Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Telefonní budka (2002) 

Zajímavý námět, opravdu pozoruhodný nápad. Jak snadné je z vteřiny na vteřinu někoho ochromit, zkompromitovat, ovládnout. Mohlo by se zdát, že film natáčenný více méně v jedné telefonní budce, bude časem nudný, až nepříjemný. Divák je sice ochuzen o pestrost scén, či změn prostředí, o to více je však vytáhlá příběhová linie, ve které se za hodinu v telefonní budce Stuartovi změní život. Vynikajicí snímek. I přes občas předlouhé scény, pět.

plakát

Ip Man (2008) 

Pětihvězdičkový film se vším všudy, mimo výborně zpracované efekty, a kamera, která bere dech, ani příběhová linie hlavního hrdiny nepokulhává. Bojové scény byly rozmístěny tak akorát, žádné přehršle létání vzduchem, či zvedání se z malíčku u nohy jak by se mohlo na první pohled zdát. Všechny záběry z boje muž proti muži jsou zasazeny do reálných zábran. Hlavní role úchvatně stvárněná Donnie Yenem je jakoby zlatým hřibem filmu. Snad je to proto že snímek není až tolik americký a celé se to nese v duchu, řekněme rizího Wing-Chun.

plakát

Kmotr (1972) 

Co ještě dodat. Tento film mi po prvním zhlédnutí vyrazil dech. Jedna z mých prvních zhlédnutých a nejoblíbenějších gangsterek vůbec. Filmy z tohoto prostředí jsem vždy obdivoval jednak kvůli své nekompromisnosti, ale také kvůli smyslu pro detail. Každý stůl, váza, každý předmět, který se v tomot filmu vyskytuje jakoby byl i zachováný ze čtyřicátých let. Silný příběh je však dle mého názoru největší předností, oproti ostatním žánrovkám.

plakát

Česko Slovenská SuperStar (2011) (pořad) odpad!

Tragický pořad bez kapky inovace, stále dokola, naprostá nenápaditost a neoriginalita dělají z tohoto pořadu jeden z nejhorších vůbec. Ponechám své osobní názory na členy poroty stranou a budu se věnovat čistě obsahu. Tragikomedie s názvem "sázka" apodobně to už tu jednou bylo. Začínám pomalu věřit, že se do SuperStar dostává čím dál tím víc, promiňte to slovo idiotů, kteří nejdou soutěžit, avšak zviditelnit sebe sama, či snad ztrapnit porotu. První řada nebyla tak zlá, ale 2011 je u mě naprostý komereční propadák, jenž nenabízí ani show pro diváka. ODPAD!

plakát

Počátek (2010) 

Velké očekávání roku 2010 a rozhodně ne zklamání. Tento projekt je jeden z nejoriginálnějších za minulý rok vůbec. DiCaprio jakoby stárnul a moudřel a odráží se to i na rolích, jež dostává. Jeho výkony v poslední době jsou snaživější a odvážnější, Inception považuji za jeho dosud nejlepší stvárnění herce v hlavní roli.

plakát

Titanic (1997) 

Naprostá špička ledovce je snad nejtématičtějším mozným přirovnáním k tomuto filmu. Zpracování scén zkrátka nemělo chybu a i mé neoblíbené "příliž mluvené" části filmu snad poprvé v mé tak krátké filmové historii nebyly nudné. Viděl jsem čtyřikrát a ještě neomrzel. DiCaprio a Winslet v hlavních rolích obětovali tomuto filmu veškeré své možné úsilí a zklidili obrovskou slávu. Krátce - dobrá práce.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Když Kryton řekne: "Ten chudák to zřejmě musel naškrabat obsahem vlastních střev smíšeného s krví.", prostě se musíte pousmát. Když ale kocour řekne: "Nechápu ale, proč si dal tu práci a udělal tečku svou vlastní ledvinou.", rozesmějete se ještě víc. Pokračujeme Rimmerem: "Řekl bych, že to nebylo schválně... prostě tam... přistála.", už i otevřete pusu a smějete se opravdu nahlas ale co když kocour řekne: "Kdo tohle mohl udělat?", zpozorníte a nachvilku smích ustane, avšak už jste připraveni na sprchu od vašeho kamaráda, jenž sedí vedle vás, protože jen čekáte kdy přijde finální vtip. Je tady. Lister: "Někdo kdo potřeboval pero". Kdo se u tohohle udžel zkrátka nemá smysl pro humor.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Víte, jak jsem tak pozorně sledoval tenhle film, v duchu jsem si říkal: "Bude to lepší než Iception?". A tak čas plynul. Já pouze sledoval geniálního kameramana, který nedělal jen svou práci, ale opravdu tvořil umění. Jak jsem tak přemýšlel nad dějem, má mysl byla plná výborné, přímo impozantní atmosferické hudby hrající v pozadí. Když konečně přišel opravdu strhující a překvapivý konec, neváhal jsem za originalitu projektu dát okamžitě pět hvězd. Asi po hodině jsem si opět kladl otázku. Lepší než Inception? Horší než Inception? Abych pravdu řekl, mezi nejlepší úrodu za rok 2010 patří bez debat, ovšem Inception byl u mě o kousínek lepší.

plakát

Černá labuť (2010) 

Názory na tento film se často rozcházejí. Ani já a moji blízcí přátelé jsme se neshodli v hodnocení. Balet není přímo moje parketa, ale po prvních patnácti minutách moje obavy z baletu byly tatam. Ztvárnění posedlosti je asi pro Aronofskyho práce, která mu jde nejlíp. Ať už Wrrestler, Requiem za Sen či Černá labu't. Dokáže ztvárnit posedlost čímkoliv v jakékoliv scéně a diváka doslova vtáhne do příběhové linie svou přímností a divák musí stále přemýšlet, být ve střehu a soustředit se na film, aby si snad nakonec mohl sám domyslet osudy postav. Dosud nejlepší Aronofskyho dílo. Natáčet umění o umění, snad už to být umělečtější nemůže.