Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Rain Man (1988) 

Perfektně zahrané, skvěle napsané a dokonale zrežírované plus výborná hudba. Jedná se o podstatně lepší komedii než tolik vychvalovaný forest gump.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Váhal jsem dlouho mezi čtyřmi a pěti hvězdami, hlavně kvůli tomu, že mě příliš nechytla první řada, která je kvalitativně lehce nadprůměrná, námětová zcla originální kriminálka. Druhá je ale o mnoho lepší a postupně jsem záskal i sympatie k hlavnímu hrdinovi. Niméně druhá řada je výborná hlavně kvůli Jaime Murray, kterou jsem již předtím viděl ve Spartakovia i zde předvedla dost dobrý výkon. Celkem se těším na další řadu, ale kultovního statutu jako má pro mě třeba Dr. House nebo Hra o Trůny se Dexter asi nedočká.

plakát

REC (2007) 

Sice ne nejlepší horor a rozhodně ne originální, ale rozhodně pro mě nejvíce strašidelný, co jsem zatím viděl. S dobrými horory se to totiž má většinou tak, že vám dodávají marazení v zádech, ale nijak to zase s váma nezamává. REC se mnou ale dost hnulo, díky ruční kameře se totiž musíte docela dost soustředit na to co se na těch záběrech děje a pak přijde nějaký šok. Film je chválabohu krátký, jednak už jsem měl v závěru pocit že to nezvládnu dokoukat a pak mi ten houpající se obraz nedělal úplně dobře, takže aspoň to byla spíše chvilková záležitost. Hrdinové jsou sympatičtí, hlavně trio reportérka, kameraman a plešatý hasič. U některých scén jsem si vážně málem nadělal a u jiných se dost morbidně zasmál. Opravdu tleskám a co se srovnání s Blair Witch týče, tak REC je skoro celou dobu nářez, kterému se dokáže Blair Witch vyrovnat jen ve svém závěru, takže REC je jednoznačně lepší volba.

plakát

Vetřelec (1979) 

Legenda sci-fi hororu. A krutě parádní. I po těch letech naše malé uslintané obludky neztratili vůbec nic ze svého kouzla. Všechno působí mrazivě reálně (snad až na ty počítače), takže si vlastně ani nedokážu představit jak by se to dalo natočit po vizuální stránce s dnešními efekty líp. Sigourney hraje báječně, navíc není žádná kočka, takže vás nic během filmu neruší :) Hudba a celkově atmosféra jako řemen, všechno perfektní. Ani sem napětím nedutal a místama sem fandil i vetřelci, jak si ho oblíbíte :).

plakát

Věc (1982) 

Dovolím si nedat 5 hvězd. Jedná s sice o velmi luxusní horor, žádné lekačky, všechno postavené na budování atmosféry která houstne a plus velmi zajímávé speciální efekty, trochu mi připomněli Švankmajera. Nicméně má i své slabiny, herci nejsou nijak světoborní, ani Kurt Russel mne ze židle nezvedl. Ale co mne mrzí nejvíc je velmi slabý závěr, který je opravdu hodně nelogický a ani nedořečený, jakoby si Carpenter nechával volná dvířka na pokračování,škoda. Co se tohoto žánru týče, stále je u mne na první příčce Vetřelec, který má mnohem drsnější atmosféru, lepšího hlavního hrdinu a kulervoucí zrůdu... I tak je ale Věc velmi kvalitním lehčím hororem-psychodramatem. EDIT: s postupem času měním hodnocení na pět, protože opravdu moc lepších hororů není.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

EDIT: Takže už čtu i knižní předlohu a musím uznat, že produkce si především zaslouží obrovskou poklonu jak věrně zachytila tak dlouhý román do 10 dílového seriálu. Seriál samotný je skvost televizní produkce. U této v podstatě mnohem více středověké než fantasy romance si na své přijdou všichni, skvělé souboje, naturalita a chlapáctví postav ocení muži, vztahy a intriky zas pro změnu ženy a obě pohlaví dozajista potěší děj nenásilně ubíhající mílovými kroky kupředu. A navíc perfektní vizuály, které v televizním seriálu asi jen tak někdo nepokoří. Bezchybná televizní serie, na které vám nemusí sedět leda žánr.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Film, ve kterém se proslavil Bruce Willis, jeden z mých oblíbených herců. Výborné hlášky, zábavná akce, charismatický záporák a žádná nuda.

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

Řekl bych nejlepší Asterix :) veledílo animovaného filmu, které nestárne. Není moc co dodat.

plakát

Česká soda (1998) 

Prakticky výcuc toho, co se v tomto televizním pořadu za ty roky objevilo. Nejedná se dle mého o to nejlepší, ale i tak je to kvalitka. Víceméně se podle tohoto filmu dá poznat, kdo má a nebo nemá smysl pro humor a umí se zasmát sám nad sebou a nad světem ve kterém žije. Zázrak je, že toto vzniklo v ČR a dost mi podobný pořad chybí.