Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Bylo to tak strašně předvídatelné, klasický milostný trojúhelník... O to víc jsem byla v průběhu překvapena nečekanými zvraty. Tenhle film mě prostě každou minutou bavil čím dál víc. Konec filmu mě sice morálně trochu zklamal, ale dějově velmi potěšil, protože jsem předpokládala úplně něco jiného. Také oceňuji velmi dobré herecké výkony, pro mě jasné 4*

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

Zpracování mě sice nijak neoslnilo, ale byla to taková blbůstka, že jsem se opravdu dobře pobavila. 4* za zjevení Michala Davida!

plakát

Rychlé šípy zakládají klub (1979) 

Líbí se mi nápad s komiksovými bublinami, Rychlé šípy jsem měla kdysi ráda. Ale ti chlapci v přiléhavých a zatraceně krátkých kraťasech, kteří chodí objímající se kolem ramen... doufám, že to byla záměrná nadsázka :-) Jinak velmi dobrý a zábavný snímek.

plakát

Pro ptáčky (2000) 

Hodně zábavné video! A dabovaná verze je ještě lepší, Pixar prostě umí. Go, go, go....! :-D

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Filmů o koncentračních táborech už bylo natočeno dost. Dětský pohled je však pro mě něčím novým. Děj je opravdu zajímavý, napínavý a nevyhnutelně smutný... Nemůžu se ale ubránit dojmu, že s tímto potenciálem mohl zapůsobit ještě silněji.

plakát

Mary a Max (2009) 

Mám ráda, když má příběh vypravěče. Líbí se mi to jak u Zoufalých manželek, tak např. u Amélie z Montmartru. A právě Amélii mi tento film připomněl. Také vypráví příběh podivínů, kteří mají svůj svět. Je laskavý, milý, vtipný. Vlastně velmi vtipný. Tomu ještě navíc přidalo úžasné výtvarné zpracování. Těším se, až se podívám znovu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Film, během jehož sledování vám téměř nezmizí z tváře úsměv a nezmizí ještě nějakou dobu po jeho skončení. Jediný výraz, který mě pro něj napadá je "milé". Spolehlivě způsobí, že máte chuť procházet se po městě a usmívat se na docela cizí lidi. Jedinečné, originální a krásně francouzské.

plakát

Růžový panter (2006) 

Mě tohle zpracování pobavilo hodně! I když přiznávám, že je to z velké části českým dabingem. Originál s titulky mě až tolik nebral. I přesto Steve Martin byl skvělý a já se na tuto komedii podívám kdykoli znovu.

plakát

The Butterfly Circus (2009) 

Přesvědčila jsem se, že ani u filmů velikost není vše. Tento krátký film ve mně zanechal dlouhodobý dojem. Žádný zbytečný balast, žádná lovestory na pozadí. Jen velmi výstižné a procítěné vyjádření toho, co měl tento příběh sdělit. Velké plus za podmanivou hudbu.

plakát

Happy Tree Friends (2006) (seriál) 

Ne všechno, co je animované, vysmáté a zvířátkové, je vhodné pro děti. Nevinný začátek se vždycky nešťastnou náhodou změní v masakr a roztomilé postavičky končí zrasované k nepoznání. Mě to kdysi hodně bavilo a i teď se občas ráda kouknu. Například bezruký kutil Handy nebo pravěké zvířátko zamrzlé v ledu nemají chybu. S pořádnou porcí nadhledu je to roztomile drsné. A zábavné!