Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 363)

plakát

Divoši (2012) 

Sprosté, pokleslé, slabomyslné. Stone drží krok s dobou.

plakát

Dlouhý podzimní den (1971) (TV film) 

Dobře napsané, zrežírované a zahrané. --- Kolik životů komunisté nenapravitelně otrávili svojí "sociální" bytovou politikou?

plakát

Dluh (2010) 

Dobrodružný příběh se zajímavou moralistní nadstavbou.

plakát

Dny vína a růží (1962) 

Nejstarší film o alkoholismu který znám, a tak syrový, že se mi to vzhledem k datu a místu ani nechce věřit.

plakát

Dobré světlo (1985) 

Rudí hlavouni tehdá chtěli satiru. Rozumí se - "konstruktivní". Což je jiný výraz pro sračku. Nuž, Kachyňa se jí dopustil.

plakát

Dobrodruzi z velkoměsta (1991) odpad!

Samá klišé, a tak strašně pozitivní, až je to příliš. A to joztomijé tejátkóóóó...

plakát

Dobrou noc a hodně štěstí (2005) 

Jak já to vidím, Clooney použil příběh z 50. let jako příklad toho, k čemu by se televize dala použít, kdybychom nebyli idioti. Televize nás od těch časů tak ovládla - a zblbla! - že její dopad na lidské chování, ba i na dějiny, už ani zdaleka nedokážeme docenit. Clooney zaprostestoval, a učinil tak sympaticky a vkusně. Pokud však film chválíte a přitom máte doma televizi, lžete sami sobě. --- Ale kdo ví? Třeba se dočkáme doby, kdy "mít televizi" bude pokládáno za projev stejné degradace, jakým je dnes kouření. A ví Bůh, že televize je mnohem škodlivější než tabák!

plakát

Dobrou noc, pane Tom (1998) (TV film) 

Vesměs příznivě hodnocený film, proto jsem se na něj podíval. A je to opravdu příběh pěkný, milý, citlivý, zkrátka jako by z oka vypadl stovkám podobných, vesměs veřejnoprávními evropskými televizemi vyprodukovaných bratříčků.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Tento film je z kategorie těch, které jsou milé, senzitivní, slušně udělané, napohled inteligentní. Člověk by o takovém rád napsal něco dobrého. Jenže když film skončil, uvědomil jsem si, že jsem v něm neviděl a neslyšel ani špetku něčeho, co by překonávalo meze trivialit. Komplexní námět je zpracovaný natolik zjednodušující formou, že je ve výsledku falešný a škodlivý. Traumata duší raněných či vychýlených z normálu nejsou tak prostinká a neměli bychom si nalhávat, že o nich mnoho víme a mnoho dokážeme. Že stačí pár chytrých pohovorů a jeden pláč a postižený je připraven hupsnout do života. ---