Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Červený drak (2002) 

Viděno opakovaně s hodně dlouhým odstupem. Edward Norton hraje svůj standardnívýkon, ve své roli opět vyniká Anthony Hopkins, kterého ale ve filmu není zase tolik. Dějový prequel před Mlčení jehňátek je trochu nadbytečný, nicméně i tak se jedná o celkem hezké doplnění serie o Hanibalovi. Nejslabším článkem je jednak scénář, který místy naráží na trochu hloupější motiv a Ralph Fiennes, který je z trojice hlavních postav jednoznačně nejslěpší, i když by tomu mělo být správně opačně. I tak doporučuji, v rámci žánru není moc lepších snímků s masovými vrahy.

plakát

Česká soda (1998) 

Prakticky výcuc toho, co se v tomto televizním pořadu za ty roky objevilo. Nejedná se dle mého o to nejlepší, ale i tak je to kvalitka. Víceméně se podle tohoto filmu dá poznat, kdo má a nebo nemá smysl pro humor a umí se zasmát sám nad sebou a nad světem ve kterém žije. Zázrak je, že toto vzniklo v ČR a dost mi podobný pořad chybí.

plakát

Česko hledá SuperStar (2004) (pořad) 

Tuhle zhovadilost sem ani neviděl, ale slyšel z obýváku do pokoje a to nedobrovolně. Nechápu jak někoho může bavit koukat na amatéry jak zpívají cizí písničky, proč si ti lidi raději nepustí na přehrávači originální album se svoji oblíbenou hudbou? Kvalita bude pochopitelně mnohem vyšší, bez reklam a prudérní poroty. Jedna hvězda je za ten výjezd exotiky s IQ a hlasivkami paviána, který mne, jakožto škodolibou osobu, pobavil. 15%

plakát

Česko Slovensko má talent (2010) (pořad) 

Lepší než nova, Prima má původní koncept soutěže a i mnohem zajímavější porotu a moderátory. Na druhou stranu mi minimálně podle této soutěže přijde, že moho zajímavého talentu se u nás nepřihlásilo, takže ani moc není na co koukat, alespoň pro zatím. 50%

plakát

Český mír (2010) 

Velmi kvalitní dokument o české blbosti a takzvaném talentu na vše. Český rambo z Brd mluvící s kulovnicí v ruce o míru a krvi. Vesnická tetka rozebírající kinematografii. Banda vidloňů experty na mezinárodní vztahy a problematiku státní obrany. A proti nim Bush, Topolánek, Parkanová a další.No ne každý ale ve filmu vystupoval jako blb, ale takové ať si každý najde sám. Jen prosím samozvané experty na vše z obou stran, příště již táhněte do p..., děkuji. Magor Jirous to vystihl, ač v opojení lihem, velmi dobře: Tento národ je z 85% blbé hovno. Jinak z hlediska dokumentární hodnoty, oceňuji že autoři si uhájily nestrannost, dokument se vůbec netýká radaru, ale české povahy. Hodnocení sráží hluchá místa a nedostatek koncepčnosti.

plakát

Četa (1986) 

Kvalitně zpracované prostředí války, ale k dokonalosti tomu chybělo pár detailů. Kamera by si občas zasloužila lepší vedení, Charlie Sheen je na můj vkus až příliš ukecanej a hudba stojí objektivně za prd. Jinak se ale jedná přesně o film, který byste čekali pod pojmem realistické ztvárnění vietnamské války. Žádná propaganda a idealizace, ale bohužel tvrdá realita.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Naprosto skvely Al Pacino doprovazeny dalsimi skvelymi herci v hezky ztvarnenem mysterioznim thrilleru, kde skutecne v nekterych situacich beha mraz po zadech. Velmi dobry vecerni film i po letech.

plakát

Dantovské peklo (2010) 

No s velmi dobře známou knihou to má společného málo. První moje výtka by byla směrem k animaci, která se mi teda rozhodně nelíbila. Nejsem fanda japonského animovaného filmu, ale musím uznat že animace byla celkem hnusná i na japonský film. Ošklivé barevné odstíny, místy strašně moc jasu a další a další. Pak je tu příběh, který je asi nejlepší stránkou filmu, na druhou stranu Alighieri by z toho opravdu radost neměl, asiati by neměli předělávat díla klasické evropské kultury (a obráceně to platí taky). No nakonec musím zmínit, že se polovina filmu zabývá buď souboji a nebo stvárněním všemožného hnusu, obojí je dost nuda v animáči tohoto ražení. Takže za mě dvě hvězdy, ono ale v podstatě od filmu na motivy hry moc víc čekat nejde.

plakát

Daredevil - Season 1 (2015) (série) 

Rozumím, že je tu mraky odkazů na původní komiks a že mu seriál vzdává zaslouženou poctu, nicméně to samo o sobě na plný počet nestačí. Hlavní role mi nesedí úplně doteď, mám s tím jeho hraním slepého vážně problém. Ústřední trio asi funguje poměrně dobře, i když dost komicky. Co jednoznačně táhne film vpřed je herecké podání Kingpina. Marvel měl vždycky problém se zápornými postavami a tady v tomto seriálu je zloduch, který se v klidu může postavit po bok hlavním padouchám z Batmana. Vzhledem k poslednímu díu nicméně čekám, že první serie byla jen rozjezdem.

plakát

Dark Waters (2019) 

Mark Ruffalo ve skvělé roli, která k němu skvěle sedí, celé právnické drama je o to lepší, že je postavené na reálných základech. Pro milovníky právnických dramat je to povinnost, nicméně jinak snímek trpí klasickým syndromem tohoto žánru, dlouhé budování důkazů a podkladů k případu je v podstatě pointou celého filmu, navíc v tomto případě na základě slušného množství chemie, a tak se celá zápletka dost vleče. Kéž by ale každý film měl takový smysl.