Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Cedulky (2008) 

Prosté, předvídatelné... ale tak milé a navíc podbarvené příjemnou hudbou, že to musí vyloudit úsměv na tváři i největšímu morousovi :-)

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Koukla jsem se z nudy na přesně ten žánr, který nemám ráda. Jaké bylo moje překvapení, že tahle romantická komedie je úplně jiná liga! Prostoduchá růžová Shelley má parádní hlášky a celý film se odehrává v duchu ujetého humoru, který mě baví a tady mě vyloženě překvapil. 3,5*

plakát

Ruka (1965) 

Je to neuvěřitelné, že i bez mimiky a beze slov se dá vyjádřit strach a panika. Pro mě velmi působivý loutkový film a skvělá alegorie totalitního režimu.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Přestože Depp a DiCaprio nepatří k mým oblíbencům, tady byli oba skvělí. Především mladý Leonardo ukázal, že umí hrát. Jediné, co bych vytkla, je přehnaný údiv a posměch kolemjdoucích a dokonce fotografování obézní matky, která si šla na policii pro svého syna. Není snad v Americe takovýchto lidí spousta? To by čumilové asi nevycházeli z údivu. Ale to je jen detail a nepatrný flíček na čistém a výborně zpracovaném filmu.

plakát

Senna (2010) 

Závody F1 mě nezajímají. A od Senny jsem očekávala více dějovou záležitost, jako např. u Falca. Čekala jsem prostě zajímavý film na všední večer. Místo toho se mi dostalo poutavého dokumentu s tak mrazivým a emocionálně silným koncem, že jsem si musela poslední půlhodinu pustit dvakrát.

plakát

Spin (2005) 

Butterfly effect je nevyčerpatelný a častý námět. I přesto se tenhle snímek neopakuje, ale naopak - DJ, který mixuje detaily momentální situace, je výborný nápad.

plakát

Muž, který sázel stromy (1987) 

Krásné a originální výtvarné zpracování příběhu člověka, který zasvětil svůj život velkému cíli. Příběh, který vás potěší a zároveň zklidní a příjemně zpomalí. Velké věci totiž potřebují čas. Vyprávění se poslouchá jako pohádka a vlastně to i pohádka je. Kolik lidí dnes dělá nezištně něco pro druhé?

plakát

Černobílý svět (2011) 

Skvělý film o tom, co je správné a o tom, jestli je lepší držet hubu a krok. Problém každé doby nezávisle na barvě pleti a na tom, co si společnost žádá. I přes vážné téma ve filmu nechybí humor a odlehčení. Jednoznačně nejlepší dvojka je Celie a Minny.

plakát

Světlonoš (2005) (studentský film) 

Oživlé sochy jsou hrůzostrašné samy o sobě. A tady jsou navíc ještě hladové krysy, pohyblivé zdi a další děsivé pasti, kterými musí chudák rytíř projít, aby ho v cíli nečekalo nic lepšího. Výborně zvolená hudba, děsivější už to být nemohlo. Opravdu jsem se místy bála.

plakát

Mrňous a čarodějnice (1980) 

Příjemně mrazivá pohádka, krásně animovaná. Malým dětem bych to ale určitě nepouštěla, pokud je nechcete za trest vyděsit. Ti větší určitě ocení Marii Rosůlkovou.