Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (340)

plakát

Vycházející slunce (1993) 

Pokud bych napřed nečetl Crichtonovu již tradičně skvělou předlohu, tak by mé hodnocení bylo určitě o dost vyšší. Jenomže Kaufman a scénaristé zmršili co se dalo. Nevhodně vybraní herci (Snipese bych ještě bral, ale Connerymu jeho Johna Connora nevěřím ani omylem) a hlavně úplně vypuštěná hlavní devíza knihy - naprosto zdrcující kritika (i když místy se i nešetří obdivem) Japonců. Jediné čeho se zde dočkáme, jsou už tradiční narážky na bílý rasismus (po tom japonském jako by se slehla zem) a Snipesovy "perly" - "Drsné (gangsterské) čtvrti, jsou možná poslední nadějí Ameriky".

plakát

Invader (1996) 

Návštěvník z vesmíru, který je napůl ET a napůl Vetřelec? To musím vidět, řekl jsem si. INVADER sice nemohl dopadnout jinak, než jako průměrný film, ale určitě nelituju těch 90 minut, které jsem do filmu investoval. Hluchých míst je tam minimálně a troufnu si říct, že žádný fanoušek sci-fi horrorů se určitě nudit nebude.

plakát

Minulost varuje (1960) 

Poměrně slušný dokument o vzestupu a pádu nacismu, kde je větší důraz kladen na konflikt v Polsku, ovšem v porovnání s vyníkajícími díly jako WORLD AT WAR a HITLER - EINE KARRIERE značně pokulhává. Jsem přesvědčený, že podobné téma nejde kvalitně zpracovat se stopáží pod tři hodiny. To je taky největším záporem DEN BLODIGA TIDENu.

plakát

Veneno para las hadas (1984) 

Taboadovi se teda jeho rozloučení se světem filmu, dle mého, ani trochu nepovedlo. Děj VENENO PARA LAS HADAS obsahuje sice pár fantasy, horrorových a mysteriózních prvků, ale nejvíc se blíží (psychlogickému) dramatu. Příběh dvou malých holčiček hrajících si na čarodějnice se mě ani trochu nedotkl a ke konci jsem kontroloval zbývající čas filmu každých pět minut. Slabota.

plakát

V srdci bouře: Churchill ve válce (2009) (TV film) 

Poměrně slušné válečné drama, ale danému tématu by spíše slušelo delší zpracovaní. Představoval bych si tak minimálně tři díly, každý po sto minutách. Skvělý byl výběr a namaskování herců, kteří se skutečným postavám hodně podobají, čímž film diváka daleko víc vtáhne do děje. Režie se zde lehce otřela i o pár kontrovérzních témat, jako třeba když, v zájmu zvýšení efektivity britských nočních náletů, dává Churchill Harrisovi zelenou k bombardování německých civilistů.

plakát

El libro de piedra (1969) 

Mexických horrorů jsem zatím moc neviděl, ale jestli jsou mezi nimi i další snímky jako je EL LIBRO DE PIEDRA, tak se mám na co těšit. Tak nějak si představuju, že by měla vypadat atmosféra u horrorového filmu.

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Kvalitní, ale příliš černobíle pojaté drama z jihu USA. Všichni černí obyvatelé jsou nebohé oběti, zatímco hodného bělocha, který v dané oblasti žije odmalička, aby člověk hledal. Klan je zde zobrazen jako nenávistná organizace, jejíž členové, pokud by mohli, tak s radostí pověsí každého černocha a žida na nejbližší větev. Realita ale tak jednoduchá není a celý problém postotrokářského jihu USA je o dost složitější. Ať je to jak chce, MISSISSIPPI BURNING mi příjde o něco kvalitnější než o čtrnáct let starší THE KLANSMAN, zejména díky skvělému Genu Hackmanovi, který na celé čáře převálcoval Willema Dafoea, jež mě osobně svým výkonem hodně zklamal.

plakát

House (2008) odpad!

Tak tohle se opravdu dostalo do nesprávných rukou. Za poslední rok jde o jednoznačně největší sračku, na kterou jsem narazil. A to nejenom mezi horrory...

plakát

Cool Air (2006) 

Přestože se Albert Pyun snažil, až se z něho kouřilo, výsledek je prostě průměrný. Důvod? Lovecraftova povídka Cool Air je jedna z těch horších, které vzešly z mistrova pera, takže ani sebelíp Pyunem vystavená atmosféra nemohla tento film v mých očích spasit. Výsledek je tak stejný jako například u adaptace THE MUSIC OF ERICH ZANN. Fanouškům Lovecrafta ale COOL AIR doporučuju. Přestože nejsem z výsledku unesený, jde o jednu z těch kvalitnějších Lovecraftových adaptací.

plakát

The Night Strangler (1973) (TV film) 

Druhý Kolchakův celovečerní film se tomu prvnímu podobá jako vejce vejci. Chvílema mi přišlo, že se kromě názvu města a vraha nezměnilo vůbec nic. Tentokrát je Kolchak na stopě doktorovi, kterému se nechce na onen svět a život si prodlužuje za pomocí nedobrovolných mladých dárkyň, od kterých potřebuje krev z jejich mozků. Stejně jako u prvního dílu i tentokrát si myslím, že trochu více krve by THE NIGHT STALKERovi dodalo na realističnosti, ale Curtis rozhodně není žádný Fulci, takže případní fanoušci gore vyjdou zcela naprázdno. Film tedy neurazí, ale ani nenadchne.