Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

NusratFAK odpad!

všechny recenze uživatele

Je pár věcí, na něž nikdy nezapomenu. Třeba vyčistit si každý večer zuby, to patří mezi mé spíše pozitivní vlastnosti. V mé bezbřehé mysli se ovšem najdou i vzpomínky, jež bych si nejraději neuralizérem z hlavy vymazal. Psal se rok 2004, svět se stále otřepával z jedenáctého září a v Roztokách ještě nestály Solníky. Televize Nova úspěšně pokračovala v plagiátorství a ze zámoří přijala další pořad, jehož sláva slibovala hvězd se dotýkat a čerstvě korunovanému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi do kapes peníze sypat. Všechny potencionální pěnice, pěnovníci a Anna Gleisnerová se sjeli na konkurzy a dali tak vzniknout kultu, jenž dodnes jako nenasytný parazit, jehož není nesložité se zbavit, saje nám, kultivovaným staromilcům, krev. Dodnes přede mnou vyvstávají v nočních můrách obličeje porotců, probodávajíce mě svýma nepřejícíma očima. Už je to deset let a zpívánkománie od té doby nabyla mohutných rozměrů; talentové pořady se navzájem předstihují ve sledovanosti a když jedna série skončí, druhá na sebe nenechá dlouho čekat. A nám nezbývá než vydržet, až toto šílenství pomine. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

První řada byla super. Bylo to něco nového, neokoukaného. Bylo mi taky o 10 mín a hltal jsem to jak blázen. (90%) Druhá řada přišla podle mě příliš brzy. Byla hodně podobná. Už mě nebavila tolik. (60%) Třetí řada mi přišla hodně zbytečná. Navíc tak krátce po sobě a skoro vůbec mě nebavila. Zachranovali to někteří zpěváci (30%). Nová éra Superstar. Konečně je pryč Mareš. Je tu snaha vypadat jinak, moderně, nově. Porota je v pohodě. Castingům je věnována větší pozornost. Byla vyřazena hvězdná pěchota. Jsou tu nový, neokoukaní moderátoři. Jen je z toho všeho cítit obrovský kalkul a vyumělkovanost. V pozdějších finálových kolech mě vadila snaha natahovat, prodlužovat a vyhrazený čas vyplnovat vším možným, jen aby to bylo na celý večer. Ta snaha je přinejmenším ubohá. Všechno ale je pořád lepší jak poslední 2 ročníky (2009 a 2011). Takže za (50%) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechutně obrovská komercializace a svou vtíravostí zprotivený fenomén, ale jako nápad to nebylo vůbec špatné, právě naopak v počátcích byl Česko hledá SuperStar vcelku zajímavý projekt, byť bylo odpočátku jasné, že jde jen o show pro diváky, než o profesionální výběr zpěváků (a pokud se běhěm soutěže nějaký talent skutečně našel, pak je to jen vedlejší, bonusový produkt). Bohužel s dalšími sériemi a příchodem reality show začalo člověku to neustálé servírování obyčejných lidí z ulice, jako je ta naše (myšleno s nadsázkou v masivních uvozovkách) lézt pěkně na nervy. Takové věci se rychle okoukají, rychle zprotiví a co čert nechtěl, nejsou ani nikdy včas ukončeny, ovšem stále si stojím za tím, že první série byla akceptovatelným zpestřením na televizních obrazovkách. 4/10 ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Fabrikace talentů v plném proudu. Zvlášť v případě finálových kol, kdy studia smluvená s určitými zpěváky posílají desetitisíce hlasů, aby jejich "hvězda" postoupila dál a mohla tak vyvařit další škváru. Ruku na srdce, kdo z těch všech supertalentů je dnes byť v základním táboře šoubyznysu? 10% (za dementy z Pěchoty) ()

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

První série byla super, druhou jsem sledovala na jendo oko, třetí na půl oka. Jde to poznat i na výsledcích a uchycení jednotlivých soutěžících, kam se ztratil Vlasta Horváth a Zbyněk Drda? Už to vypovídá o neúspěchu dalších sérií. Mé hodnocení vychází pouze z první série a za pořad jako takový celkově. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama