Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (57)

plakát

Troja (2004) 

Velkofilm jenž nesplnil velká očekávání. Vizuálně působivé dílo, nicméně žádná bojová scéna nedosahuje bombastičnosti úvodní bitvy ve Scottově Gladiátorovi a na vině je také nevýrazný hudební doprovod. Myslím, že tento typ filmů potřebuje jednoznačného hrdinu, za kterého budou diváci v kině dýchat, ovšem Achilles tímto hrdinou nebyl. Mohl jim být Hektor, Eric Bana ho zahrál opravdu skvěle, ale z plátna zmizel moc brzo. Petersen zůstal na půli cesty, čtyři hvězdy dávám díky mé slabosti pro sandálové velkofilmy.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

S hodnocením jedu těžce proti proudu, ale nemohu jinak. Třicátníci, kteří jednají a take se chovají jako patnáctiletí puberťáci, mě neberou. Ani v sitcomu.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Jeden z těch lepších seriálů, občas jsem se i dobře bavil. Při pohledu na Calistu se mě vždycky vybaví následující fórek: " Víte, že Calista měla autonehodu? Ne, co se jí proboha stalo? No, už je to dobrý, odfaxovali ji do nemocnice".

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

Ani ryba, ani rak. Nuda k uzoufání. Thriller to není, do vtipné komedie to má taky daleko, Hecheová je otravná jak svítiplyn a matador Ford sám na vše nestačí.

plakát

Vetřelci (1986) 

Pouze náladový úvod je vzdáním holdu Ridley Scottovi, pak už Cameron nastartuje svoji verzi slizkých jatek. Xenomorphní bytost a člověk, dvě nejsilnější rasy vesmíru si to rozdávají až stříká krev a kyselina proudem. Vetřelci mají stejně jako Terminátor fantastický dějový drajv, na rozdíl od Scottova Vetřelce Cameron rezignuje na tajemno a vše nahrazuje skvělou akcí. Nikoli strach, ale adrenalin přibíjí diváka do sedačky. I když je to v podstatě válečné sci-fi, psychologie postav je dobře zmáknutá, hlavně pak mateřské instinkty Ripleyové vůči malé Newt. Právě mateřský pud žene Ripley do nervydrásající akce zpět do nitra základny, v situaci, ve které by i ten nejtvrdší mariňák rezignoval, ale nic nezastaví odhodlanou matku! Konec je pak grandiozním soubojem lidské matky a Královny - matky vetřelců. Nezapomenutelné.

plakát

Medvěd (1988) 

V raném mládí mne okouzlila skvělá kniha " Král šedých medvědů " a už tehdy jsem si přál, aby byla zfilmována. Když pak do kin přišli Medvědi, nemohl jsem uvěřit vlastním očím, jak dokonale převedl Annaud knižní předlohu na stříbrné plátno. Stejně jako v knize je nejsilnější scénou situace, kdy " král medvědů" daruje lovci život. Dívám se pokaždé kdykoliv Medvědy opakují v televizi.

plakát

Věc (1982) 

Už úvodní absurdní scéna, ve které neznámí polárníci zběsile pronásledují psa, dokonale vtáhne diváka do děje. A to je teprve začátek, ty nejhorší VĚCI teprve čekají. Psát o efektech je nošením dříví do lesa, mě na tomhle horroru fascinuje bezvýchodnost celé situace, kdy nikdo nemůže věřit nikomu. Vše je umocněné odlehlostí polární stanice a pomoc odnikud nepřijde. Strohý scénář a střídmé dialogy jsou velkým plusem filmu.

plakát

JAG (1995) (seriál) 

Tato armádní agitka není o nic lepší než Chlapci a chlapi. Akorát Hormon Rabb je větší sekáč než Zounar a v amerických ozbrojených silách mají hezčí uniformy než jsou ty v ČSLA.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Fenomén Akta X mě zasáhl naplno. Skvělý, nezapomenutelný seriál, na který jsem se těšil jako malé dítě na cukrový špalek. Fanoušci sci-fi a nadpřirozena si přišli na své. S přibývajícími sériemi sem tam nastupuje nuda, ale i tak je to pro mě seriálové No. 1.

plakát

Melrose Place (1992) (seriál) 

O malinko lepší než BV90210, je to o prsa, ale je. Ano, samozřejmě, že mluvím o hrudníku Heather Locklearové.