Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (162)

plakát

Zen (2009) 

Možná lepší kdyby snímek aspiroval na bio o Dogénovi, snaha dát obrázek o zenu jako celku, což si divák z názvu před shlédnutím vyvodí, trochu zkresluje. Na druhou stranu je tolik sekt a směrů, že asi nějakou cestičku prostě autoři vykličkovali. Již bylo zmíněno pomalé tempo, hudba, scenérie, trochu tam křičí ty pc dodělávky, prostě 21. století se nezapře. Hledat krásu v minimalismu, pravdu ve vyprázdněnosti. Nic víc, nic míň.

plakát

Zoufalci (2009) 

Po všech teenargerských komediích a pár statusovo-kultovních filmech typu Šeptej či Samotáři může být člověk rád, že snahy o tvorbu pokračují. Herci se snaží držet postavy zakotvené v "realitě", ač je každý nějak "ujetý". Nejvíc sympatická je snaha o zpodobnění normálního života, hledání, zklamání a tápání. Lze namítat že se tam moc neděje, konec je v podstatě montáž, tedy mluví o tom, či se to skutečně stalo, či jaká verze čeho převládne. Film je na české prostředí sympatickou snahou, ale v porovnání s komunitním bydlením třeba v Tillsammans (2000), mu chybí určitý přesah. V Tillsammans to asi dělá doba a politika, v Zoufalcích je to současnost, a ta každodenní upatlanost každého z nás je přeci jen trochu omšelá, každý se s ní potýká, a proto se možná raděj odpoutá a dívá na něco jiného. Celkově ale Zoufalci nejsou tak zoufalí!

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Soundtrack, střih, život sám. Po létu přijde podzim... kdyby to bylo tak přímočaré...

plakát

Al Pacino versus Robert de Niro (2008) (TV film) 

Nehodnotíme herce ale dokument. A to je sakra málo - výčet info je k dohledání, ukázky z filmů (fanoušci jistě viděli) jakž takž také, na dokument málo. Trochu to vypadá na rychlou jehlu a chabou látku. Člověk by čekal analýzu, když input má/zná, ale to by na tv všelijaké kvality chtěl asi moc.

plakát

Malá Dorritka (2008) (seriál) 

Výpravné, místy krutě vtipné, sic narážkově, dojemné, příp. by šlo i trochu zkrátit, protože v 1. díle nahodí vějičku alá nevyřčené tajemství a pak se stále jen mlží, snaží, mlčí, bereme to do bludiště ostatních postav abychom zaplnili děj, ale stejně víme k čemu to spěje a jak to dopadne. Claire Foy je křehké stvoření a Matthew MacFadyenovi tyhle role prostě sedí, co dokáže s ksichtíkem a očima, poměnka jedna. Nejvíc si budu pamatovat dvě návštěvy v baště byrokratů, to je kocourkov nefunkčnosti alá realita hadr! A francouzský přízvuk Andyho Serkise. Chudáka mladého Johna je člověku tak líto, ale co dělat v dominovém efektu srdcí. A bude psáno, "zde leží ten, který..." Krása, přičichnutí ke starým časům.

plakát

Víno roku (2008) 

Reklama na Napa Valley s dobovým soundrackem? Rickman przní svou francouzštinu a trochu šprechtí německy. Chtělo by to něčím zapít...

plakát

V odborné péči (2008) (seriál) 

Námět, cast, všichni jsou skvělí, ale prostě střed je GABRIEL!!!! = 1 !!! HBO opět válí, originál, promiň cz dabingu i případná Rodenovo mutace...8-(

plakát

V plamenech (2008) 

Asi jsem taky viděla jiný film než co se píše v komentářích. Ano, nemusela bych fotbal a sex, a ani M. Williams, a dva pánové působí spíše pro ozdobu, ale pokud se režisérka chopila tohoto námětu, asi něco sdělit chtěla. Na každého to působí jinak, ale celkově se to snaží zachytit psych. vývoj po traumatu. Odmítání, popírání, zlost, přijetí, smíření, možnost posunu dál. Onen dopis na mnohé působí nešťastně, ale je to jen jeden konkrétní prostředek z metod a forem psychoterapie. Vyznění pro člověka záleží na fázi a zkušenostech života. A samozřejmě lépe zní v originále, i dabing hodně shazuje.

plakát

Zlatí chlapci (2008) 

Viděno již dříve, a dle dalších filmů režiséra je jasné, že má dosti stejný, čitelný rukopis, a také si vybírá dobu a prostředí většinou v minulosti, konverzační, soustředěné na životy bez velkých zvratů, bilance, atd. Prostě nezběsilá, pomalá vyprávění, s vybranými jmény.

plakát

Bezcenný syn (2007) 

Mamma bear Mary Streenburgen se zprvu nezdá ale pak manžílkovi vše spočítá a pěkně si to vynahradí. Tolik avizovaných twistů a zápletek tam není, ani tolik brilantní scénář, jak ve všech promo rozhovorech udávají. Chlapi se spokojí s nažhavenou Elizou Dushku, dámy všech věkových kategoriích tím, jak decentně spratkovsky, leč v bodech kouzelně si Rickman hrál - s kravatou, s čokoládou, v župánku či s rozcuch hárem, s kartáčkem, ale nejlepší je na nafukovacím růžovém křesílku. Toť ale vše, jinak je film podivná splácanina psycha a komedie, hluchá místa pro policii i děj, mini cooper na efekt, soundtrack občas ok, občas mimo.