Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

F.man 

všechny recenze uživatele

Od téhlé biografie jsem toho vážně moc nečekal a to zejména proto, že samotný Falco mi jako interpret toho moc neříká. Mám rád když vím o čem zpěvák zpívá a tím pádem má u mě tvrdá němčina útrum. Přiznávám, moje omezenost. Můj vztah k Falcovi byl do tohodle filmu teda takový, že nějakého Falca vnímám, ale desku bych si asi nepustil. O to více mě Thomas Roth a Manuel Rubey překvapili, když mi v těhle 113 minutách ukázali tak zajímavou osobnost Johanna Hölzela. Talent, závislost, láska, strach, to všechno tenhle film docela dobře pokrývá a když k tomu přidám dobře napsaný děj a skvělou kameru dostávám hodně povedený rakouský výsledek za ćtyři. P.S. Díky překladatelům za titulkování písní, mám teď o Falcově textařině alespoň základní přehled. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve svém největším hitu vzkřísil proslulého virtuosa "od vedle", ale jeho už nedokázal vzkřísit nikdo. A tomu říkali první bílý rapper. Rakouský zpěvák Falco byl sice natolik komplikovaná a vnitřně roztrhaná osobnost, až je od filmu nehezké, že ho v jeho životních etapách zachycuje až poněkud nevzrušivě a mnohdy i neživotně, ačkoliv si dal práci s předělávkami jeho nejznámějších klipů, což je na filmu to nejzajímavější, a jeho kariéru mapuje už od mladých let. Manuel Rubey však oproti zesnulé legendě, která krátce ochutnala i úspěch v hitparádách za Velkou louží s nesmrtelným hitem "Rock Me Amadeus", nemá takové noblesní charisma, ani pěvecké schopnosti, abych ho mohl brát vážně. Jeho výstupy postupem času připomínaly parodii na slavného Rakušana. Patrné to bylo třeba v klipové předělávce slavné a kontroverzní "Jeanny", ve které se herec marně snažil předstírat šílenství a delirium ve svěrací kazajce, jeho pitvoření budilo smích. Na druhou stranu před ním ležel nelehký úkol vystihnout všechny zpěvákova gesta, dikci, pohyby atd, které měl odpozorované do detailu. Nechce se mně však věřit, že jeho bohatá umělecká kariéra se smrskla na množství drogových a alkoholových excesů a sex s nahodilými ženami. Ve filmu je to nahozeno tak, až to působí nevěrohodně, občas i prázdně. Navíc film příliš mnoho neobjasní. V podstatě se objeví nejasné plynoucí náznaky, že byl Falco podivně fixován na svoji matku, která ho chtěla mít jen pro sebe a rozhodovala tak o jeho vztazích, on sám pojme podezření, že jeho dcerka není jeho, a to se záhy potvrdí, jeho úspěchy a strmý pád a to vše končí záhadou obestřenou a dodnes nevyjasněnou tragickou smrtí v Dominikánské republice. Ve filmu jsou tyto informace podávány až tak nějak neinvenčně a překotně. U mě to tenhle životopisný film na víc než na mírný nadprůměr nevytáhne. Navzdory tomu, že zesnulý zpěvák rád zpíval o smrti, film o něm není až tak nesmrtelně natočený. Má však něco do sebe a poměrně rychle uteče. 60% ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Falco bol a vždy bude veľkou láskou môjho života.Ako dieťa som o ňom nevedela zhola nič,zaujímali ma len jeho najväčšie hity a bravopostery s jeho podobizňou,no ako sa postupne stával legendou a ja pomaly dospievala,moje srdiečko zahorelo po bližšom poznaní tohto výnimočného a nádherného muža,ktorý svojou tvorbou výrazne ovplyvnil moju generáciu.Jeho smrť ma zasiahla na tom najcitlivejšom mieste a spolu s ním odišla na večnosť aj veľká časť mojej detskej duše.Dlhých desať rokov som čakala,kým sa nájde niekto,kto podrobne zmapuje jeho život a kariéru a podá o tom svedectvo prostredníctvom filmu.Falco nie je žiaden prevratný životopisný epos a nebyť mojej neskonalej vdaky za to,že vôbec vznikol,zrejme by som bola vo svojom hodnotení oveľa kritickejšia.Herecký výkon Manuela Rubeyho považujem za veľmi dôstojný,je vidieť,že Falca poctivo študoval a dokonca sa mu podarilo naňho podobať aj fyzicky.Oveľa horšie mu to ide s napodobovaním Falcovho nezameniteľného hlasu,ale nechajme to tak...Som vdačná za tento film a viem,že si ho pozriem ešte veľa,veľa krát. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne a zaujímavo podaný životopisný film. Jediná vec, čo možem filmu vytknúť boli krátke vystúpenia, keď si ich človek začal užívať-končili. V kine to bol veľký zážitok, inde by ma to asi ani neoslovilo. Mimochodom, akonáhle som prišla domov prvé bolo, že som si pustila Falca, pritom som ho predtým nepočúvala, ale nebola som jediná :)) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama