Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Gejša (2005) 

Možná že mé hodnocení někomu přijde vysoké a já to plně chápu. A z toho, co tu čtu mám pocit, že někteří z vás asi nevědí, že tento film vychází z knižní předlohy a pak tu krituzují příběh. Přitom ten příběh se (alespoň podle mě) dosti přesně drží předlohy a scénárista na něm nejspíš mnoho změnit nemohl. A tak pro mě bylo jeho shlédnutí, jakožto někoho, kdo četl knižní předlohu před shlédnutím filmu, jako kdyby kniha ožila před mýma očima. Tímto chci vysvětlit své vysoké hodnocení. Rozhodně si myslím, že je to krásná ukázka cizí kultury (i když samozřejmě trochu poameričtělá). Celý film je možná až trochu zdlouhavý, ale je to zapříčiněno asi tím, že se autoři snažili dát do filmu co možná nejvíce z knihy. Pro film rozhodně mluví i hudba, která ho skvěle doplňuje.

plakát

Jak je důležité míti Filipa (2002) 

Tato adaptace divadelní hry je vážně povedená a i když jsem zfilmovaných divadelních her neviděla mnoho, musím říct, že tahle na mě působí asi nejlépe. Výběh herců byl absolutní trefa do černého, osobně se mi líbila hlavně Reese Witherspoon a její podaní trochu naivní Cecile (i když naivní byla i v Pravé blondýnce). Celé to krásně plyne, není zde mnoho momentů, které by nudily a působily zdlouhavě. Rozhodně je to rozverná komedie, která potěší nejen divadelní fandy, na své si přijdou i ti, kterým divadlo nic neříká.

plakát

Atašinči no danši (2009) (seriál) 

Tohle dorama jsem viděla dvakrát a bylo to taky první dorama, které jsem kdy viděla. Byla to absolutní trefa do černého (kdyby bylo špatné, asi bych na dorama zanevřela). S postavami jsem se sžila a už bych si nedovedla představit, že příběh skončí jinak. Tohle dorama sází na zcela odlišné charaktery jednotlivých postav, což dává prostor vtipným situacím i trapným chvilkám. Rozhodně je seriál promyšlený (podobně jako jsou promyšlené jednotlivé úkoly, které mají všichni splnit). Japonským humorem je seriál přímo nasáklý, ale nechybí v něm i trochu lásky, přátelství i dramatu. Dorama jak má být, určené však spíše pro dámské osazenstvo.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Tento upíří seriál možná táhne kvůli upírům, kteří po éře Stmívání letí a objevují se teď stále častěji. I když i zde vystupují a je zde také lidská dívka, která zaplane láskou k jednomu z nich, od stmívání se tohle dílko diametrálně liší. Jsem jednou z těch, kdo četl dva díly knižní předlohy a musím říct, že seriál knihy poráží na celé čáře. Už kvůli hlavní postavě (Eleně), která tady není ani blonďatá a ani to není žádná fiflena, jako v knihách. Tenhle seriál mě absolutně dostal hlavně herci (jmenovitě Ianem Sommerhaldem - jeho mimika je fenomenální). Seriál navíc krásně plynule ubíhá a stále se objevují nové a nové zápletky, které divák předtím nevěděl a celý příběh se dává dohromady a pěkně proplétá. Občas mám jako divák pocit, že jsem něco z toho, co postavy říkají, už slyšela, ale pak jsem to zase zapomněla (protože to třeba bylo zmíněné už dávno předávno), ale i tak mě pak seriál nakopne a připomene mi to sám. Plusem tohoto seriálu tak jsou, kromě složité a vždy překvapující zápletky, jednoznačně herci.

plakát

Hana zakari no kimitači e: Ikemen paradise (2007) (seriál) 

Třetí shlédnuté japonské dorama a zatím mé nejoblíbenější. Žádné lepší jsem zatím neviděla. Možná to bude ale tím, že mám v oblibě Horikitu Maki. Seriál je velmi zábavný, a i když má Maki ke chlapeckému vzhledu hodně daleko, role jí sedí a jak obsah napovídá, v seriálu nechybí vtipné momenty, které vyplývají ze spojení školy plné kluků a maskované dívky. Navíc soutěže kolejí, které pořádá ztřeštěný zástupce ředitele a měkkosrdcá ředitelka, se o zábavu také postarají. Koleje a jejich zaměření jsou ve svém pojetí sice extrémy (zvláště první a třetí), ale to už je holt japonské dorama a japonský humor. Školské prostředí a osobité postavy tomuto seriálu dávají kladné body. Každopádně o šílenosti, trapné momenty a vtípky rozhodně není nouze, a i když se občas objeví nějaký dramatický moment, přeci jenom zde vede humor. Jedná se o oddechové seriál,u kterého se zaručeně zasmějete (pokud vám aspoň trochu sedí japonský humor).

plakát

Zápisník smrti (2006) 

Příběh skvělý a zpracování taktéž. Anime jsem neviděla, tak nemůžu porovnávat, stejně tak jsem nečetla mangu. Jelikož se jedná pouze o jeden film (o pokračování mluvit nechci), samozřejmě zde nelze obsáhnout vše, co jde v seriálu. I tak příběh pěkně postupuje, nikde se nezasekává a dodává přesně ty informace, které divák potřebuje a v takovém pořadí, aby byl překvapený. I když někdo neviděl anime, myslím, že postupem času se mu dostane všech důležitých souvislotí (film tedy není jen pro fandy tohoto anime). Rozhodně pro film hraje výborný příběh. Detektivní zápletka ve spojení s fantasy se jentak nevidí a tady je to obzvlášť povedené.