Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (39)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nejdřív jsem přečetl několik hodně negativních recenzí a potom jsem si to pustil v klidu doma. Dobrý film. Ve své kategorii určitě patří mezi to hodně dobré. Výborně herecky obsazeno a všíchni bez zaváhání po celou dobu hrají výborně. Místa, kde se točilo, to je nádhera a hudba jenom doplňuje. Trochu jsem tápal v ději ale to je asi tím, že už jsem čekal Jana Žižku jako vůdce na vozové hradbě a ne Žižku ještě před.....  A to "Hrr na ně, děti moje". jsem na koci alespoň v náznaku taky dostal. Takže devadesát procent stoprocentně.

plakát

Smrtihlav (2017) 

Dá se u toho vydržet do konce. To je jediné pozitivní hodnocení.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nebyl tu dlouho ale byla to jízda. A tím nemyslím soukromí ale skvělou hudbu, která pořád dokáže jít až na kost. Zasloužená pocta.

plakát

Tenkrát v Deadwoodu (2019) 

Western & legendární Charles i když jenom v podání takřka dokonalého dvojníka. To samo o sobě si říká o pozornost. Jenomže, bohužel, odfláknutý úplně všechno.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

"Můj táta byl tvrdej chlap ale získal jsem si ho tím, že jsem nikdy neustoupil:" Taková nějaká chlapácká kokotina je slyšet skoro kdykoliv někdo promluví. Herecké výkony na nule. Jenom komparz v kulisách, nebo před zadní projekcí. Většina díla je jenom počítačová hra. Nadsázka? Komiks!? Ne, opravdu se to prezentuje jako válečný/ drama/ historický ...film.

plakát

Suburbicon: Temné předměstí (2017) 

Bratři Coenové si svým nezaměnitelným rukopisem získali mega příznivců. George Clooney zrovna tak.. Ale každý rukopis je tak jiný, že v tomhle filmu spolupráce spíš poškodila výsledný film. Umím si film představit pouze od bratrů. A zrovna tak natočený pouze pod vedením Clooneyho. Chybí mi tu syrová málomluvná přímočarost Coenů a zrovna tak Clooneyho zábavný způsob vyprávění. Coenovi: Dvě roviny příběhu příběhu se k sobě ani nepřiblíží. Clooney: Případ vraždy a pojišťovacího podvodu. "Kulisy" tj. závistí a záští prolezlé gheto maloměšťáků také zůstaly nevyužité.

plakát

Bílá smrt (2009) 

Slušná kriminálka. Přiměřeně akce. Námět ani není tak důležitý ale nějaká osnova být musí a tahle je aspoň originální. Místo děje trochu napětí dodá ale nijak se to nepřehání. Docela dobrý.

plakát

Žlutí ptáci (2017) 

Při základním výcviku je jenom utvrdí v tom, že jsou nejlepší a že když odjíždí kamkoliv šířit demokracii a dohlížet na dodržování lidských práv se zbraní v ruce, je to v pořádku a bude to fajn. Co to ale opravdu udělá s náctiletým klukem, když uvidí a zažije něco, na co nemůže být připravený?! Žádné překombinované psychologické ani válečné drama ale vyplatí se vydržet až do konce.

plakát

Kříž cti (2012) 

Mám rád dobré filmy. Tím myslím dobrý příběh, dobře zpracovaný a vyprávěný. Pokud je jeho základem skutečný příběh, tím lépe. Rád se podívám na dobrý válečný film a tím myslím obzvlášť takové filmy, jako je třeba Četa nebo Brestská pevnost a k takovým přidávám i Kříž cti.