Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) odpad!

Jako by nestačilo, že jsem se čtvrtým Thorem po deseti letech přerušil sledování MCU filmů v kině, ale nyní jsme se po pouhých třech letech dostali z epického Avengers: Endgame až k naprostému odpadu jménem She-Hulk. Čtvrtá fáze MCU tak oficiálně dosáhla svého dna. Nezbývá než doufat, že se ode dna zase odrazí a potěší nás časem zase něčím stravitelnějším.

plakát

Za horizontem (2018) 

Nevidět teď nějaké ruské politické "debaty" na jejich prvním kanále, byl by tohle suveréně největší bizár co jsem kdy viděl.. Soudruzi ze Sovětského svazu jsou ale asi stále na prvním místě.. těsně :D

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Oh shit.. here we go again. Je tomu skoro 20 let co měla premiéru dvojice pokračování. Ta svého času byla přijata velice rozporuplně, mj. za „neúctu“ k jedničce a celkově za svojí jinakost. V době premiéry měla Reloaded a Revolutions něco málo nad 60% na CSFD a já si se svojí adorací těchto filmů přišel trochu v menšině. Nyní po skoro 20 letech tahle pokračování ale dozrála jako víno, na CSFD krásně „zčervenala“ a třeba Reloaded rok co rok směřuje pomalu ale jistě k zaslouženým 80%. No a teď tu máme další pokračování a další „neúctu“ - nejen k prvnímu filmu ale rovnou k celé trilogii. A zase je film dost odlišný než se čekalo - tentokrát ještě o level více. A znovu je film přijat velice rozporuplně - taky ještě více než posledně.. Má Resurrections šanci na podobné docenění jako dvojka a trojka? Bohužel asi ne.. Oproti minulosti je zde totiž celkové provedení o poznání horší. Vizuál průměrný, akce občas až tragická, hudba vesměs obyčejná. Co ale zůstalo, je příběh! Jak ten hlavní, tak ten jakoby vedlejší, rozšiřující celý ten svět. Tohle mě fakt bavilo a rád bych viděl či se aspoň dozvěděl mnohem víc. V tomto ohledu se tedy jedná o důstojné pokračování a o to více zamrzí, že nebylo lépe přistoupeno i k samotnému provedení, protože s triky a akcí jako z dob trilogie by se jednalo o další totální pecku. Takhle se jedná o jednoznačně nejhorší díl série, co bude nejspíš navždy trochu černou ovcí. Vzhledem k tomu jak ale nejspíš vznik celého nového dílu probíhal (viz prolamování čtvrté stěny na začátku filmu), chápu Lanu o dost víc, proč zvolila způsob vyprávění, který zvolila. Původní trilogii mi to nijak nezkazilo, beru tento díl jen jako takový dovětek. Pět hvězd jako všechny starší díly ani náhodou, někde okolo čtyř ale docela na pohodu.

plakát

Filmy našeho dětství (2019) (seriál) 

Rádoby vtipné a často trochu zmatečné vyprávění o skvělých filmech.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Víceméně čtyřhodinová koláž vesměs videoklipových scén, kde některé jsou vynikající, řada z nich WTF a spousta vlastně úplně o ničem. Takže nakonec takový průměrný komiksový film na úrovni Age of Ultron. Tak obrovský potenciál celého DCEU a WB/DC/ZS (zaškrtni naprosto kohokoliv) to tak obrovsky poserou. Snaha nejen dohnat, ale i předehnat, konkurenční Marvel zde byla stejně jako minule po celou dobu do očí bijící. Být mi zhruba 12 let tak se to možná i povedlo.. možná.

plakát

Tenet (2020) 

Že filmy od Nolana občas nepochopím hned na poprvé na 100% jsem si už zvykl. V minulosti ale byl vizuál, akce a vše okolo natolik úchvatné, že jsem chtěl film vidět znovu a znovu a časem jsem zcela docenil i ten příběh. Zde je ale vše pro mě natolik průměrné, a po zpátku pouštěné scény spíše komické, že nevím jestli někdy k druhé projekci vůbec dojde.

plakát

Aquaman (2018) 

Ptákovina.. ale zábavná ptákovina. Po všech těch letech není postava Aquamana konečně k smíchu. Bohužel k smíchu tu z vodního světa zůstalo i tak docela dost - ta všemožná stvoření a všechna ta jejich brnění. Jak si jako někdo mohl myslet, že tohle vypadá cool?? Ale jinak mě ten road-trip po vodních říších vcelku bavil, obzvláště pak když jsme byli zrovna na souši. Ke konci jsem se bál tradičního nekonečného a zdlouhavého finále, alá mlátíme se všichni proti všem, ale naštěstí se to dalo v celku v pohodě zvládnout. Takže sice ptákovina.. ale zábavná ptákovina. Slabší čtyři a tedy asi i nejlepší DCU film.

plakát

První člověk (2018) 

V propagačních materiálech se všude píše, že má film 141 minut. Já však nějakou záhadou napočítal v kině minut zhruba 341.. ale jinak docela dobrý :)

plakát

Tomb Raider (2018) 

Po sérii kino-zklamání z konce minulého roku, mě v únoru Black Panther připomněl, jaké to je neodcházet z kina úplně zhnusený (je to fajn) a Tomb Raider se nyní dostal ještě o level výše. Nejen, že jsem neodcházel zhnusený, ale já byl i dost spokojený. Nejspíš k tomu přispěla i moje malá očekávání. Film si ale na nic nehraje, jedná se „pouze“ o jednoduché přímočaré a poctivé dobrodružství a to je nesmírně osvěžující. Alicia zahrála Laru skvěle a opravdu jí (stejně jako ve hře) věřím každou ránu, kterou schytala i rozdala. Snímek působí výborně jako takový „komornější“ origin a opravdu doufám, že se dočkáme druhého dílu, kde díky většímu rozpočtu procestujeme větší část světa a dočkáme se třeba i více mystičnosti. ( Lara Croft > Wonder Woman )

plakát

Anihilace (2018) 

Bože.. tohle byla nuda k uzoufání!!! Chtělo se to strašně moc prezentovat jako další Příchozí, ale ty nesympatický holčičky ve zbroji mně spíš připomínaly Krotitelky duchů s Melissou McCarthy. Natálka se samopalem působila opravdu komicky. A i zde pokračuje její dlouhodobá proměna ve znuděnou, unylou a antisexuální pí** ... pardon, ale žádný slušný výraz mně opravdu nenapadá :-/ Už ted se nemůžu dočkat druhého dílu...