Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Obsahy (5)

Jízlivě tvůj

Jízlivě tvůj (2013) (seriál)

Příběh stárnoucích partnerů Freddieho a Stuarta, kteří spolu žijí v malém bytě v Covent Garden skoro padesát let. Když se poprvé potkali, Freddie byl nadějný herec a Stuart barman, ale jejich kariéry jsou nyní již minulostí a jejich život sestává z čtení knih, venčení psa a haštěření se. Jejich nejlepší kamarádkou je Violet. Mladá srdcem, s vytříbeným smyslem pro humor, která je vždy po ruce, aby uklidnila přestřelky mezi Freddiem a Stuartem.
Avšak život všech otočí naruby příjezd mladého Ashe, jenž se stane jejich novým sousedem z horního patra.

Emile

Emile (2003)

V příběhu, ve kterém se proplétá minulost a přítomnost, sledujeme Emila hledajícího odpuštění od rodiny, kterou opustil.
Mladý Emile opustil saskatchewanský farmářský život a zamířil na univerzitu do Británie. Jeho dva bratři, starší hrubý a dohlížející Carl a mladší citlivý Freddy zůstali na vedení rodinné farmy sami. Carl mu ale jeho odchod neschválil. Emile slíbil, že se vrátí, ale nikdy tak neučinil, což nejvíce zasáhlo Freddyho.
Nyní, na prahu penze, cestuje Emile, stále žijící v Británii, do Victorie v Kanadě, aby převzal čestný doktorát. Rozhodl se pobývat u Carlovy dospělé dcery Nadi a její desetileté dcery Marie. Emile se za ta léta s nimi nikdy nepokusil spojit a ony tak znají jen jeho jméno.

The Boy in the Bubble

The Boy in the Bubble (2011)

Desetiletý Rupert se poprvé v životě beznadějně zamiluje. Když se však všechno zapeklitě zkomplikuje, přeje si toto trápení již nikdy nezažít. Uchýlí se ke knize kouzel a vyvolá takové, které ho má před tímto pocitem ochránit navždy.

Strážce majáku

Strážce majáku (2009)

Cape Cod, Massachusetts, 1912. Staršímu strážci majáku právě vypověděl službu jeho mladší zástupce. Druhý den moře vyplaví neznámého mladého muže, který zřejmě od něčeho utíká, ale práci u majáku zastane. Osudy mužů se vyjeví, když se do blízkého letního domku nastěhují dvě ženy.

Millennium

Millennium (2010) (seriál)

Seriál dle knižního bestselleru předčasně zesnulého švédského novináře, aktivisty a autora Stiega Larssona - Millenium (vydány 3 díly, plánováno bylo 10). Sledujeme Lisbeth Salander (Noomi Rapace), mladou inteligentní dívku s fotografickou pamětí, umnou hackerku, asociálního člověka, který si prošel mnohým, a Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist), investigativního novináře magazínu Millennium, jak pronikají do problémů moderní švédské společnosti - násilí na ženách, propojenosti prostituce, politiky, tajné policie, podzemních organizací a současně rozplétáme jejich příběh. Hlas jedince ve společnosti nabývá na síle skrze jednoduché nástroje - pero, mobilní telefon, počítač.
Tento seriál se od tří filmových zpracování Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda liší komplexností postav a dějových linií. Vysíláno ve švédské TV, vydáno na DVD, blu-ray a nakonec jako kolekce s bonusovým diskem.

Reklama