Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Velké očekávání roku 2010 a rozhodně ne zklamání. Tento projekt je jeden z nejoriginálnějších za minulý rok vůbec. DiCaprio jakoby stárnul a moudřel a odráží se to i na rolích, jež dostává. Jeho výkony v poslední době jsou snaživější a odvážnější, Inception považuji za jeho dosud nejlepší stvárnění herce v hlavní roli.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Víte, jak jsem tak pozorně sledoval tenhle film, v duchu jsem si říkal: "Bude to lepší než Iception?". A tak čas plynul. Já pouze sledoval geniálního kameramana, který nedělal jen svou práci, ale opravdu tvořil umění. Jak jsem tak přemýšlel nad dějem, má mysl byla plná výborné, přímo impozantní atmosferické hudby hrající v pozadí. Když konečně přišel opravdu strhující a překvapivý konec, neváhal jsem za originalitu projektu dát okamžitě pět hvězd. Asi po hodině jsem si opět kladl otázku. Lepší než Inception? Horší než Inception? Abych pravdu řekl, mezi nejlepší úrodu za rok 2010 patří bez debat, ovšem Inception byl u mě o kousínek lepší.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Názory na tento film se často rozcházejí. Ani já a moji blízcí přátelé jsme se neshodli v hodnocení. Balet není přímo moje parketa, ale po prvních patnácti minutách moje obavy z baletu byly tatam. Ztvárnění posedlosti je asi pro Aronofskyho práce, která mu jde nejlíp. Ať už Wrrestler, Requiem za Sen či Černá labu't. Dokáže ztvárnit posedlost čímkoliv v jakékoliv scéně a diváka doslova vtáhne do příběhové linie svou přímností a divák musí stále přemýšlet, být ve střehu a soustředit se na film, aby si snad nakonec mohl sám domyslet osudy postav. Dosud nejlepší Aronofskyho dílo. Natáčet umění o umění, snad už to být umělečtější nemůže.

Kmotr

Kmotr (1972)

Co ještě dodat. Tento film mi po prvním zhlédnutí vyrazil dech. Jedna z mých prvních zhlédnutých a nejoblíbenějších gangsterek vůbec. Filmy z tohoto prostředí jsem vždy obdivoval jednak kvůli své nekompromisnosti, ale také kvůli smyslu pro detail. Každý stůl, váza, každý předmět, který se v tomot filmu vyskytuje jakoby byl i zachováný ze čtyřicátých let. Silný příběh je však dle mého názoru největší předností, oproti ostatním žánrovkám.