Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Gentlemani (2019) 

Guy Ritchie ve vrcholné formě? Možná ano. Ale spíš bych byl rád, kdyby to byl jen posun. Kdyby teď sázel jeden takový skvost za druhým. Seriálu nemám co vytknout. Má to vtip, má to drive, má to koule.

plakát

Zvuk metalu (2019) 

Super. Riz Ahmed / Ruben to zahrál na výbornou.  Skvělý děj, skvělé herecké výkony, atmosféra.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Popravdě jsem se toho dost bál, ale je to skvělý film. Jsem si vědom toho, že je to (nejen) na Čechy dost artové. A Češi když vidí jméno Adam Sandler, tak si představí nějakou předabovanou "hahaha situační švandu" na Nově, takže je to vlastně bude bolet. Chybí v tom tlačenka, Babiš, brněnský orloj ad. Přesto je tam spousta českých detailů, který by měl český divák ocenit. Film je hezky zpracovaný, milý, vtipný a měli bychom být rádi za to, že zde máme spisovatele, jakým je Jaroslav Kalfař. Dávám pět hvězdiček z pěti a doufám, že budou Jaroslavovy knihy ve světě i nadále úspěšné. Stejně tak doufám, že Sandler přestane s těmi situačními komediemi. Tohle je lepší.

plakát

Strom života (2011) 

Ostudně podhodnocený film. Popravdě, Strom života jsem nikdy nedokázal shlédnout jednorázově a dlouho jsem přemýšlel nad tím, o čem tento film vlastně je? Je to o smrti člověka a čekání na odpověď zhora? Nebo je to o boji Jacka s despotickým otcem, který ovládá celou rodinu? Odpověď je asi prostá: Je to o životě, životních překážkách, vyrovnávání se s nepříjemnými událostmi. Když pominu nevhodnou pasáž s dinosaury, tak se mi film velice líbil. Kamera byla famózní, nádherné záběry. Hudba skvělá (Ve filmu zazněla i Vltava od B.Smetany). Dávám filmu pět hvězdiček, abych to hodnocení vykompenzoval.

plakát

Člověk bez osudu (2005) 

Před časem odvysíláno na ČT2 (Filmový klub). Dnes jsem se k tomu po dlouhé době dostal a mám radost, že jsem si vzpomněl. Je to jeden z mála filmů, který budu chtít vidět ještě jednou. Osobně hodnotím pětkou a nelituji ztraceného času.

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Nicholas Winton je přesně ten typ hrdiny, kterých je na světě málo. Neváhal pomoct, nedělal nic pro sebe a nikomu neměl potřebu říkat, co vlastně udělal. Byla to pro něj samozřejmost.

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Nečekal jsem, že uvidím tak reálný pohled na válku v Iráku, když se jedná o americkou tvorbu. Příjemné překvapení...

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Never let me go si zaslouží o dost vyšší hodnocení. Film je to sice dost smutný, melancholický a depresivní, ale jakousi zvláštní formou nám ukazuje, čeho je lidstvo schopné.

plakát

Umění plakat (2006) 

Myslím si, že film ''Umění plakat'' krásně ukazuje sílu Skandinávských filmů.

plakát

Život v jednom dni (2011) 

Internet je mocný nástroj, který dokáže sbližovat všechny lidi na Zemi. Dokumentu nemám co vytknout.