Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (157)

plakát

Akumu tantei 2 (2008) 

Ve srovnání s jedničkou trochu zbytečné, ale stále nadprůměrné oproti velké většině hororové produkce.

plakát

Ame agaru (1999) 

Krásná, dojemná óda na dobráctví.

plakát

Americký gangster (2007) 

Je to velmi špinavých pět hvězd, ale čtyři by pro Ridleyho a spol. bylo málo. To, co mě zklamalo, byl příliš standardní výkon Denzela Washingtona. Nějak jsem mu toho hajzla Lucase nevěřil. Překvapivě to zas tolik nevadí, jelikož je tohle dlouhé, avšak nikdy ne nudné gangsterské drama bezchybně natočeno. A Crowe je zde báječný.

plakát

Americký ninja (1985) 

Když mi bylo asi 10 let, viděl jsem toto nezapomenutelné dílo s německým dabingem. Dodnes v mém srdci zanechalo větší než malou stopu a já s nostalgií dávám maximálně možné hodnocení! **

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Ač je zřejmé, že tato kronika životů (nejen) gayů v 80. letech, za Reaganovy éry, má původ na divadle, filmová podoba jí přesto nevadí. Naopak. To, co předvádí režisérská legenda Mike Nichols a jeho tým, je ukázkou špičkové filmařiny. I když si pustíte všech šest dílů najednou, nebudete se ani na chvíli nudit. Drama o lásce, odpuštění, nemoci, pokrytectví, umírání, smrti, náboženství, odkazu předků, vůli k životu a vůbec Americe. Je neuvěřitelné, co Tony Kushner do své hry a posléze scénáře dokázal včlenit tak inteligentně, že nic neruší a vše je v souladu s celkem. Zmiňovat se o hercích je skoro zbytečné - všichni jsou skvělí. Vedle hvězdných tváří (Streep, Pacino, Thompson, Wright, Parker, Cromwell) je snad dobré upozornit i na ty méně známé, jako jsou Ben Shenkman, Patrick Wilson a hlavně Justin Kirk. Takhle si představuji poutavou a poučnou televizní tvorbu.

plakát

Babel (2006) 

Je to jistě v několika ohledech výborný film. Báječní herci (především Rinko Kikuči mi zůstane dlouho v paměti), hudba, střih, originální příběh a hlavně bravurní režie. Ale nemůžu si pomoci, film mého srdce to není. Myslím, že "Babel" ztrácí ke konci potřebnou gradaci. V částech místy neobyčejně působivý, jako celek se u mne žádná emoce nedostavila. Každopádně je to daleko lepší film než "Crash", který nepochopitelně získal Oscara za rok 2005.

plakát

Beze strachu (1993) 

Úžasný Weirův snímek se zvláštním nábojem. A hlavně: Mohla by mi Americká filmová akademie vysvětlit, proč už Jeff Bridges dávno nemá zlatého plešouna na poličce?

plakát

Blade Runner (1982) 

"Blade Runner: Final cut" Kultovní film Ridleyho Scotta jsem kdysi viděl v televizi, nicméně až teď jsem si jej mohl vychutnat na velkém plátně. Navíc v snad už definitivní podobě, nad níž plně dohlížel mistr režisér. Čistý obraz, zvuk, vylepšené scény. Fascinující film, který funguje v několika rovinách a není zas tolik důležité, jaký význam dáte jeho konci. Rok výroby 1982, ale mohl by být pro své kvality natočen klidně i dnes. Co znamená být člověkem? Co je to lidskost? P.S. Viděno 24.11.2007 v multikině, v japonské megapoli Ósaka, které vděčí film za mnohé vlivy...

plakát

Block Party (2005) 

Michel Gondry zachytil ve svém dokumentu vyjímečnou událost, při které se na jednom pódiu v Downing Street v Brooklynu sešly velké hvězdy současného afro-amerického hip-hopu a R&B (Erykah Badu, Talib Kweli, The Fugees, Kanye West, Mos Def, Jill Scott, ad.). Pořadatelem a sponsorem tohoto jedinečného koncertu byl v USA velmi populární komik Dave Chappelle. Velmi vtipný a poučný dokument, který ocení zejména ctitelé výše uvedených hudebních stylů.