Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (964)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pokud má divák rád knížky Stmívání a předchozí dva filmy Twilight ságy, neexistuje důvod, proč by neměl mít také rád Zatmění. Ze všeho nejdůležitější je zde faktor náklonnosti k hlavním postavám, tedy Belle, Edwardovi a Jacobovi. Protože tento film v úplně všech svých rysech připomíná epizodu jakékoliv telenovely, která se nějakým omylem natáhnula do dvouhodinové stopáže: jsou zde docela detailně načrtnuté postavy, což je důvod, proč se lidi na svůj oblíbený seriál (film) dívají, a v pozadí plyne nevzrušeně nějaký nepříliš důležitý děj. Ohledně dějového vývoje Zatmění - zkuste si po zhlédnutí filmu uvědomit, jak daleko postavy došly od úvodního setkání na louce k závěrečnému setkání na tomtéž místě. Jakým vývojem prošly, jak je děj filmu změnil... vlastně nikam nedošly že, nic se nezměnilo. Ale trvalo to dvě hodiny:) Typická charakteristika dlouhoběžících seriálů, kde spíše než o děj jde o postavy, které zůstávají stále stejné. A stejně jako u seriálů je jedno, když divák nějaký díl přeskočí (já jsem například neviděl Nový měsíc), protože ačkoliv se v některých částech lehce nechytám, vlastně mi to v pochopení toho řídkého děje Zatmění vůbec nescházelo. (A to již vůbec nezmiňuju formální postupy, jako neuvěřitelné nad-užívání detailů a polodetailů). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po naprosto katastrofálním Novém měsíci jsem očekávala ještě horší Zatmění. Místo toho jsem však byla docela překvapena. Odvíjející se děj nebyl vůbec tak příšerný, dokonce ani dialogy a chování postav nebyly tak mizerné a směšné. Zatmění mi přišlo jako takový obyčejný, pohodový díl. Oproti tomu předchozímu bych řekla, že by se zde dalo i v jistých, samozřejmě velmi úzkých mezích, hovořit o nějaké speciální formě "Twilight" kvality:) Co mě však dostalo, byla stanová scéna ze Zkrocené hory:) Kdyby v ní neúčinkoval ten plochý ksicht Patizón a ta držka Lautner, považovala bych to za něco velmi vzrušujícího:) Ale i tak si myslím, že chemie mezi nimi byla v tu chvíli jiskrná:) "Cítím, co v tobě vzbuzuju fyzicky, znervózňuju tě", "Jsem teplejší, než ty." :D ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dvojky zase posun trochu jinam. Je zajímavé sledovat, kam tahle "braková" sága směřuje svými pomalými a ukecanými kroky. Tři dvouhodinové filmy dávají asi tolik obsahu, jako jeden klasický seriálový díl o čtyřiceti minutách. Neustále opakování a točení se v bludném kruhu posvátné trojice, kde ona miluje oba a oba milují ji, je s každým dílem více a více ubíjející. Tohle není romance, ale vymývání mozků. Směr, kterým autorka knih jde s upírskou mytologií je až zarážející, ale co, vidět upíra jak mu při umírání ztvrdne tělo jako "tvrdý" porcelán, je prostě sranda. Zatmění má však záchranné lano, v podobě Davida Sladea, který i přes minimum krve, zvládá režii nejlépe, jak může. Dokonce i akční scéna je koukatelná, i když přihlouplá (vlk kouše upíra 10x, ale upír jednou bouchne a vlk je hotovej:)). Konečně je jasně řečeno, že ta "moderní" holka prostě chce toho "kluka z předminulého století, co s ní nechce jen spát a chce si i dávat pusinky" a toho "chlapa, s krví v žilách, vášní v očích a tvrďáckým vzhledem" prostě nechá jiné. Snad si z Belly vezmou příklad všechny puberťačky. Svět bude hnedka více emo a méně sexy. PS. dojem pouze dalšího "dílu/mezistupně, s minimem důležitého obsahu" přetrvává. PPS: proč se na to dívám? Stále doufám, že aspoň jeden díl celé ságy, by mohl být dobrý. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zatmění je sice nejlepším dílem série, ale stále to znamená výrazný podprůměr. Citlivým pasážím chybí méně papírem šustící dialogy i lepší herci a ději chybí… no, děj. David Slade se sice snaží, aby tuhle bitvu alespoň vyvážil, ale ani on sérii Twilight nedokáže patřičně pozvednout. Slabý základ se holt dá maskovat jen do určité míry. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já vážně nevím jako tohle hodnotit. Vždyť je to pořád dokola a nic jiného se neděje. Od prvního dílu po tenhle jsem nepoznal rozdil v ničem. Je jasný že debata, která se ve dvou hodinách opakuje tak dvacetlkrát, už je trošku mimo, ale tak proč ne, romantika tam byla! __ Hlavně Kristen má sexappeal že to až není možný, Pattinson je sympaťák a steroidovej "shirtless" Lautner je do počtu fajn, bez něj by to nebylo ono. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie. (david15)
  • První díl ságy Twilight, který byl uváděn i v IMAXu. (NGP)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama