Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Ad Astra (2019) 

Za mě v podstatě v pořádku. Nic co by člověk musel vidět (i když na druhou stranu jsem na těch vizuálech mohl v kině oči nechat) ale rozhodně mě to neurazilo. Je potřeba, aby divák nečekal zábavu ani akci ala Marťan, je to celé mnohem více komorní, vážné a v podstatě nejde o nic jiného než psychologický snímek v zajímavých kulisách.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Svébytný černý styl humoru je fajn, stejně tak vizuálně se jedná o poměrně originální rukopis, nicméně to je asi vše, co je na tomto kultu zajímavého, alespoň pro mě. Jinak bohužel v podstatě film o ničem a s velmi podprůměrným dějem. Moc nerozumím tomu, proč zrovna na základě tohoto vznikl tak velký fenomén.

plakát

Adrenalin: The BMW Touring Car Story (2014) 

Mám šestiválcový benzín od BMW a tenhle film je v podstatě óda na radost pro fanoušky této značky. Krásné dobové záběry legendárních aut a nahlédnutí do jejich historie a historie motorsportu. Opravdu krásný dokument, i když hodně specifický.

plakát

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Johna Malkoviche jako Poirota opravdu můžu a musím uznat že to celé vizuálem a hudbou sedí jako prdel na hrnec. Herecky je to celé také bez debat a jedinou námitku mám pak ke stopáži, která je tak trochu dost příliš. Uvidíme kam se to přenese dále, obávám se, že pokud celá miniserie bude pokračovat stejně, začne to být velmi rychle nuda.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Povedený akční thriller, zápletka je na úrovni i když jí chybí silnější wow efekt, z akčního hlediska velmi dobré a sympatické i v romantické rovině. A cení se taky hezká honička s Mini po vzoru klasiky automobilových úniků :)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Prozatím jsem viděl pouze první 4 řady. Akta X se mi zalíbily už od prvního dílu, nicméně musím uznat, že kvalitou se jednotlivé díly od sebe dost liší. Duo Mulder a Scullyová jsou nesmírně sympatičtí, celá konspirační teorie kolem muže s cigaretou je napínavá a některé z dílů s Monster of the Week jsou hodně veselé. Na druhou stranu některé epizody mají slušnou horovou atmosféru a koukat na tento seriál po večerech v posteli před spaním je fajn zážitek. Ústřední hudební znělku navíc snad zanjí i ti jedinci, kteří tento seriál nikdy neviděli. Moje kultovní srdcovka, proto dávám 95%

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Desátá řada tohoto kultovního seriálu je fakt špatná. Mulder je stále Mulder a Scully je Scully a některé one-off díly jsou celkem dobré retro a sranda (např. Ještěrkodlak), ale scénář psal nějaký debil a tak serie ve stěžejních momentech dýchá píšernými dialogy a ještě horším dějem. Tahle mrtvola se oživovat vážně neměla.

plakát

Aladin (2019) 

Sice si Aladina nepredstavuju jako typka z Bangalore a Jasmina v indickem podani obklopena Turky taky uplne nesedi, nicmene jako celek to prekvapilo. Vizualne dobre, Will excelentni, dejove klasika. Zafungoval i humor.

plakát

Aladin (1992) 

Velmi kvalitní disneyovka z atraktivního prostředí, s velmi pěknou hudbou, milým humorem a nápaditými postavami. Princezna Jasmína je navíc nejhezčí z disneyho ženských postav. 100%

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Po Ospalé díře je to druhý film od Burtona který se mi opravdu líbil, asi kvůli tomu že Alenka moc nepůsobí jako Burtonův film. Jako vždy u Burtona, má film nápadité a vizuálně podmanívé prostředí. Herecké výkony mi přišli fajn, Johny Depp hraje slušně (nejená se o žádný majstr-štich, ale je to prostě klasický Johny Depp) a i Mia Wasikovská hraje věrohodně. Jako pohádka je tento film opravdu super a z mého pohledu mnohem zajímavější než Karlík a továrna na čokoládu, a to především kvůli tomu, že Alenka je mnohem lepší předloha. Pokud vás ale nebaví pohádky tak na to nekoukejte, tento film je jednoznačně pro děti. Navíc mě potěšil Christopher Lee, i když moc slyšet není, udělal mi radost :) 85%