Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

1/10 Jak si tenhle seriál mohl dovolit nosit v názvu písmenka "á-t-e-r-o-i-m", ze kterých je složen název dvou kultovních filmů ? Navíc ve stejným pořadí ? Tomu říkám drzost. Cápek v kravatě s tučným kontem na účtu, kterej za tím vším stojí, by zasloužil slyšet "hastala vista, baby". ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto ubohost sama o sobě. Když se podíváme na třetí díl, tak John Connor říká, že se ho pokusili zabít dva terminátoři. Jeden než se narodil a druhý když mu bylo 12 let. A Sára Connorová se z té apokalyptické vize raději asi přebarvila ze špinavého blond vlasu na brunetu.. To je absolutní urážka samotného Terminátora a ještě k tomu sám Cameron spolupracoval na scénáři. Já snad asi špatně vidím. Najednou je tam terminátorů 3 prdele. Cestují si do minulosti libovolně, jak se jim zachce. Absolutně to popírá věci, které nám přinesla trojka. Jako třeba, že terminátory vyrábí "na běžícím pásu". Proto byli všichni stejní. Proto Arnold a proto se ho v každém díle snažili alespoň počítačově vytvořit. Navíc mě absolutně dodělávají nějaké scény. Ženská terminátorka, jakýsi kyborg, bojuje s jiným trapným terminátorem, ten zjistí, že ona je kyborg neznámého původu, tak začne před ním utíkat. Úplně mi to uniká. snad všechny terminátory vyráběl Skynet ne? Terminátor a bere nohy na ramena??? Co to je za hovna?? Jiná scéna, kdy si frajer domu přinese hlavu terminatora a tělo ve smeťáku samo vstane a dojde si pro hlavu a aby to nevypadalo blbě, tak si nasadí na tělo hlavu nějakého ferdy, co tam zabil. Ale jak a kde vzal procesor na ovládání a, když ten má v hlavě, viz druhý díl Terminátora, režisérská verze, a jak viděl na cestu to prostě hlava nebere. To je taková trapárna a ubohost, že to nezná mezí. Beru všechny nové a krásné příběhy, rozvíjející určité universum, jako byli třeba Star Wars. Ale tohle je škaredé až je mi z toho blbě. Omlouvám se za komentář k filmu Terminátor Salvation, protože to byl oproti tomuhle luxus a vy všichni co jste tomuhle dali větší hodnocení než Terminátoru Genisys si dejte facku a proberte se. Genisys je o 100 úrovní výše. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Ze všeho nejdříve je nutno si uvědomit, že tohle prostě nemůže být nástupce Cameronových trháků. A kdo ho od tohoto seriálu čeká, tak je s prominutím blb. A vzhledem k tomu, že má seriál na ČSFD mizerných 49%, tak si nejsem jistý, co si mám myslet. Opravdu je to tak špatné? Já si to rozhodně nemyslím a příběh Sarah mě baví. Baví mě hodně. Děj se hodně táhne, což ale rozhodně není na škodu. Pomalu a do hloubky poznáváme jednotlivé charaktery. Lena Headey se role Sarah Connor zhostila výborně, ale trochu jinak, než Linda Hamilton. Přesto nemůžu říci, že by jedna byla lepší než druhá. Obě Sarah mají něco do sebe a každá je svým způsobem zajímavá. Summer Glau v podobě kyborga je super, stejně tak Dekker v roli Johna Connora rozhodně nezahálí, i když je to herec jinak tak trochu prkenný. Efekty jsou úměrné rozpočtu a rozhodně nevypadají špatně, i když se jimi hodně šetří. Hodně se mi líbí všemožné odkazy na původní filmy, zejména mě potěšila památná věta: "Come with me if you want to live," která ani zde nechybí. Děj se rozjíždí směrem, který se mi líbí a očekávání jsou tak od druhé řady vcelku velká. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Druhá série dostala hnedka 22 dílů, což je znát především na obsahu "vaty", které je celá druhá série plná. Avšak to rozhodně nepovažuji za zápor, protože to divákovi hodně pomůže ke sžití se s postavami, dozví se jejich motivy a jejich obavy. O to působivější jsou potom závěrečné díly, které veškeré zaběhnuté trendy boří a to vcelku bez nějakýho většího okecávání. Výsledkem je několik hodně zajímavých twistů, na které rozhodně budu vzpomínat dlouho. A mrzí mě bohužel i závěr, který měl neskutečně skvěle našlápnuto, avšak zasáhla tvrdá ruka FOXu a seriál byl ukončen. Pokračování se zřejmě již nikdy nedočkáme. Hodnocení série: 4,5/5 ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem původní terminátorské trilogie a tento seriál jde z takové výchozí pozice snadno označit za parazytující televizně impotentní hnus. Ovšem podobně jako u T4 jsem přistoupil na skutečnost, že tohle nemá s původními díly, natož pak těmi Cameronovými co dočinění. S takto čistým stolem jsou pak Chronicles v rámci televizní seriálové produkce příjemným průměrem a já rozhodně sleduju radši vraždící roboty z budoucnosti, než tisící kriminálku nebo růžovou knihovnu. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že spousta lidí, co to tu hodnotilo, neviděli tenhle seriál do konce. Protože právě konec tomu dává tu jedinečnost a dokazuje kvalitu. Je sice docela otevřený, ale díky časovým posunům a dalším filmům víme, jak to cca dopadne. Existuje právě spousta seriálů, které se táhnou několik sérií a pak dostanou naprosto obyčejný konec. Uznám, že v druhé polovině 2. série jsem narazil na nudné a hlavně totálně zbytečné díly, ale ty poslední dva to určitě napravily. Za tak důstojný konec a parádní Summer Glau plný počet! ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • V seriálu je vidět, že k vyjmutí či vložení čipu do kyborga, musíme použít nůž a kleště. Čip zatlačit  dovnitř a mírně pootočit. Jenže ve scéně, když se chystá John (Thomas Dekker) vložit čip do Cameron (Summer Glau), tak to udělá během vteřiny, a bez nářadí. (OndrejKW)
  • V záběru na ležící Cameron (Summer Glau) si můžeme třikrát všimnout, že ona jako terminátorka dýchá. (OndrejKW)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama