Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (919)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na původní Tomb Raider s Angie vzpomínám dodnes. Vzpomínám na dobu, kdy jsem Tomb Raider mastil na starém Pentiu a vzpomínám i na dobu, kdy jsem do kina začínal chodit sám. První film, u kterého mi rodiče vložili důvěru, byl totiž právě Tomb Raider. Na rozdíl od Angie ale Alicia Vikander není úplně Lara Croft. Jako přiblížila se restartované sérii, ale i když je super kost, tak to prostě není ono. Příběh a akce byla fajn, ale celou dobu jsem měl pocit, že tomu prostě něco chybí. Něco kvůli čemu bych měl důvod si říct, že tohle je povedený dobrodrůžo. Filmy s Angie jsou prostě lepší a zábavnější, i když zároveň hloupější a ujetější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zneužila jste ožralýho námořníka." Lu Renovo přivítání na lodi mě rozesmálo, scény v zastavárně mě pobavily a hon na rychlou a hloupou lišku mne uspokojil dostatkem adrenalinu, ale na ostrově mě to už trošku přestávalo bavit. Zběsilá lukostřelkyně v přiléhavém nátělníku se sice snažila, abych se měl na co dívat, což jsem samozřejmě přivítal, ale bát jsem se o ni nedokázal. A to často visela na prstících levé ruky. Pak už zamínku stojí pouze zlé oči pana Vogela, kterého jsem měl chuť přitlouct za koule ke stropu, ale neudělal jsem to, protože by se mu to patrně líbilo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S výjimkou výborného rozpadajícího se letadla nad vodopádem víceméně pouťová atrakce, která sice nijak neurazí, ale ani nenadchne. Jede dost na jistotu, je hodně opatrná a v žádném případě temná/úderná/krvavá. Oproti oběma dílům s Angelinou Jolie jsme nicméně v realističtějším světě, k uvěřitelnosti přidáváme i dávku lidskosti, postavu z masa a kostí navíc táhne k maximálním sympatiím Alicia Vikander, která byla skvělým tahem. Její Lara je emocionálnější, vrstevnatější a určitě zajímavější. A zatraceně dobře se na ni dívá. Už její entrée v Londýně nabídne holku, se kterou prostě chceme strávit necelé dvě hodinky. Restart potenciální nové série se znovu točí okolo problematického vztahu s otcem, záhada je tu v podobě královny uvězněné po staletí v hrobce na tajemném japonském ostrově a podle fandů předlohy (sám jsem to nikdy nehrál) tahle verze nepatří mezi videoherní mršitele. Příběh je sice jednoduchý, ale funkční, asi nikdo nečeká zásadní dialogy a oscarový scénář, ovšem jedno podstatné chybí: tvůrci nemysleli na to, že by to mohla být i zábava. Hravost sice místy pocítíme, ale hluché scény rovněž. A není jich málo. Norský tvůrce solidního horského masakru Fritt vilt, který zdobila výborná atmosféra, Roar Uthaug nezklamal, ale ani se úplně nevytáhl. Prostě taková průměrná pohádková oddechovka. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Síce nič prevratné, ale stále dobré. Príjemny návrat k štýlu 90. rokov. Rozprávaním aj vizuálne. Slušne to odsýpa, Alicia je sympatická, záporák ma bavil a posledný akt je dokonca veľmi cool. Čo mi tam chýbalo bolo trošku viac nadhľadu. Tvári sa to totiž zbytočne vážne. A tým nemyslím Marvel prístup, urobme si srandu z vážnych scén. Skôr volám po väčšej hravosti. Spomeňme si na Múmiu, prvého Cambellovho Zorra alebo Pirátov z Karibiku. Nový Tomb Raider tým pádom nebaví tak, ako by mohol. Aj vďaka pekelnej hudbe. To už vážne nikto napísať dobrý motív? Každopádne ide rozhodne o najlepší film podľa videohry a rád si dám dvojku. 7/10 P.S. Indyho som nespomenul schválne. To je úplne iný šport. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

PC hru Tomb Raider jsem měl vždy v oblibě a její restart jsem očekával s napětím. Samotný výsledek mě pak sice v mnoha ohledech nebavil tolik, jako předešlé části, ovšem v případě filmu to bylo zcela opačně. Snímky s Angelinou Jolie nejsou nejstrašnější, ale je pravdou, že v nich není nic, co bych si i po letech pamatoval, resp. chtěl pamatovat. Alicia Vikander coby Lara Croft mě zaujala daleko více. Po většinu času se příběh drží nohama na zemi, z herní předlohy si bere to nejlepší, co může a celkově tak působí správně dramaticky, dobrodružně, akčně, ale i svěže. Samotný závěr, resp. únik z hrobky je už za hranou, avšak finální dojem to nekazí. Pro mě rozhodně příjemné překvapení, zvažuji i plný počet hvězdiček za dobrou a povedenou zábavu. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (24)

  • Ve výzbroji vojáků Trinity můžeme vidět kromě zbraní AR15 (M4), FN FAL a modifikací AK47 také českou pistoli CZ P-07. (UncleMorty)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama