Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (67)

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

I když mi na filmu pár věcí vadí, tak právě jeho originalita, filmové nápady a to, že tak odlišuje od ostatní české filmové produkce 90.let mě nutí hodnotit plným počtem. Některé scény jsou opravdu nezapomenutelné, navíc použíté nedigitální triky jsou prostě výborný. Škoda že film neprávem zapadl a bývá ve Svěrákově filmografii trochu přehlížen.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Promarněná příležitost se záplavou seriálových herců. Přesto dávám tři hvězdičky kvůli výběru tématu a Viktoru Preissovi.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Zdeněk Pohlreich naštěstí nejde do do extrému Gordona Ramsaye, ale i tak dokáže přesně vyjádřit v čem je problém dnešních českých restaurací. Zajímavý i když trochu smutný pohled. Je vidět, že jde hlavně o emoce a vaření je až na druhém místě. Na druhou stranu určitě i díky Zdeňku Pohlreichovi nejde o nudu a tak snad pořad poslouží k tomu, že vám přístě nebude jedno co vám přinesou na stůl.

plakát

Avatar (2009) 

Musím říct, že z projekce Avatara, mi spadla čelist. Protože tohle je film, kde postavy vytvořené počítačem nejsou jen loutky ale opravdu hrají. Tenhle film nestojí na 3D projekci (jakkoliv byla výborně udělaná) nebo příběhu (který je v podstatě velmi klasický) ale na tom, že všechny složky filmu jsou skvěle vyvážené a vše funguje jak má. Z velké většiny filmů se v průběhu děje objeví nějaká ta větší či menší počítačem vytvořená scéna, ale nikdy jsem neměl pocit reality. Vždy jsem si příliš uvědomoval, určitou umělost (světlá vyjímka Benjamin Button). Zato v Avatarovi si člověk ani neuvědomí, že 90% filmu sleduje něco co existuje jen v počítačích, vše bylo vymyšleno, vytvořeno a vyrobeno čistě jen pro tenhle film. A ono to funguje. Skvěle.

plakát

Barbar (2009) 

Film který tak trochu klame a buď ho budete mít rádi nebo váz za pět minut znudí a vy znechuceně vypnete. Ten kdo tento film shlédne v očekávání akční řežby bude zklamán. Po první půlhodině filmu jsem si říkal, proč to vlastně sleduji. Jenže směs nádherný záběrů kamery a celková mystická atmosféra mě přiměli dívat se až do konce a rozhodně jsem toho nelitoval. Nejsilnější filmový zážitek za poslední dobu.

plakát

Best of Bowie (2002) (video kompilace) 

30 let hudebního chameleona na dvou plackách.

plakát

Björk: Volumen (1999) (video kompilace) 

Nádhera co dodat. Björk si prostě umí vybrat,

plakát

Blade Runner (1982) 

Jeden z nejlepších sci-fi filmů vůbec. Tenhle film je především o atmosféře, která je díky spojení výtvarné a hudební stránky vpravdě dokonalá. Vlastně bych řekl, že jde spíše o noir sci-fi. Právě nejednoznané odpovědi a celkové vyznění filmu z něj dělá dílo, které si trochu zprofanovaný přívlastek kultovní jistě zaslouží.

plakát

Browningův překlad (1994) 

Výborný film s jednoduchým, ale přesto silným příběhem učitele, ve skvělém podání Alberta Finneyho.

plakát

Bubliňák (2001) 

Neskutečně ujetý film. Takový mám rád a tady jsem se opravdu bavil.