Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (16)

plakát

Pokání (2007) 

Nemám slov. Jen Clair de Lune mi už nikdy nebude znít tak jako předtím.. Skvělý film.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Thor druhý sice překonal jedničku, ovšem - upřímně řečeno - to nebyla nijak velká výzva. A fakt, že sleduju film s Natalií Portman, snad ještě neznamená, že hned musim koukat na další Hvězdné války...? Hláška "I am your father" prodělala revoluční proměnu v "He's not my father", světelnej tu meč supluje světélkující kladívko a Darth Sidious prožil noc plnou vášně s Legolasem, aby z jejich zakázané lásky vzešel Malekith. Thor naskočil do vesmírné lodě a provedl Valhalle přesně to, co scénárista tomuto mytickému konceptu. A během svého demoličního tažení Asgardem se mu povedlo srovnat se zemí i hraniční čáru mezi vtipností a fraškou, takže místy fakt netušim, jestli se smát a nebo zoufalstvím svírat hlavu v dlaních. Nejspíš obojí.

plakát

Podfukáři (2013) 

Objektivně vzato je pět hvězdiček hodnocení značně přehnané, ale nemůžu jinak: mohla bych komentovat kvalitu herectví, mohla bych říct, že je to film na jedno shlédnutí, nebo poukazovat na některé okaté nápovědy, které trošku mírní radost z pointy... Nechci a nehodlám se ale šťourat v nedostatcích. Po dlouhé době jsem se opravdu příjemně bavila, a to od začátku až do konce. Vynahradilo mi to zklamání z filmu Dokonalý trik a vzbudilo to ve mně touhu znovu si přehrát Obvyklé podezřelé. Jako oddechovku pro sobotní večer určitě doporučuju :-)

plakát

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) 

nad průměr to tahají: britský humor, Simon Callow a úvodní scéna; nad dějovou linkou či obsahem však lépe se nezamýšlet ;-)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

což o to, seriál je to dobrý, ale... jedna hvězda dolů za dominu Adlerovou, která mě zcela znechutila. A Moriarty? To jako VÁŽNĚ? Ač se ze všech sil snažím brát ho jako recesi, jednoduše to nejde.. S něčím tak bolestně trapným se prostě nesmířím.

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

jedna hvězdička za Jiřinku Jiráskovou, ta byla kouzelná. Jinak se bohužel nebylo na co koukat.

plakát

Diktátor (2012) odpad!

bohuzel....jeden dobry proslov z 80 minut sracek zlato neudela.

plakát

Siworae (2000) 

ne, Lake House proste vede. Americke remaky bytostne nesnasim, ale v tomto pripade mi, bohuzel, dava vetsi smysl a oslovuje me vic nez original. Mozna po dalsim shlednuti prehodnotim, ale.. docela o tom pochybuji. 55 %.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

proboha svatyho, kdo tohleto prekladal?!?!? ta lama by zaslouzila vyliskat a ne vyplatu. Nejenze je to neskutecne mizerne, ale na nekolika mistech si to vylozene odporuje s logikou deje, prokristapana! Po nekolika letech jsem si pustila ze zvedavosti film v cestine, a takovou chybu uz pekne dlouho neudelam. Pokud si nechcete zcela zkazit hezky pribeh, ceske verzi se obloukem vyhnete.

plakát

Vyznání Anny Elliotové (2007) (TV film) 

dost velke zklamani. Herecky nezajimave, dejove nezajimave, a ten konec..no, radsi bez komentare. EDIT: Tak po dalších zhlédnutích musím přehodnotit; čím víckrát jsem tuto adaptaci viděla, tím víc víc a víc se mi líbila. Konec je sice hrozný, ale celkově se mi tento TV film líbí víc než verze z roku 1995.