Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (5)

plakát

Mstitel Cape (2011) (seriál) 

Prvních šest dílů bylo hloupý a nepodařený pokus o komixový seriál. Pak přišel dvoudíl the Lich (****) a z ničeho nic to fungovalo. Pozdě, poslední - 10. díl už ani nebyl odvysílán v TV...wasted.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Znáte takový ten pocit, tak tohle jsem už někde viděl, a rozhodně ne jen jednou? Tak u tohoto filmu ho budete mít nepříjemně často.

plakát

Kajínek (2010) 

Na naše současné poměry je to hodně povedený film. Výborné herecké výkony, Lavroněnko vzbuzoval velká očekávání a naplnil je do puntíku. Oba Dlouzí, Vilhelmová, Linda ... všichni vás vtáhnou do děje a nenechají vás odtrhnout oči z plátna. Scénář je perfektní, děj má spád a všechno dává smysl - a tím se může pochlubit jen málo akčních kousků. Jen houšť.

plakát

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál) 

Jeden z nejvíc nedoceněných seriálů současnosti. Na rozdíl od filmů to není nepřetržitá akce - děj se skládá z malých, pravda někdy trochu nudných, kousků mozaiky, ty však do sebe na konci překvapivě dobře zapadnou a připraví divákovi naprosto strhující finále. Nečekejte však žádný happy end, konec je to hodně smutný, a vryje se hluboko do paměti. Pro mě celkový zážitek ze seriálu původní filmy snadno překonává. Pro pochopení závěru a všech z něj plynoucích důsledků, je však potřeba děj pozorně sledovat - stačí vynechat nějakou klíčovou scénu a celé dílo je v troskách. Postavy se vyvíjí, John se posouvá od nesympatického a otráveného teenagera, kterému máma říká jestli může jít ven, v někoho, kdo je schopen jít si za svým cílem, dělat závažná rozhodnutí a nést za ně zodpovědnost ... a jednou snad být tím Johnem Connorem, o kterém se pořád jen mluví. Cameron se jako terminátor do seriálu hodí skvěle, John už není dvanáctiletý kluk, kterému imponuje nabušený Arnold, v 16ti ho bude holka od vedle zajímat rozhodně víc. I ona se časem mění - postupně se polidšťuje a nakonec je hranice člověk/stroj velmi, velmi tenká. Sára s Derekem se oproti tomu mění méně, příběh jim k tomu však neposkytuje mnoho prostoru. Herecké výkony jsou v příadě Glauové a Greena opravdu skvělé, v kontextu celého seriálu, zahrál výborně i Dekker. Pouze Headeyové role moc nesedla, ale i tak se to celkem dalo. Nižší rozpočet oproti filmům se místy projevil na efektech a tak je třeba sem tam lehounce přivírat oči.