Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Je to skoro dokonalý. Námět - satira lidské malosti postavit se racionálně existenční hrozbě - cením nejvíc. Dokonalé je taky herecké obsazení a vykreslení charakterů. Bohužel aby to bylo na plný počet, tak by to chtělo někoho, kdo by sestříhal trochu scénář a trochu zychlil režii, na 150 minut je to totiž natažené zbytečně a v situacích, kdy má děj zbytečné prostoje jsem se chytil, že se nudím, což je škoda.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Jsem si téměř jistej, že dialog z první části filmu, kde se Neo baví se Smithem, který mu říká, že pokračování vznikne s ním nebo bez něj, je reálný důvod, proč Matrix 4 vznikl. Je to totiž naprosto zbytečnej film, který nepřináší vůbec nic nového a kdybych se nenudil v letadle, tak ho ani neuvidím. DVě hvězdičky jsou za herce a efekty, děj je brak.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Kritiky musím dát za 3 protože to je bezduchá hovadina, ale zase tak špatný to ale nebylo. Opravdu hodně dobré je intro, zbytek filmu je už slabší a to hlavně kvůli hercům. Nejmíň špatná je Sonya a zbytek se dá řadit mezi špatné a hrozné. Na druhou stranu i ten bezduchý děj paradoxně pokračuje jinak než by člověk čekal, za což dávám plus. Za legrační způsoby ukončení boje je další hvězdička. A zbytek za  celkem koukatelnou choreografii boje. Tak uvidíme jestli bude další díl.

plakát

Raya a drak (2021) 

Animace skvělá, postavy taky, děj podprůměrný. Více nemá smysl rozebírat.

plakát

Red Notice (2021) 

Nádherný béčko s dobrým obdazením. JInak to moc napsat nejde. Reynolds s Johnsonem fungují velmi dobře, ke Gal Gadot mám slabost. Humor funguje, i když není nijak inteligentní. Na plátně se stále něco děje, vystřídají se tam úplně všechny adventurní klišé od nacistického pokladu až po zasněžené rusáky. Neurazí nenadchne, což je asi to, co od toho všichni ve finále čekali.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Asi stárnu ale mě to přišlo dobrý. Starý trilogie jsem nemusel, nicméně tenhle film si cením. Příběhově, jako u všech comicsů, jde o banalitu. Peter ale působí lidsky a podařilo se v něm zachytit postavu sympatickou pro teenagery, což se mi v okolí potvrzuje, protože film je extrémně oblíbený u mladých. Efekty jsou skvělé, sidekick v podobě Dr. Strange taky. A hlavně, funguje na plátně skvěle romantická linka i humor. Mám obavu, že se jedná o poslední skvělý Marvel, ale třeba mě Disney ještě překvapí.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Tak tohle by mohla být taková Hvězdná pěchota 20. let 21. soletí ne? Podle mě naprosto parádní Béčko, je vidět, že se Chris Pratt od Arnieho něco i přiučil. A když píšu, že se jedná o béčko, tak ale se vším všudy, včetně klišé, nelogičnosti děje, atd. K pěti hvězdičkám tomu nicméně chybí ještě trochu lepší hlášky, těch bylo bohužel dost poskrovnu.

plakát

Zaklínač - Kaer Morhen (2021) (epizoda) 

Tohle byla nakonec slabší epizoda, protože dějová linka na Kaer Morhenu nebyla nic moc. A Yennefer nebyla moc zajímavá ani sympatická už minulou sezonu a tuhle to je ještě horší. Na druhou stranu začíná být zjevné, že seriál potáhne vztahové pouto mezi Ciri a Geraltem a už v této epizodě je jasné, že to bude fungovat.

plakát

Zaklínač - Tajné zprávy z Redanie (2021) (epizoda) 

Ranuncul mi osobně dělá radost, protože ji mám mnohem raději než Yennefer. Marigold je imo docela otravná postava (což platí i o písničce). Některé momenty jsou fajn, ale obecně politická linka tohoto seriálu je zatím dost mdlá. Vzhledem ke konci dílu mám ale dojem, že zbytek serie nabere jiné otáčky.

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Druha rada zaklinace jede epizodne a konecne prestala stepit casovou osu. Hura. Cirilla je skvely sidekick narozdil od pro me nesympaticke Yennefer, takze mam takove tuseni, ze druha rada pro me bude vyrazne zabavnejsi. Prvni epizoda stoji na klasickem mixu hororu a fantasy podobne jako jeden z nejlepsich dilu minule serie se strygou. Ja jsem byl spokojen.