Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tl;dr Nejezte ryby. Ani žádné jiné vodní živočichy. A vlastně žádná zvířata obecně. Je na tom něco nepochopitelného vy zmrdi?? ______ Ano, snímek trpí několika neduhy - autor začíná svou pouť za poznáním jako zvídavý Američan připravený spasit svět - a jasněže je leda tak mega otravný a člověk má chuť dát mu pěstí, za to, jak se pořád cpe do popředí. Kromě toho se v průběhu filmu hodně skáče od tématu k tématu, takže se zdánlivě nic nedořeší, protože se vše jen naťukne a už se spěchá k dalšímu tématu (zabíjení delfínů, velryb, žraloků, logo udržitelnosti, vodní zábavní parky, otroci, dotování, atd atd...) - jenže ve skutečnosti dokument má odpověď na všechny tyhle rozličné problémy. Všechny totiž mají jeden společný jmenovatel a to je nejezte kurva to maso! Kdyby neexistoval madrfakin průmyslový rybolov, od kterého se všechno odvíjí, tak všechny tyhle problémy prostě zmizí. Elementary, dear Watson. Jak řiká Darth Vader: "Search your feelings. You know it to be true." Tuto skutečnost můžete popírat až do své smrti (pravděpodobně předčasné vinou rakoviny nebo tak něco), ale vašim pokryteckým argumentům, které lze snadno vyvrátit, a kterým ani vy sami nevěříte, se můžu leda tak smát. Udělejte něco pro sebe (když už ne pro zvířata), a přestaňte je jíst. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Výborné téma, dost špatné zpracování. Když už autorská dvojice narazila na tolik problémů, chtělo by se jim věnovat dopodrobna (třeba ve vlastní Netflix sérii), a ne jen brouzdat po hladině. Nemluvě o hrozných investigativních průpovídkách "z terénu" a vtipných zamyšlených záběrech s reflektivními komentáři na úrovni pětiletého dítěte. Přes to všechno musím uznat, že všechny ty nakousnuté problémy alespoň nutí k dohledávání vlastních informací. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že podobný výcuc jsem si mohl přečíst na libovolném veganském blogu. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Důrazné varování pro lidstvo v podobě dokumentu, jehož poselství převrátí Vaše smýšlení o rybolovu, konzumaci ryb či udržitelném hospodářství vzhůru nohama. Dokument, u něhož jsem si opět potvrdil, že největším predátorem a plenitelem planety je jen a pouze člověk. Seaspiracy je zkrátka počin, který by si měl pustit každý, jelikož ty největší změny začínají u jednotlivce a jeho činů. (Netflix) ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Já tedy vím, že je to sběr toho nejhoršího, co se v naších vodách vyskytuje, ale i tak to s člověkem zamává. Chlápek se do toho pustil naplno a díky rozpočtu od Netflixu konečně nevidíme problém jedné země, ale celosvětový zvěrstvo páchané ve jménu obchodu. Earthlings mi změnili jídelníček, Cowspiracy mi ukázalo detailnější pohled, doplněný grafy, rozhovory a hledáním řešení .... no a nyní po několika letech je zde třetí zásadní film, jenž mně jen utvrzuje v tom, že mi mladí lidé, co nejsme lhostejní, budeme o problémech mluvit a snažit se přesvědčit ty z nás, které zajímá jen hotový produkt za alobalem, ale už ne jak se daný produkt dostal do regálu a jaká je jeho historie. Ali seš borec. Velké prozření. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Je smutné, jak se chováme k naší planetě. Sama v sobě jsem už před shlédnutím tohoto dokumentu bojovala s pocitem viny ohledně toho, že můžu udělat víc a nějak zmenšit svou ekologickou stopu, kterou tu zanechávám. Mnoho let jsem nejedla maso, pak jsem začala v malé míře s tím, že podpořím místní farmu, ovšem ryby jsem vždycky považovala za ty méně inteligentní, co mají aspoň hezký život v moři, a ne někde zavřené a týrané ve velkochovech, takže jsem neviděla důvod je omezovat. Bohužel realita je výrazně horší, než jsem si myslela. Dopady toho, abych si dala ten svůj týdenní plátek "zdravého" lososa, jsou děsivé a vykoupené spoustou krve, utrpení a bolesti zvířat, nehledě na znečištění oceánů. Rozhodla jsem se tak zaměřit výhradně na lokální zdroj z pstruží farmy a dát si pauzu od mořských ryb, aby se ta jejich krásná hejna stihla trochu doplnit. Tak snad tento dokument poslouží jako wake-up call pro více lidí a společně se nám povede tu poptávku trochu omezit, aby i naše děti a jejich děti mohly někdy ochutnat mořskou rybu a nemusely doplácet na naše chyby. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama