Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 363)

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Ne úplně mi tahle míchanice seděla. Originální to je, určitě, ale co si to tom celém mám myslet, a zda vůbec něco, to mi jasné není.

plakát

Sucho (2020) 

Hodnotím dost příznivě, protože dobrých detektivek je málo a tahle dobrá je. Mluví se tam málo, ale neřekl bych, že děj plyne pomalu. Prostě to na nás nekřičí, jak vyšetřování pokračuje. Nic mi nepřipadlo pitomé. --- Vždycky když vidím film z Austrálie, tak se nestačím divit, jak klidně se tam Australané pohybují, když tam přece na každém kroku číhá smečka smrtelně jedovatých hadů!

plakát

Ad Astra (2019) 

Banální, děravé, a k tomu ještě liché. Že by k vyléčení sociální poruchy stačila konfrontace s otcem, který není docela tak geniální, jak se zdálo? To fakt hraničí s Červenou knihovou. --- Brad Pitt je nepochybně velmi chytrý chlap, není to žádný hrající atlet s mozkem jako hrášek (i když jednoho brilatně zahrál v Burn after Reading). Ale tady kopl do kytek. Béčkový scénář výprava nezachrání. --- A můj oblíbený uživatel Matty tady předvádí, jak (post)moderní intelektuál dokáže nalézt skryté umělecké hodnoty i v kádrovém dotazníku.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Hlásím, že je to opravdu dobré. Malinko natažené, ve čtyřech částech by to bylo asi lepší. --- Velice příjemným překvapením byly zobrazené reálie. Téměř bez chybičky. Dialogy už tak bezvadné nejsou. Lidé ze svobodného světa evidentně nedokáží uvěřit, natož pochopit, že když v Rusku pán řekne nejšílenější absurditu, nevolníci ani nemuknou. Žádné smlouvání, přesvědčování, nedejbože sarkasmus! To nepřichází v úvahu. A samozřejmě není nutné někomu vyhrožovat zastřelením, anebo mu vysvětlovat, jak bude zapomenut. Každý Rus tohle ví, má to v krvi. --- Není úplně přesné říct, že Rusko je náchylné k podobným katastrofám. Rusko je katastrofou! Civilizace v Rusku zabloudila do slepé uličky plné absurdit, lží, tajností, paranoie a fatálního nepochopení sebe sama. --- Rusové ze všeho nejvíc ubližují sami sobě a jejich vyhlídky jsou neradostné. Nějaký další velký malér je bohužel pouze otázkou času.

plakát

Domnělý únos (2019) (TV film) 

Jak epizoda průměrného detektivního seriálu.

plakát

Irčan (2019) 

Ten příběh vezme za srdce. Asi jako účetní závěrka ČEZu. V plném rozsahu.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Neviděl jsem norskou předlohu. Snad proto se mi tento způsob humoru zdál dosti nesměšným.

plakát

Na nože (2019) 

Detektivka jako by ji napsala Agatha Christie. Bavil jsem se, dobré.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Tak ještě jeden společensky angažovaný opus Clinta Eastwooda. Nesmírně pečlivá práce. V jistém ohledu Eastwoodův vrchol. Ale taky několik momentů "americky" polopatistických. Řekl bych, že je to velmi dobré, nikoli zásadní.