Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

po pár dilech druhý série mně nezbývá nic jinýho než dát 2 * ,prt to co se v tom seriálu děje už je opravdu ostuda, kterou si Terminator nezaslouží (podotýkám, že předtim bylo moje hodnocení na 4*, prt první série byla ještě důstojným vyplněním mezi druhým a třetím filmem-druhá de ke dnu a za seriálu, který měl potenciál se stává něco,co za prvý popírá samotnou podstatu Terminátora [a to je si myslím to, oč tu de především]a za druhý začíná poslušně plenit požadavky na akční film, čímž se vracím k bodu jedna..a tak pořád dokola[btw. a založit pár dílů na tom, že se stroj, jenž má chránit pomátne, pak se nějak napraví a pak zas znovu mi přijde úplně ujetý, prt proč by pak Connor v budoucnousti posílal do minulosti stroj, o kterym ví, že s nim budou problémy?..to by nebyl moc chytrej leader odboje..no nic])asi ještě budu sledovat, jak se z týhle kaše seriál vyhrabe a třeba mě nakonec přesvědčí o opaku..doufejme ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebudu seriál hodnotit po jednom jediném díle, ale zatím to vypadá na promarněnou šanci. Většinu času mě to nudilo a ze začátku jsem si často řikal wtf? Některé scény totiž působí docela trapně. Naštěstí je zde dobrá Lena Headey a nová sexy terminátorka, takže je aspoň trochu na co se koukat. Navíc ten konec už byl trochu lepší a vypadá docela nadějně, takže tomu ještě šanci dám. Doufám tedy, že se to zlepší, protože takovouhle ostudu by si Terminátor nezasloužil.....a po pár dílech je to pořád hrozná blbost a já s tim už dávno skončil. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý seriál a tu mi přijde dost podhodnocený. Ale s klasickým terminátorem se trochu rozchází. Děj navazuje na události 2, ale roky jim moc nevychází. Z roku 1999 se přesunou do roku 2008, aby jim to líp sedělo a aby se skryli před Cromartiem, který je pronásleduje. Sára je opravdu svůdná a neohrožená. Johna chrání jeho strýc Derek Reese a sexy terminátorka Cameron. Tu hraje pohledná Summer Glau. :) Neustále utíkají před Cromartiem a před dalšími problémy. Akorát mě překvapil konec, protože ten vyvrátil celou myšlenku toho, že přežití lidstva závisí pouze na Johnu Connorovi. Leně Headey to jako jeho matce docela sekne. ;) Škoda že to má jenom 2 série... "Rychlejší by bylo ho zabít. Někdy se zdáš být neefektivní." :D ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Televizní Terminátor fakt nebyl dobrej nápad. Člověk by čekal, že u pilotního dílu se budou tvůrci chtít vytáhnout, naladit člověka k sledování dalších pokračování, ale tohle? Celý pilot je hodně podprůměrně natočený, kopírování scén známých z trikově převratných vysokorozpočťáků v levném televizním podání zoufale nefunguje (šíleně mě iritovalo "dramatické" naklánění hlavy toho zlého termouše). Cítím jen snahu vyždímat z legendy další chechtáky. Tak nějak škodolibě doufám, že se najde někdo rozumný a tenhle pochybný seriál utne hned v počátku. Stejně jako onehdy Sílu liščí pětky. :o) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem taky srovnávala s filmy, ale to je špatný. Neporovnávejte. Sice musíte opomenout některé aspekty, jako třeba, že terminátorskou vražednou mašinu nehraje skvělý Arnold Schwarzenegger a Sarah Linda Hamilton. Potom mi trošku vadí, že Sarah a John vypadají jako bratr a starší sestra. Lena Headey ukázala, že jako Sarah není vůbec špatná. Pořád mi vrtalo hlavou, co se stalo v době mezi druhým a třetím dílem. Je vidět, že to nedalo spát i někomu jinému. Postupně jsem přicházela seriálu na chuť. ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • V seriálu je vidět, že k vyjmutí či vložení čipu do kyborga, musíme použít nůž a kleště. Čip zatlačit  dovnitř a mírně pootočit. Jenže ve scéně, když se chystá John (Thomas Dekker) vložit čip do Cameron (Summer Glau), tak to udělá během vteřiny, a bez nářadí. (OndrejKW)
  • Viac ako 300 herečiek sa zaújmalo o rolu Sarah Connorovej. Keď tvorcovi Joshovi Friedmanovi poradil jeho kamarát Lenu Headey, okamžite bola vybraná. (Mihail123)
  • Jako vzor pro Jadernou elektrárnu Serrano Point posloužila elektrárna v El Segundo, CA. A jelikož to není jaderná elektrárna, chladící věže byly dodány v post-produkci. (reqiuem)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama