Reklama

Reklama

VOD (1)

Objevuje se nečekaný spojenec. (Disney+)

Recenze (86)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mando zase na scéně.. škoda že byla epizoda jak vytržená z kontextu. V podstatě to byla taková vsuvka toho, kde mezitím co Fett buduje svuj rajón, co za tu dobu dělá Mando. Až na to, že to bylo nezáživné. Mando je totiž kdesi, kde plní úkol o kterým nevíme nic a nic se ani nedozvíme, protože úkol začíná koncem, kdy jen přinese hlavu zadavateli. Pak putuje vesmírným mhd a epizoda začíná být zajímavá až v době, kdy dává do kupy svůj nový vozový park. Nějaká spojitost s příběhem přichází až na úplném konci, kdy se objeví Fennec. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Tohle je Star Wars. Tohle je prostě Star Wars ve své nejlepší současné formě., Bryce Dallas Howard má zatím perfektní skóre. Po více než roce jsme se vrátili k příběhu Dina Djarina a během jedné epizody stihli tvůrci dohnat celý jeho příběh od té doby, co jsme ho neviděli a zároveň nastínit jeho mentální rozpoložení, motivaci a plány. Dočkali jsme se také jedněch z nejzajímavějších záběrů ve Star Wars za dlouhou dobu, například ten long take v prstencovém městě na začátku či během finálního letu. Právě závěrečná scéna mě málem dovedla k slzám - průlet skrz Beggar’s Canyon, lokace z epizody I kde jsme více než 20 let nebyli, a vůbec celý testovací let v N-1 byl prostě nádherný. Do toho spousta odkazů na Star Wars lore (BD poprvé v live action!) a návratů postav, které zde nejsou jen aby sloužily jako fan service, nýbrž jsou důležité pro Dinův příběh, několik výborných akčních sekvencí, CGI vypadá lépe než kdy předtím (tedy v rámci Mandoverse), a samozřejmě nastínění následujícího dění. Nabízí se samozřejmě kritika, že v epizodě seriálu o Boba Fettovi nebyl Boba Fett. Souhlasím, že je to poněkud zvláštní, na druhou stranu nám bylo slibováno Mandalorian 2.5 a toho se také zřejmě dočkáváme. Doufám, že příští epizoda nebude opěz kompletně věnována Dinovi (zatím to tak trochu vypadá), pak by totiž už opravdu ukradl show pro sebe a to si Boba nezaslouží, ale to zatím nelze soudit. Epizoda 5… 9/10. ()

Reklama

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda Mandaloriana, ale otřesná epizoda seriálu Boba Fett. Víte, tímto mi už definitivně došlo, že Mandalorian je vlastně reinkarnace Boba Fetta, a bohužel k impotenci LucasFilms/Disney to originální charakter schytává. Ale co už... Lepší reinkarnace Legend a zmrvenej originál, než nový content s cílem být co nejvíce korektní včetně zničení původních charakterů svým vlastním stínem, že jo, Rey? 100%/0% ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Haló? Nespletl si někdo na Disney+ epizody a nestrčil tam omylem začátek třetí řady něčeho jinýho? Intro až do druhé jízdy výtahem dost cool, Bryce Dallas Howard to chvíli snímala jako něco úplně novýho a fresh, pak přijde lul zvrat a druhá půlka je zas čistej fanservice ještě navíc s rádoby humorem. Oproti zbytku seriálu to je samozřejmě pomalu Vesmírná odysea, ale v kontextu toho, co předvádí s takovou stopáží zbytek áčkové seriálové produkce to je pořád jen lehkej nadprůměr. Další týden čekám návrat k teenagerům na vespách a starému pánovi, co polovinu času tráví v plenkách. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně kvalitní epizoda… jinýho seriálu. Ale nevadí. Připomeňme, že Boba si ukradl pozornost ve “svojí” epizodě Mandaloriana (S2E6), tak teď mu zas Din vrátil úder. /// Pár náhodných poznámek: To bylo snad poprvý, co jsme se v seriálu podívali do vesmíru, ne? A hned tak krásnej prstenec. Nádhera ze shora i spoda. Že nebyly takovýhle atmosferický záběry sci-fi struktur v sequelový trilogii, považuju za jeden z jejích hříchů. Hra světel a stínů pohybujících se na objektech ve vesmíru bylo tím, co nás na původních Star Wars uchvátilo snad jako první. I want more and I know I should! Vůbec tahle epizoda obsahovala řadu vizuálně pozoruhodných záběrů. /// Masky celkově mě v týhle sérii baví. Krom twi'leků v minulých epizodách třeba hned jakoby prasata na začátku týhle. K malým highlightům počítám scénu ve výtahu s nahodným kolemjdoucím. Zákaznice, který Din přinesl hlavu, patří k rase, kterou jsme už viděli v Klonových válkách. /// Naboo starfighter patří k mým nejoblíbenějším designům a už dlouho jsem si ho přál vidět mimo svou éru. Naopak ty opravářský droidi mě iritujou pořád stejně jako ve Skrytý hrozbě, zosobňujou pro mě to nejhorší z infantility prequelů (který navzdory tomu miluju) a obešel bych se bez nich. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • V epizóde sa pravdepodobne po prvýkrát v Star Wars objavuje tzv. Ringworld, ktorý je v sci-fi dosť populárny. Jedná sa v podstate o obrovský prstenec, ktorý je obývaný z vnútornej strany a umelá gravitácia je generovaná odstredivou silou, ktorú zapríčiní rotácia. (ČSFD)
  • Jedna ze zbraní, kterou Mandalorian (Pedro Pascal) vkládá do cestovní bedny, je FP-45 Liberator – druhoválečná pistole určená pro odboj. (UncleMorty)
  • Zkratka BD-1 znamená „Buddy droid 1“ neboli „Kamarádský droid“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama