocí "obrazové básně".

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Místo toho, aby se film zaměřil na hlavní dvojici a další pořádnou nálož vtipů, tak pouze sledujeme neuvěřitelně nudné a nesympatické vedlejší role, které v podstatě pro příběh nemají žádný větší význam. Posledních pět minut bylo lepších, než celý film.

plakát

Vietcong: Real Life (2016) 

No ne teda, že by to byl nějakej zázrak, ale za ty prachy je to technicky moc fajn a věřim, že při natáčení byla prdel :D

plakát

Ani ve snu! (2016) 

Filmu se nedá upřít jistý pokus o originalitu a svým způsobem zajímavé téma, ale hrozně to sráží nejen výkony (ne)herců (což se vzhledem k nutnosti umění parkouru dá omluvit), ale hlavně úplně stupidní dialogy, které občas ani nedávají smysl. Pokus o slang teenagerů působí často až komicky a nevěrohodně. Příběh je také takový všelijaký, zasloužil by si trochu péče, aby více dával smysl. Film atmosférou do jisté míry připomíná film Gympl, který však měl tu výhodu, že byl první, vsadil na lepší herce a asi měl alespoň z části působit jako komedie. Ani ve snu však komedie být nemá, bohužel ale tak občas působí. Nicméně jak jsem říkal, pokus o něco originálního tu je a to je jedině dobře. Snad to vyjde příště.