Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (963)

Psema 

všechny recenze uživatele

Slade je šikula a tahá Twilight vizuálně a atmosfericky alespoň trochu nahoru. Jenže dobrá režie není všechno (úvodní scénu a akci celkově jsem si užil). Pokud máte před kamerou odevzdaného Pattinsona, otrávenou Kristen a neumětela Lautnera, odříkávající nejhorší filmové dialogy od Nového měsíce, nezmůžete vůbec nic. Scenáristce téhle natahované a děj horko těžko simulující ukňourané blbině by měl někdo useknout obě ruce a narvat jí je do pr... zadnice. 5/10 a rád bych věděl, jaký umělecký smysl mají "porcelánoví" upíři. Jestli jde ale o obhajobu mizerného herectví všech kromě Cullenovic famílie, pak nemám problém. ;) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Twilight saga – série pro generaci od roku 1990 a výše , která nebyla odkojena Terminátorem, Likvidátorem, Predátorem, Demolition manem, Komandem a dalšími z ranku pokleslejší zábavy aneb jak jsme bez této série mohli žit? David Slade je Borec! Jen je škoda, že po dvě hodiny slouží téhle bezkrevné látce. Robert Pattinson a.k.a. Edward je nejfrigidnější chlap na světě (a trpí), Taylor Lautner a.k.a. Jacob je pseudo Freudem přes lásku (taktéž trpící) a Kristen Stewart coby Bella je k totálnímu knock outu baseballovou pálkou vybízející loutka (z jejíchž monologů trpí divák). Sečteno podtrženo – pravděpodobně nejlepší díl série s přijatelnými záporáky (když už nic, tak se na Victorii - Bryce Dallas Howard - alespoň moc hezky kouká ), parádními akčními scénami, sebeparodickými retro vsuvkami (vengeance bride vede) a zejména nikde nekončící, stupidní dialogovou vatou, která se nedá poslouchat ( You have to admit... Im hotter than you. ). Škoda nevyužití finále ala Terminátor. Čtvrtý díl zřejmě netřeba vidět. Za modrou hranici se tahle série nejspíš nikdy nedostane a nepřekročí svůj stín. Za sebe - zatmění před očima se nekonalo, i když sednutí si na zadek také ne. PS: mezidruhové kolektivní vědomí, stejně tak jako erotické jiskření, je skutečně neskutečně děsivé (všichni víme všechno a nikdo nic). Téma dárcovství krevní plazmy je už zřejmě vyždímáno do poslední kapky, tak by to chtělo přijít s něčím neokoukaným - např. dárcovství ova a malých bičíkovců. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych zacal s kladama, protoze to bude za chvily vypsany. Prvni diskutabilni klad je to, ze je to po treti naprosto to stejny, coz znamena, ze kdo nevidel predchozi dva dily, velmi rychle se zorientuje. Druhej klad je Slade. Ten sice neni zadnej velkej skvelej reziser, nicmene pokud jde o vybudovani atmosfery, je docela schopnej, coz predved i tady a tak se da rict, ze nektery akcnejsi sceny precejen trochu ty atmosfery a napeti pobrali. No a tim koncim, zbytek uz jsou jen zapory, skoro uz me ani nebavi je u kazdyho dilu Twilight psat, jenze mi to proste neda. Ani Slade z hovna (mineno scenare) proste nevykrese nic skvelyho, takze postavy se tu opet bez nejakyho aspon naznaku pribehu jen tak motaj, neustale si vyznavaj lasku, trapi se a vsichni maj dlouhy ustarany pohledy. Ono ale po pravde receno, z takovyhleho scenare by nic nevytahli ani jiny herecky kapacity a Stewart, Pattinson a Lautner jsou navic mizerny herci, coz ve spojeni s mizernym scenarem zadelava na katastrofu. Dalsi problem opet souvisejici se scenarem jsou hyper trapny a kolikrat smesny dialogy, kdy sem kolikrat absolutne nechapal, jak neco takovyho muzou pronaset. Coz vzhledem k tomu, ze vetsinu dialogu si tu clovek vyslechne dvakrat nebo trikrat je taky zasadni pruser. Jinak film je ale docela solidne natocenej, coz neznamena, ze by se jednalo o nejakej zazrak, ale pouze to , ze nebudete mit pocit, ze byste si meli k televizi pripravit kybl. Triky docela ujdou, nicmene to hopsani upiru, pripadne vlkodlaci, nijak uzasne nevypadaj. Celkove bych rek, ze se z dosavadnich trech dilu jedna o ten nejkoukatelnejsi, nerikam nejlepsi, protoze ono rict, ze tohle hovno smrdi min nez ty dve dalsi neni buhvijaka pochvala. Nicmene na ty tri se to tentokrat dostalo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krok dopředu a zároveň lehké přešlapování na místě. David Slade sice dokáže režisérsky nejlépe zkrotit problematický scénář a díky výtečným flashbackům nebo strhující akci umí gradovat očekávání finále, ale zároveň doplácí na to, kterému dílu se upsal. Z hlediska dějového pokroku totiž Zatmění trpí. Nepadne tu žádné klíčové rozhodnutí ani nedojde na žádný čin, který by zásadně měnil situaci. Dojde jen k jedné velké bitvě, která má největší štěstí v tom, že atraktivní bojovníci stojí na obou stranách. Přestože tak třetí díl ztrácí tím, že nemá svou pevnou tvář (Stmívání je chladný úvod, Nový měsíc zase intimní melodrama) a v samém závěru vyznívá jako vzpomínkový díl s bitvami v horách, funguje právě v této podobě skvěle. A to i v situaci, kdy Bellino rozhodování a pochybování místy pije krev. Já ale na Twilight ságu nikdy neplival a vypadá to, že už ani nebudu. Proto se uvidíme za Rozbřesku. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pokud má divák rád knížky Stmívání a předchozí dva filmy Twilight ságy, neexistuje důvod, proč by neměl mít také rád Zatmění. Ze všeho nejdůležitější je zde faktor náklonnosti k hlavním postavám, tedy Belle, Edwardovi a Jacobovi. Protože tento film v úplně všech svých rysech připomíná epizodu jakékoliv telenovely, která se nějakým omylem natáhnula do dvouhodinové stopáže: jsou zde docela detailně načrtnuté postavy, což je důvod, proč se lidi na svůj oblíbený seriál (film) dívají, a v pozadí plyne nevzrušeně nějaký nepříliš důležitý děj. Ohledně dějového vývoje Zatmění - zkuste si po zhlédnutí filmu uvědomit, jak daleko postavy došly od úvodního setkání na louce k závěrečnému setkání na tomtéž místě. Jakým vývojem prošly, jak je děj filmu změnil... vlastně nikam nedošly že, nic se nezměnilo. Ale trvalo to dvě hodiny:) Typická charakteristika dlouhoběžících seriálů, kde spíše než o děj jde o postavy, které zůstávají stále stejné. A stejně jako u seriálů je jedno, když divák nějaký díl přeskočí (já jsem například neviděl Nový měsíc), protože ačkoliv se v některých částech lehce nechytám, vlastně mi to v pochopení toho řídkého děje Zatmění vůbec nescházelo. (A to již vůbec nezmiňuju formální postupy, jako neuvěřitelné nad-užívání detailů a polodetailů). ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že "jsem si jen dělal srandu". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama