Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Zase jsem mu to sežrala i s navijákem. Luhrmannovi filmy mám prostě ráda, a to včetně opovrhované Austrálie. Gatsby rozhodně nezklamal. A DiCaprio je prostě skvělý. Všechny roviny hlavního hrdiny jsou jasně čitelné a v jeho podání snadno uvěřitelné. Jenom jsem měla trochu problém ve 3D stíhat akrobacii kamery.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Řeknu to takhle...já jsem si film hodně užila. Knížka je pro mně v sérii spíš na nižším stupni žebříčku oblíbenosti, ale film vůbec není špatný. Nezdál se mi ani patetický, ani utahaný a rozvláčný. Spíš naopak mě překvapil svižností a oproti dvěma předchozím mnohem větší realističností a humorem. Našlápnuto do finále je moc pěkně, snad to vydrží. A ještě jedna soukromá poznámka...je fascinující, kolik lidí, kteří sérii podle vlastních slov "děsně nesnáší", ji vydrželo v kině sledovat až do tohoto čtvrtého dílu. Hmm.

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

Totální a naprostá klasika. Takových v podstatě romantických komedií není moc, a proto bychom si je měli hýčkat. Dva inteligentní lidé s naprosto různých prostředí, kteří se svým přešlapům umí zasmát. Žádné laciné gagy, ale chytrý humor. A ovšem naproto dokonalý Paul Hogan. A to nemluvím o úžasném vyznání na stanici metra. Lahůdka i po víc jak dvaceti letech.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Opravdu se nemusím stydět dát 5*. Všechno ladí, herci jsou výborní včetně rolí, které vlastně ani nemluví (já jsem si opravdu hodně užívala každý vstup Azazela - úžasná mutace), příjemná retro atmosféra evokující staré bondovky (ovšem bez, pro mně tak iritující, komičnosti) a k tomu bonus navíc v podobě mnohojazyčnosti. Skvělá práce pane Vaughne!!

plakát

Arsen Lupin - zloděj gentleman (2004) 

S francouzskými filmy mám problém už hodně dlouho. Při jejich sledování mám neustálý pocit, že jim většinu spojovacích článků někdo vystříhal! A Arsen Lupin je dalším z nich. Neuvěřitelně překombinovaný, nudný, dlouhý a přitom splašený. Dokonce ani jakási komiksovost nepomohla k tomu, aby začal být alespoň zábavný. Nechápu snad něco? Nebo to prostě tvůrci nezvládli?

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Podle mně velice dobrá adaptace. Těžko hodnotit příběh, když už je jednou dán a fanoušci ho chtějí vidět tak, jak si ho paní spisovatelka vymyslela. Přiznávám, že románové Smívání (i následující díly) mám hodně ráda, ačkoliv nejsem žádná puberťačka a tento filmový díl jsem si hodně užila. Taky jsem dostala příležitost sledovat reakce muže (100% hetero), který byl v kině se mnou. A světe div se, jemu se film líbil taky! Konečně se tvůrcům podařilo do příběhu propašovat humor a herci dostali příležitost i něco zahrát. Budu držet palce poslednímu dílu.

plakát

Říjen (2010) 

Tak nějak truchlivo je v Peru. Člověk by se místy i zasmál, kdyby všichni a všechno nebylo tak zmučně špinavé a rozbité. Ovšem herecké výkony vynikající a na čtyři *

plakát

Poezie (2010) 

Objektivně jsem se nedokázala rozhodnout, jestli filmu přidělím tři nebo čtyři *. Ale vzhledem k tomu, že jsem si vůbec neuvědomila délku filmu a že i týden po jeho shlédnutí na mně silně působí jeho závěr, dávám nakonec čtyři. Lidé na světě jsou tak jiní a přitom tak stejní, stejně jako jejich problémy...

plakát

Manituova bota (2001) 

Výborná parodie na mayovky a jiné indiánky. U většiny (ne-li u všech) německých filmů mně přepadají záchvaty studu za herce, ale tady se nic takového nekonalo. Naopak jsem si je všechny hodně užila. Neodfláknutá výprava, vtipné pointy, dokonale zvládnutý žánr.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

První vysílání seriálu mně totálně minulo, ačkoliv se mi film hodně líbil (scénu umírajícího upíra při závěrečných titulcích jsem mohla vidět znova a znova a nestydím se to přiznat ;-)). Ale teď, když u mně dostala druhou šanci, musím říct, že je to hodně povedený seriál. Obzvlášť od třetí série začíná nabírat na kvalitách. Skvělé hlášky, skvělá choreografie, spousta zajímavých zápletek, dobře napsané postavy, Spike a ...Angel. Dobrá práce.