Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

První díl nejen pobavil, ale naznačil, že to tematicky i o něčem bude. Skvělý seriál, který bude samozřejmě hodně odporný současné kultuře, ale to mi je celkem buřt.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Jedina moje vytka je k delce. Jinak je to klasicky ST s tim, ze deti dospeli, rodice omladli a atmosfera zhoustla. Dej se krasne prolnul s motivy predchozich rad, bohuzel alestopaz je natazena vyrazne vic, nez by musela. Nejedna se o Hru o Truny, kde bezi na pozadi komplexni schema vztahu lidi, ale docela dost prosty pribeh o 5 detech nebo kolika a scenaristicky by si to zaslouzilo pochvalu pokud by to nekdo dokazal nastrihat do 3-4 hodin. Ale chapu, penize se musi tocit a divaka je potreba drzet u obrazovky :-/

plakát

Batman (2022) 

Jediným problémem filmu je délka stopáže - reálně i pocitově. Jinak se jedná o nejlepší komiksový film, který jsem viděl, kterému se daří jednoznačně držet vizuálního odkazu na komiksy (jinak je na podobné úrovni i Phooenix v roli Jokera, akorát že ten vyloženě nenavozuje atmosféru komiksu). Velmi tmavé, hodně originální přístup ke kameře. Herecky velmi dobře obsazené, tahle verze Batmana je napsaná Pattinsonovi na tělo. Kravitz ale i ostatní hlavní postavy taky vyjímečné. Soundtrack samotný jsem zatím neslyšel, ale ve spojení s filmem je velmi výrazný, všimnete si ho a do filmu ksvěle sedí. Pro mě nejlepší Batman (a to mám rád jak ty devadesátkové verze od Burtona tak Nolanovu trilogii), extrémně odlišné od Marvelu pojetím i podáním. Řadím někam na piedestal vedle Pána Prstenů.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) 

Já věděl, že ta pravá podstata seriálu teprve přijde a hned dvojka ukázala nejlepší možný flashback (pochybuju, že se ve flashbacku objeví ještě něco zásadnějšího) a zároveň i velký příslib do budoucna, protože z krátké epizody ze současnosti je jasné, kam se nám děj zvrhne :) Takhle nějak si SW představuji a ladí mi k pointě univerza a ne jako ty moderní zmršeniny co byly v rámci nové trilogie v kinech.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Asi stárnu ale mě to přišlo dobrý. Starý trilogie jsem nemusel, nicméně tenhle film si cením. Příběhově, jako u všech comicsů, jde o banalitu. Peter ale působí lidsky a podařilo se v něm zachytit postavu sympatickou pro teenagery, což se mi v okolí potvrzuje, protože film je extrémně oblíbený u mladých. Efekty jsou skvělé, sidekick v podobě Dr. Strange taky. A hlavně, funguje na plátně skvěle romantická linka i humor. Mám obavu, že se jedná o poslední skvělý Marvel, ale třeba mě Disney ještě překvapí.

plakát

Duna (2021) 

Asi bych to potřeboval vidět podruhý a než bude druhý díl, tak to jde hodnotit těžko. Sralo mě jak se to docela dost vleče a hudba. Ale jinak se jedná o jeden z nejlepších scifi co jsem viděl, asi někde na úrovni Interstellaru.

plakát

Aladin (2019) 

Sice si Aladina nepredstavuju jako typka z Bangalore a Jasmina v indickem podani obklopena Turky taky uplne nesedi, nicmene jako celek to prekvapilo. Vizualne dobre, Will excelentni, dejove klasika. Zafungoval i humor.

plakát

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu (2021) (seriál) 

Po 20 letech velmi přínosný seriál shrnující histroii i kontext, který naposté většině lidí u nás naprosto uniká. Nemohu jinak než doporučit. Asi nejděsivější na tom všem nicméně zůstává, že na některých muslimských webech se toto recenzuje jako proamericky zaujatá blbost.... Ani po 20 letech utrpení na všech stranách není konec a zjevně za našeho života ani nebude.